跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 kmmum 於 10-8-20 13:25 發表
我仲未拆校服, 工人話s size 大少少無問題. 昨晚係馬拉松買了白鞋
現欠- (1) 學習褲 五pcs (未寫名) (2) 鞋 - 未寫名. (3) 衫-未燙名.(4) 學費-未做auto-pay
(*)洗唔洗買定毛巾盒 ?
平時返學,囡囡著返普通dr.kong. ...

佢無叫買毛巾盒.. 我無買呀..
另外, 所有野都未寫名.. 我連學習褲都未買 AHAHAH ..

侯爵府

原帖由 amylam001 於 10-8-20 18:29 發表
HELLO..我個囡囡係pm class, 我淨係打開咗件s碼t-shirt啊..真係好大, 我就著咗佢影咗張校服相, 你哋影咗未啊? 我都無知道可以換size先,要同佢試吓先...我仲未買鞋啊..仲有唔係要買2對鞋既咩? 我個囡已經介咗片啦..所 ...

你囡囡咁醒戒左啦.. 我囡囡仲未呀

複式洋房

fre124124 我個囡係大B黎架..所以戒咗啦..
KmMAMA 想問吓係邊度買烫名D名貼啊?
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/TeQ9p8.png[/img][/link]
noborder

男爵府

我囡囡著左片,都會叫'VV' ,返學都唔知好唔好著片.
燙名LABEL 是左TAOBAO 買.
原帖由 amylam001 於 10-8-24 20:59 發表
fre124124 我個囡係大B黎架..所以戒咗啦..
KmMAMA 想問吓係邊度買烫名D名貼啊?

侯爵府

原帖由 kmmum 於 10-8-25 10:20 發表
我囡囡著左片,都會叫'VV' ,返學都唔知好唔好著片.
燙名LABEL 是左TAOBAO 買.

但佢條片有無濕架?

我囡囡仍然著片.. 希望學校幫佢戒啦

男爵府

條片無濕...
btw, 書包入面裝d 乜 ?
原帖由 fre124124 於 10-8-25 15:54 發表

但佢條片有無濕架?

複式洋房

學校會幫子朋友戒架啦... 放心啦...

原帖由 fre124124 於 10-8-25 15:54 發表

但佢條片有無濕架?

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/TeQ9p8.png[/img][/link]
noborder

複式洋房

呢個問題我都好想知..仲要咁大個書包..

原帖由 kmmum 於 10-8-25 16:07 發表
條片無濕...
noborder

侯爵府

原帖由 kmmum 於 10-8-25 16:07 發表
條片無濕...

咁好喎.. 你點train 佢架

書包入面只係放本communication book

侯爵府

原帖由 amylam001 於 10-8-25 16:37 發表
學校會幫子朋友戒架啦... 放心啦...

真係... 咁就好啦...

我呢幾晚同囡囡戒夜奶.. 暫時叫做成功.. 佢一下就訓到6點45左右起身..

起呢.. 你地會俾咩早餐佢地食?

男爵府

工人幫囡囡戒, 頭兩個星期會懶下尿, 當囡囡'懶'左 , 工人會的多次去VV. 同佢講'你要講VV' .
話多幾次, 之後就識.
原帖由 fre124124 於 10-8-26 11:17 發表

咁好喎.. 你點train 佢架

書包入面只係放本communication book

侯爵府

原帖由 kmmum 於 10-8-26 12:41 發表
工人幫囡囡戒, 頭兩個星期會懶下尿, 當囡囡'懶'左 , 工人會的多次去VV. 同佢講'你要講VV' .
話多幾次, 之後就識.

你講到好易咁喎..

或者呢一樣野要等我有長假先做到

因為婆婆攪唔掂佢..

男爵府

今日開學,大家覺我怎樣 ? 暫時,我囡囡無喊, 不過,會間唔中會叫'媽' . 我會講'i am here'

複式洋房

my girl repeatedly said "don't want to go to school" this morning... maybe separation anxiety as I have told her that I will not be there with her some days later. don't know if I was right or wrong

Luckily after school, when I asked her like the school or not, she said yes... and I dare not to talk about going to school alone any more ;>

侯爵府

原帖由 kmmum 於 10-8-30 17:00 發表
今日開學,大家覺我怎樣 ? 暫時,我囡囡無喊, 不過,會間唔中會叫'媽' . 我會講'i am here'

我囡囡都無哭呀.. 今日佢仲訓地.. 唔走

我囡囡叫Rainie , 我昨日放學好似聽到有個小朋友叫加敏.. 但由於要趕住走.. 都無睇到個樣 ahahah

侯爵府

原帖由 chanchansam 於 10-8-30 23:57 發表
my girl repeatedly said "don't want to go to school" this morning... maybe separation anxiety as I have told her that I will not be there with her some days later. don't know if I was right ...

你囡囡叫咩名呀.. 我囡囡叫Rainie. She is in the caterpillar class

今朝返學. 我見有d小朋友係個學校門口..已經係咁cry ...

男爵府

囡囡叫伽敏 兩日都無喊, 今日由婆婆湊返學. 我在出面'裝' , 明天會由我帶. 星期四又係婆婆
這幾天,有大人陪. 囡囡先唔喊. 到星期四. 真係唔知點算.

男爵府

你囡囡識表達,鍾意 or 不鍾意. 我囡囡一舊飯. 只知道佢不太抗拒
原帖由 chanchansam 於 10-8-30 23:57 發表
my girl repeatedly said "don't want to go to school" this morning... maybe separation anxiety as I have told her that I will not be there with her some days later. don't know if I was right ...

男爵府

明天是RED DAY, 大家係咪會著紅色衫? 我得棗紅.

複式洋房

eeee... it was my husband that went to school with our daughter Samantha today, he told me it will be a "wet" day tmr wor... We better bring along red clothes as an extra clothes then

首頁
12345...6

尾頁

跳至