時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

BK Milk勳章

要堅強...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

初初我唔知家姐仲係加車入面..我以為只有細佬一個..當時我都呆咗...好心痛...
呢件事令我諗起幾年前埃及車禍...又係有一家人,得返家姐一個可以存活個時佢得14yrs..當時所有人都唔敢同佢講出真相..個次我又係喊到顛咗...
而家佢大個女了...希望兩姐弟好似呢位大姐姐咁堅强生活落去.
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20091101/00176_005.html

男爵府

汪姐弟同好多家庭都失去了至親父母的愛,但我地全港的市民都會愛護他們的。他們回港後,希望各界可以讓他們平靜心情,不要再刺激他們,他們的傷痛非筆墨可以形容,一世都不會忘記自己的慘痛遭遇,尤其如果見到尤其是大大隻字或血腥圖片的雜誌封面,比他們見到又勾起他們的慘痛回憶。其實其他的同害者家屬都很需要時間去面對這痛苦的時侯,我們所有香港人都會祝福他們或提供協助,願他們重新振作。
唉~心情仍然十分悲痛,點會估到一家人開開心心去旅行會有咁樣的結局。

複式洋房

梁太和她的仔仔跟汪家的姐弟都是最悲禘痛的2 個家庭 .
在事件中失去最親和最多家人

希望他們 四位好好的撐下去 . 大家互相扶持 , 好好的生活下去

複式洋房

原帖由 gogoblue 於 10-8-25 00:27 發表
初初我唔知家姐仲係加車入面..我以為只有細佬一個..當時我都呆咗...好心痛...
呢件事令我諗起幾年前埃及車禍...又係有一家人,得返家姐一個可以存活個時佢得14yrs..當時所有人都唔敢同佢講出真相..個次我又係喊到顛咗 ...

她今年會考有好好成績 , 立志成為醫生 , 因為當年一劫 , 令佢覺得要醫好更多人 ,要一家團聚 , 不要分離 .

首頁

尾頁

跳至