自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

哇未見過朗讀啊? 朗誦係咁架, 呢個好好架啦, 要愈老積愈好架, 我以前就係怕醜唔夠造作所以無獎攞~

伯爵府

原帖由 麟媽媽 於 10-8-27 21:50 發表
好多朗讀同朗誦都係咁架喇,
唔通佢平日同d 同學仔會咁樣咩?!
我又唔覺得克人憎喎,咬字清晰無懶音,
段落分明唔係一輪咀,唔怪得攞獎啦。

佢攞獎 ? 邊度睇到

民房

我唔覺得他乞人憎,我淨係知道個小朋友知道自己在網上比人咁樣話,會很難過

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

毛管棟

伯爵府

原帖由 三順 於 10-8-27 23:46 發表
毛管棟

是囉... 如果佢真係得獎, 就真係...

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

同啦沙個位差唔多

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

同啦沙個位差唔多

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 麟媽媽 於 10-8-27 21:50 發表
好多朗讀同朗誦都係咁架喇,
唔通佢平日同d 同學仔會咁樣咩?!
我又唔覺得克人憎喎,咬字清晰無懶音,
段落分明唔係一輪咀,唔怪得攞獎啦。
agree !

我覺得段片d comment就真係乞人憎

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 kawai928 於 10-8-27 21:34 發表
我覺得呢位小朋友唔錯啊~自然不做作~

jw7QAV7pWaI

比較下呢個真係好好多:)

大宅

好媽媽勳章

我睇左好多條片....好多小朋友好用心甚至好用力去背段稿....表現一般.....但好可愛好樸實.....

我覺得小朋友比賽.....比既唔係技巧....係熱心同認真參與既熱誠同埋最重要.....係真誠咁表達真實既自己......培正嗰位.....無論係父母教出黎定佢原來真實既自己確係咁......都幾得人驚......

話朗誦...喇沙嗰位就係朗誦啦....培正呢個唔叫朗誦....係領導發表講話囉.....

呢度好多媽媽真係好善良好厚道.....我自愧不如......
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 MC陳師奶 於 10-8-28 01:06 發表
我睇左好多條片....好多小朋友好用心甚至好用力去背段稿....表現一般.....但好可愛好樸實.....

我覺得小朋友比賽.....比既唔係技巧....係熱心同認真參與既熱誠同埋最重要.....係真誠咁表達真實既自己......培正嗰位 ...
咁每個人感覺都唔同嘅, 我一向唔like朗讀...見到/聽到毛管楝... 但見you tube d comment, 覺得幾乞人憎...但又可能, 有d人覺得果d comment 好good呢...真係各有喜好

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

畀面勳章

原帖由 meko~ 於 10-8-27 21:32 發表
oh,no...
乜搞成甘呀,睇左20秒頂唔順

勁...我10秒都頂唔順....

大宅

好媽媽勳章

咁我都覺得用到粗口去評價一個小朋友係好戝。。。。

我都知話乞人憎對小朋友黎講都我都算一個好衰既大人。。。

但乞人憎三個字係我諗到最低傷害性又表達到我感受既形容詞啦。。。

你想像下呢個小朋小十歲八歲已經咁款.....大個萬一從埋政打官腔會係點.....唉......

當然大家喜好唔同.....每個父母既管教方式同方向都唔同.....個人黎講.....唔覺得呢個跟稿讀跟大人指示做D生硬手勢既演繹係出色同討好........

唉.......原諒我吧......我真係一個凡人咋......

原帖由 牛精仔 於 10-8-28 01:15 發表
咁每個人感覺都唔同嘅, 我一向唔like朗讀...見到/聽到毛管楝... 但見you tube d comment, 覺得幾乞人憎...但又可能, 有d人覺得果d comment 好good呢...真係各有喜好 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

別墅

too bad........

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔錯bor
原帖由 kawai928 於 10-8-27 21:34 發表
我覺得呢位小朋友唔錯啊~自然不做作~

jw7QAV7pWaI

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我都好唔鍾意將d小朋友教到咁,雖然朗誦係要隻隻字咬得清楚但係完全冇左小朋友自己ke風格,但係由細到大學校都係咁教,同埋尼d先至會攞到獎....
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

公爵府

好媽媽勳章

朗讀/頌又真係咁ka喎
又不致於乞人憎嘅mouth:mouth:" />
小朋友嚟啫
你的人格如何,你的人生亦必如何!

子爵府

原帖由 35C9 於 10-8-27 21:18 發表

不過其實唔怪得個細路, 主要係佢間中學, 道師, 家長畀錯左指引佢.

x2.

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至