自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 215702 於 10-8-10 08:29 發表
上個月我都開始用皂洗澡, 因為有朋友係讀呢方面既野, 佢知道沐浴液有好多有害物質, 而佢自己就襯手造了最天然既皂比我用...
等我叫佢大量制造先得... ...
幫我做埋得唔得?最多我比錢呀。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

"Zensory" 買過黎用, 太細塊喇, 而且相對普通肥皂都無咩特別, 用完一次唔會再買囉.

如果for 沖涼用買 "IVORY" 象牙梘, 非常之咁好用, 而且成份好簡單, 同埋只係幾蚊舊, canada 出品, 超值.

民房

我都唔知有洗頭皂呢種野, 邊度有得買 ?
其實我一向都鍾意多泡, 覺得乾淨d.
除左有機肥皂(我未用過), 坊間有好多其他牌子既普通肥皂, 會否好過用沖涼液呢?
有無發覺沖完後, 皮膚較乾?

翡翠宮

有個watsxn有賣的叫sukin, shampoo沒有sls..
我剛在美髮用品店, 買了from australia的好以叫natural look都是標名沒有sls..(當然有沒有其他不好的物質我就不大清楚)
之前用melvita都是標明沒有sls..

洗澡是有用過loccitane肥皂..之前是用qv那些cleanser..

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

初初轉用肥皂沖涼, 係會有乾瀝感覺, 皮膚適應左之後就唔會.
其他牌子既普通肥皂, 我會睇成份 & 買無香味, 果d 囉, 好多連成份都無列出黎, 就一定唔會考慮~~

原帖由 lanlanlan 於 10-8-10 10:46 發表
我都唔知有洗頭皂呢種野, 邊度有得買 ?
其實我一向都鍾意多泡, 覺得乾淨d.
除左有機肥皂(我未用過), 坊間有好多其他牌子既普通肥皂, 會否好過用沖涼液呢?
有無發覺沖完後, 皮膚較乾? ...

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至