自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 MrNosey 於 10-9-4 03:06 發表
人間有情. 我好欣賞你同你 mami..

me too

大宅

take a photo of the maid and the girl, then bring it to school, then the school will know who!!

大宅

2018復活節勳章 好媽媽勳章

upup

男爵府

支持你同你媽媽呀!

男爵府

原帖由 DongDongBB 於 10-9-6 09:39 AM 發表
支持你同你媽媽呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

支持支持.

希望樓主快update今日情況, 因為每個媽咪都唔想小朋友受到傷害....

不過, 記住萬事小心呀..

大宅

希望早日搵到媽媽啦....可憐的小妹妹!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Sallyb1a 於 10-9-6 04:42 PM 發表
支持支持.

希望樓主快update今日情況, 因為每個媽咪都唔想小朋友受到傷害....

不過, 記住萬事小心呀..

Thanks for all of you...........

We reported to the school already on last Friday but the school still not confirm the girl's name yet....
We went there again today at 11:10am but.........the "Chi Bun" not appear there....
We will go there again tomorrow.......and will be earlier than today........

Thanks for all of your support...I feel that I do the right things this time with my mami...

大宅

原帖由 BabyHazel 於 10-9-6 18:09 發表

Thanks for all of you...........

We reported to the school already on last Friday but the school still not confirm the girl's name yet....
We went there again today at 11:10am but........ ...

應該再放在"論盡家傭"版, 可令多d mami知道

禁止發言

好媽媽勳章

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

DEL

伯爵府

Support! 記得映低個賓樣俾我哋睇, 大家幫忙保護這個小妹妹!

大宅

正衰人黎架 !!
:sm: Auntie_Winnie

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Auntie_Winnie 於 10-9-7 12:22 AM 發表
正衰人黎架 !!

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2234373&page=1&extra=page%3D1#pid33146073

大宅

好媽媽勳章

原帖由 MrNosey 於 10-9-4 03:06 AM 發表
人間有情. 我好欣賞你同你 mami..

今日Maryknoll 係放10:30am, we arrived there 10:45am.

今日早咗去到,等咗45mins都唔見,只見一架全白的保母車經過...車牌 KS 5202,車頭玻璃有個牌寫住"瑪利諾修院中、小學"...車上只有6、7名女生,全部都係長髮紥鞭,唔見果個短髮妹妹(保母車係冇停站,只係因塞燈位,所以我mami可以仔細睇清楚車內..)!

應該就冇miss個賤bun,因我站在事發地點,而mami就站在過幾個鋪位偷望...每一個bun/yan經過,我地都互打眼色...都唔見.......

跟住我再打返學校,個staff(歐小姐)話呢件事已絰passed比副校長果邊...副校果邊已經跟進....

大宅

醒目開學勳章

樓主, 你們見義勇為的行為真係令人敬佩, 讚X100000000000000000

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

我而家見d 媽媽周街打細路,我都好唔舒服,何況打果個仲係外人添....有無搞錯!!
樓主我支持你,希望盡快搵到個賤bun出黎

水晶宮

好在呢個世界有樓主同樓主媽媽咁正義,實在太好喇!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 smallsam 於 10-9-7 01:06 PM 發表
yes! 激讚! 日日去bok佢都好花時間同心力...樓主同你mami都好有恆心, 誓要搵到個衰bun

查實先2日真係有d壓力..半夜扎醒都記住要去捉賤bun,見到佢又点做、点鬧佢呢...?連今朝7am夢醒知道自己啱啱發夢,夢見賤bun点鬧我mami....

但無奈明天我要返工lu......
唯有暫時停一停...

唔知mami仲會唔會繼續"追殺"個賤bun呢...

但學校果邊比我嘅感覺好似唔駛我地再"操心"呢件事咁 ......(因我今朝等唔到賤bun時打咗返学校..)有d氣餒...

首頁

尾頁

跳至