論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

(1) 對小朋友唔好--->死罪
(2) 恐嚇小朋友--->死罪
(3) 要小朋友食隔夜飯--->死罪

樓主:我個23歲黑面、駁咀賓姐犯咗(1)同(2)條罪,我忍到下星期個新工人Visa出咗就即炒賠錢俾佢, 我唔可以俾佢再blackmail我個女囉

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

大宅

算吧啦 送呢位公主返皇官享福吧

複式洋房

無論樓主點好人, 點忍得o 但你所聘用的工人姐姐對自己小朋友不好, 對著小朋友發牢騷, 要小朋友食隔夜食物, 這真的是不能忍 - 所謂佛都有火o

若是我也會博一舖, 唔要佢o

複式洋房

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-9-15 12:16 發表
樓主個賓咁樣唱你, 就算將來你換工人, 周圍啲工人都會講哩啲說話俾新工人聽, 佢哋好毒的.

Yes yes yes , I think so. I think I can not hire a good maid if I do not move the house. The neighbour's maid will teach the miad how to play tricks on me

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 formulababy 於 10-9-17 23:32 發表

Yes yes yes , I think so. I think I can not hire a good maid if I do not move the house. The neighbour's maid will teach the miad how to play tricks on me

因我住嗰度都係咁, 佢哋聚集最高峰時間係朝早洗車時段, 所以我索性將新工人洗車時間改為夜晚食飯後洗碗前, 佢哋聚埋有咩好講吖? 你估會交流家務心得咩, 乜又係東家長西家短, 跟住互相研究點對付僱主, 比拼大家僱主闊綽程度. 唔怪得我舊工人喺度6年都冇乜朋友, 因佢不屑同佢哋來往, 哩啲都係新o既工人嚟到時話我聽舊工人冇乜同班8婆傾偈的.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

超憎呢d工人,已經駁咀駁舌唔做野,仲要對個囡唔好,嚇小朋友仲要佢食隔夜飯餸,我一定要個工人受返晒,比返d隔夜飯餸佢食,食到佢怕...要佢還錢and要盡快送佢走

大宅

不可留她,因她絕對不會給你地一點愛心,連小朋友都bullies:-
(1) 吃不新鮮的食物(隔夜飯),自已就吃好的;
(2) 恐嚇小朋友,對朋友真是太傷害;
(3) 唱僱主(扮可憐,明有早餐,)

不如試上印印:lol 的死賓
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

複式洋房

I give her one more chance, next time if she does not improve , I will give her a warning letter. Although she is not good now . She is better than than maids before. She is single with three daughters. I want to give her one more chance . The main point is : My daughter likes her .

首頁

尾頁

跳至