自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

男人"咩" 手袋係 ( 大女人 + 小男人 ) 的組合!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

吓..
我老公有時都會幫我拎架喎
不過我都極少俾佢持囉

但好多時會主動幫我拎HARRODS 飯袋 (仲要係粉紅色添)

伯爵府

我只會喺試外套既時候先叫老公幫我揹一陣架咋,仲要嗰個唔係手袋,只係斜揹袋,感覺上會冇咁難睇......

大宅

哈哈哈,我見有人講先搭下咀,我D手袋全部細細隻,但有時我都會覺得重,老公見我行行下攰都好自然幫我拿,佢好鍚我,有咩都唔會要我拿

原帖由 ka媽 於 10-8-21 12:21 發表
我老公從拍拖開始到結咗婚咁多年都自自然然幫我拎手袋, 我問佢"唔怕人笑咩?", 佢話咁樣唔驚我行行下街發脾氣走咗唔理佢, 佢補充話之前果句係講笑, 其實佢話佢在外國大, 見d男人都係咁幫伴侶拎手袋, 好sweet, 所以佢 ...

子爵府

係o羅! 手袋有幾重呢?
大男人頂天立地, 竟然連個手袋都拎唔起?
咁ge男人叻極有限.
湯告老斯, 畢比得都有幫女人拎啦.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 ka媽 於 10-8-21 12:36 發表
係o羅! 手袋有幾重呢?
大男人頂天立地, 竟然連個手袋都拎唔起?
咁ge男人叻極有限.
湯告老斯, 畢比得都有幫女人拎啦.

湯告老斯, 畢比得都有幫女人拎啦 ! <---- 對!係鏡頭面前,睇下佢地行街有無?(佢地可能唔行街)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

好媽媽勳章

原帖由 大力大力 於 10-8-21 12:30 發表
男人"咩" 手袋係 ( 大女人 + 小男人 ) 的組合!!

好句!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 於 10-8-21 11:51 發表
好怕見到幫老婆/女朋友成個女人手袋"咩"上身的男人,仲要係好明顯係女人用的手袋來的。就算個男人幾型幾靚仔都好,當堂咩男子氣概都蕩然無存。

我可以接受男人幫老婆拿奶粉袋,幫老婆/女朋友拿公事包,但真係接受唔到成個女 ...

我覺得呢D 男人先夠MAN

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好話男人啦,我個仔都唔願幫我拎手袋!!佢要睇下個個係咩袋佢先會拎,有一次我用左一個好女人既袋,佢話,阿MUM,你真係決定用呢個袋??一陣好重時,你唔好後悔喎!!我唔會幫你拎架!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 miffymiffy 於 10-8-21 12:54 發表
我覺得呢D 男人先夠MAN

我以前成日著穿西装 用 "咩" 背 "咩" 仔,我記得好清楚,試過有個靚女係車望返轉頭,B 仔兩歲前比人"秋",我每星期去交收!!

但叫我一定唔 "咩" 手袋!! NO WAY !!!

買基金真係好傷

男爵府

BK Milk勳章

我老公/以前d男朋友, 都會自動自覺幫我咩手袋...而佢地都係出於體諒另一半的心情...真係唔明點解會咁睇佢地係小男人...

大男人/小男人, 並不是看這些細節的...

大宅

好媽媽勳章

可能我比較偏激, 我覺得男人幫女人拎手袋同幫女人挽鞋係無分別既, 一樣咁樣衰! 我又唔明點解個女人可以俾個手袋俾男人拎住週街行, 仲要係細細個既LV或者GUCCI, 咁樣好好睇咩? 定係想話俾其他人聽 - 你地睇下, 我個男人幾錫我? 連手袋都幫我拎呀, 呵呵呵~ <-- 如果係咁, 呢個女人都算極度膚淺囉, 咁唔怪得之佢會搵個咁既男友啦, 大家SAME LEVEL嘛.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我老公由拍拖到依家都成日同我咩手袋GA(我幾乎個個都係手挽較長O既側咩袋), 因為我成日都好不自覺咁個袋越裝越重... 我老公就好自覺同我拎GA 喇!
係到大仔出世, 有時佢咩大仔先無同我拎手袋, 但依家一人顧一個O既時候, 通常佢都會同我拎野手袋奶粉袋顧大仔,而我只負責抱或揹細佬!!
我拍拖時都有問過我老公GA, 佢話佢覺得無問題喎, 咩下又唔駛死~~
原帖由 大力大力 於 10-8-21 13:01 發表

我以前成日著穿西装 用 "咩" 背 "咩" 仔,我記得好清楚,試過有個靚女係車望返轉頭,B 仔兩歲前比人"秋",我每星期去交收!!

但叫我一定唔 "咩" 手袋!! NO WAY !!! ...

男爵府

我覺得男士代'拎'手袋ok, 好女性款式的'咩'上身睇落就怪怪地!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kylie10 於 10-8-21 12:19 發表

d野唔係做比其他人睇既,係個好男人出心幫忙姐!

AGREE~
下下做咩都要理埋其他人點睇.. 就咩都唔使做...
對自己既女人好d仲要理埋其他人感受..呢個男人愛極個女人有限...

個人意見..不喜勿插啊~~
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都覺得男人咩住女人個袋好難睇,
尤其係"的的色色",一睇就肯定女人款嗰d

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

有時搭車,上落車,個囡要我抱,C6就一定會幫我拎手袋,普通行街果D我唔需要佢幫我拎,

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

WELL..我以前都睇唔起果D幫女人"咩"手袋嘅男人..直至同我老公拍拖,佢自動攞起我果個唔太重嘅袋嚟"咩"..,至發現原來好WARM假..去買嘢一袋袋可以的話佢都唔使我攞仲FREE隻手出嚟拖住我..令我覺得之前D男友無佢呢份細心同承擔,同埋覺得只係因為我之前仲未搵到一個肯同自己"咩"手袋嘅人所以至睇唔起果D同女人"咩"手袋嘅男人
反而依家兩個多咗樣活動就係一齊去買手袋囉

至於面子..我夠同佢洗底褲同嗅襪喇(雖然係洗衣機洗),唔通我又會覺得無面咩??

個人感覺..不喜勿插........

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 手指仔 於 10-8-21 13:46 發表
WELL..我以前都睇唔起果D幫女人"咩"手袋嘅男人..直至同我老公拍拖,佢自動攞起我果個唔太重嘅袋嚟"咩"..,至發現原來好WARM假..去買嘢一袋袋可以的話佢都唔使我攞仲FREE隻手出嚟拖住我..令我覺得之前D男友無佢呢份細心 ...

講得好.....wakkakakakaak
我老公都係咁...咩都佢拎哂...佢只要我好好睇住自己同個仔就ok....有時見佢拎咁重...我都好似唔係幾好意思..不過佢話呢d係男人既責任喎....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

複式洋房

我本身用開既袋都比較大個,所以我老公好多時都幫我攞!尤其是而加大埋肚,佢情願自己孭兩個袋,都唔駛我孭
嗰次去 BB 展,佢自己已經孭咗一個大背包,仲幫我孭埋其他買咗野一袋二袋 BB 野,見佢辛苦,會同佢講,但佢唔會俾你攞,雖然有啲心痛,但又真係幾開心 ^^

首頁
12345...8

尾頁

跳至