自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

個槍手見到特警先驚, 證明菲律賓無神槍手, 佢地扮有咋

大宅

好媽媽勳章

我都覺得一定係搶手受到某D刺激...至會開搶殺人質...其實一早應該應承搶手嘅要求...等佢放左D人質先算...

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

會唔會其實有啲人質係菲警同槍手駁火先被打死?

男爵府

我覺得成件事, 菲律賓政府仲衰過個槍手, 個槍手擺明姿態係想拎番自己想要既野而唔係想傷人, 但班廢柴就好似話知你d香港人死咁, d差佬好似唔知自己做緊乜咁, 自己條命仲矜貴過d人質, 我覺得班差佬好似志在捉個槍手多過顧及人質, 一槌槌咁朴落d窗度, d人就算未死都俾佢地朴地啦, 分分鐘係d差佬辣瓜d人質都未定, 我憎d差佬多過個槍手:;pppp:仲有, 如果當初佢地肯氹住個槍手先, 等佢放哂d人, 咁根本就唔會有今晚呢件事發生(死左人)

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 tungtsz 於 10-8-23 11:31 PM 發表
我都覺得一定係搶手受到某D刺激...至會開搶殺人質...其實一早應該應承搶手嘅要求...等佢放左D人質先算...

d

()
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

我都係噤諗,見佢開頭放過班老幼婦孺,仲諗住件事可以解決到,點知......

原帖由 等運到 於 10-8-23 23:13 發表

認同, 初初睇新聞見槍手主動釋放婦孺同老人家, 衰極有限, 但冇唸到佢會真系開槍殺D人質, 內裡究竟發生乜事, 菲律賓政府一定要交代事件!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 sonic04 於 10-8-24 00:18 發表

有時善意的大話真係唔怕講

我覺得可能有d人歧視華人

(唔想講得太明)

agree

別墅

激嬲個射手就一定架啦~!!!不過真係唔明點解佢地咁做野法姐~!

大宅

我都覺得係. 但最清楚成件事的都係D人質, 好彩有生還者否則依件事就係一個迷.

大宅

原帖由 kay4884 於 10-8-23 23:07 發表
我都覺啲c傷者未必係槍手傷,如果佢係咁冷血,就唔會放走啲病者,老人同細路&媽媽呢?

伯爵府

原帖由 kay4884 於 10-8-23 23:07 發表
我都覺啲c傷者未必係槍手傷,如果佢係咁冷血,就唔會放走啲病者,老人同細路&媽媽呢?
大b駿逸細b駿晞

子爵府

我都覺啲c傷者未必係槍手傷,

Agree.

大宅

好媽媽勳章

商台)2010年8月24日 星期二 02:44
本港旅行團在菲律賓 被脅持,造成多人死傷事件;菲律賓總統阿基諾三世向死傷者家屬,致以深切哀悼,他要求內政部及司法部等多個政府部門,同時徹查事件。他承認特警的處理手法有改進空間,但亦強調事件急劇惡化,指槍手接聽一個陌生電話後,情緒轉趨激動。阿基諾三世又說,槍手弟弟被警方拘捕,亦是導致槍手情緒失控的原因之一。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 OneTwoThree 於 10-8-23 15:41 發表
我覺得成件事, 菲律賓政府仲衰過個槍手, 個槍手擺明姿態係想拎番自己想要既野而唔係想傷人, 但班廢柴就好似話知你d香港人死咁, d差佬好似唔知自己做緊乜咁, 自己條命仲矜貴過d人質, 我覺得班差佬好似志在捉個槍手多 ...

同意....

有乜理由有人質係手都仲亂開槍?有冇考慮過人地既安全?好明顯係無啦...

仲有,槍手d要求好難咩?應承住佢先唔得咩?點解要搵hk人人命黎博....

個pk 3世,仲係度推卸責任!!!!佢唔好去死,點解死果個唔係佢!!!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

點解要拘捕槍手細佬?

大宅

最衰係個C機, 放流料話車裏的人死晒. 警察立刻走近旅遊巴開槍. 個C機的問題好大. 累死好多人.

水晶宮

根本就係放假消息…話個司機話d人死晒……無死點可能司機會講呢d野……
呃大家d人死晒…亂開槍……想快d打死個槍手!!害死車上既人!!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

個司機根本靠害
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係啦, 又肯放人, 而人質都話個槍手都唔係好兇悍… 所以佢哋都唔係好驚… 其實一句講晒, 根本係班"特廢部隊"累事...
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

首頁

尾頁

跳至