單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

我..最傷心傷心...係要打開女兒儲的錢出黎用.......用來聚會....

我心.我心好疼..好疼...好疼....

我對唔住個女.....

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

民房

無去呀!!
但如果要去,就要再洗女兒的錢...

果下..真係好心酸,怪自己那麼沒用....

連少少錢都出唔起.....嗚..又想喊了

侯爵府

瞓得好勳章

原帖由 小靜小青 於 10-9-28 14:35 發表
無去呀!!

唔好喊啦~~下雨天都會有太陽嫁麻~
你再咁喊就唔令嫁啦~咪差嚇親個女~
你朋友嬲左你~證明唔了解你~唔體諒你~
你囡囡望到你喊~眼腫~佢都唔開心啦~
呢家只係暫時~~你一定捱得過嫁~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

日子會好...唔駛喊架...只要一家平安其他已經唔重要喇
無去呀!!

大宅

原帖由 小靜小青 於 10-9-28 14:27 發表
我..最傷心傷心...係要打開女兒儲的錢出黎用.......用來聚會....

我心.我心好疼..好疼...好疼....

我對唔住個女.....

哎呀, 你借住阿女d錢用住先ge 嘛, 遲d會還番比佢ga ma, 有借有還, 點解要傷心 ?!
你唔好咁執著la, 做朋友.......啱傾就傾多几句, 唔啱傾就少講說話lor, 千祈唔好迫自己去迎合佢地, 做人咁委屈做乜!

男爵府

原帖由 vane 於 10-9-28 13:17 發表
樓主,
吾使太介意朋友的說話,做番自己想做的事,
其實呢度都有很多人經歷過窮或無錢用的問題,
如果講窮,我之前有1-2年時間比你更窮,連BB奶粉錢都差點無...但當時我沒有把自己困住,...我還依舊帶著仔仔去做義工,食麵包 ...

我地好想聽你個故仔wor。

男爵府

原帖由 小靜小青 於 10-9-28 14:26 發表
謝..謝..喊到....反胃..

因為..真係無想過對方...這樣....

我也無想過,不出席一個聚會...(無錢)

換來....這樣...

也說得對..如果我不是要面....
說出......我根本窮到出唔到黎......至少體諒我.............

一 ...

乖啦,唔好傻啦。

唔好意思,找唔到更合適的說話,

放心啦,我家無養金魚架。

我諗你係好在意朋友間的友情,

好因想你架。

如果真正的朋友,

你鼓起勇氣,解釋清楚,

我諗唔到真正去生你氣的理由。

除非係飲食朋友啦。

如果係,你未已經見到他們的真面目,

更加唔使哭啦,去bk班好媽媽好父父

慶祝啦。

男爵府

無去呀!!

好明白你架。

我同你case差唔多,

我家少爺少奶都儲下唔少 RMB ,GBP架,

但我打死都唔會用羅。

民房

嗚...謝謝..你們..

我決定左...我已經將我的事..告訴他們知道....我處境...

大家和我女兒都說,唔好委屈,我沒錯....說出事實...........係窮..出唔到黎,又如何....

想不到連女兒都鼓勵我.....好感動...他比我堅強得多...嗚嗚....

謝謝大家..............!!!

PS:我太在意對方感受....因為我真係重視每一個人..........感受........

瑪瑙宮

環保接龍勳章

係啦,講出黎啦,收收埋埋仲辛苦架,同埋你要學吓每件事响好方面諗,好似攞囡囡d錢,今日攞左,第日放返雙倍落去,而家只係一時失意,唔會永遠都係,你睇sasa最差嗰時要瞓公園,得七個幾,而家咪ok唔錯,所以你要時時提醒自己捱過左就有運行,加油呀
原帖由 小靜小青 於 10-9-28 16:02 發表

我決定左...我已經將我的事..告訴他們知道....我處境...

大家和我女兒都說,唔好委屈,我沒錯....說出事實...........係窮..出唔到黎,又如何....

想不到連女兒都鼓勵我.....好感動... ...

大宅

很勇敢行出第一步,囡囡都會以妳為榮...
唔好再諗D唔開心野啦,好好 enjoy 妳的生日..

生日快樂!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

乖媽咪&女…叻媽咪&女…醒媽咪&女…唔好喊啦....傻妹…

預祝你生日快樂....正日再祝福你啦...

伯爵府

做得好!

這樣才可以交到真心的朋友!
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

侯爵府

環保接龍勳章

ERIC兄,
我的故事..你當然要攞定(鄧)仔...在榕樹頭等我講啦!
其實呢度和我認識得耐的朋友都會知道一些....你想知...就約我啦攞定位啦!

原帖由 eric5354 於 10-9-28 15:23 發表

我地好想聽你個故仔wor。
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

複式洋房

原帖由 小靜小青 於 2010/9/28 10:48 發表
一面打字...一面哭泣..

話說...前幾天...有2個的『朋友』說想幫我慶祝生日,打算出來吃晚飯,
但我不知道我有沒答應,但我說,到時先算,
怎知道第二天,他們已FB已POST上FB,約人..

我根本不想去,而且...我沒能力去...

...
ee~~您都係天秤痤咖喎;照睇同我既生日都係只相差幾日;唔洗唔開心;唔洗喊既;首先您不如向好果方面睇;您d朋友如果係唔關心您根本就連電話都唔會打比您莫講話同您慶祝tim啦係米,尼個經驗我有呀;就係我早兩日既生日只得一個朋友打電話黎同我講聲生日快樂咋;唔通我又走去喊走去鬧鬼其他朋友咩;係米..正如呀棗仁話事計;佢地都係想您既生日過得開心搵多d人同您過啫,其實佢地個心都係出於關心您既,佢地所為在FB寫既暗示又好明示又好都係因為覺得您唔拎佢地情啫..唔好比自己既情緒影響到朋友間既感情,您要知道得一知己世間難求..因為我就係曾經好似您咁;家陣好多以往的真心朋友都離棄晒..千萬不要重濤我既覆轍..我們要學懂感恩;才可活出真正人生.. 凡事從好處想;情緒便能控制好..

侯爵府

瞓得好勳章

原帖由 wayso 於 10-9-28 16:13 發表
係啦,講出黎啦,收收埋埋仲辛苦架,同埋你要學吓每件事响好方面諗,好似攞囡囡d錢,今日攞左,第日放返雙倍落去,而家只係一時失意,唔會永遠都係,你睇sasa最差嗰時要瞓公園,得七個幾,而家咪ok唔錯,所以你要時時提醒自己捱 ...

就黎全世界都知我個時得7個幾啦~~講一次咪得囉~
衰婆~~~

瑪瑙宮

環保接龍勳章

做乜鬧人啫,咁你個故事真係好有鼓勵性嘛...
我講...都係兩次啫,而家你又講,第三次,真係全世界知晒啦
原帖由 sasa0516 於 10-9-28 20:33 發表

衰婆~~~

大宅

原帖由 sasa0516 於 10-9-28 20:33 發表

衰婆~~~

我都知你得7個幾, 但我係唔會講出去架 , sasa, I promise!

大宅

原帖由 苦媽 於 10-9-28 20:16 發表
ee~~您都係天秤痤咖喎;照睇同我既生日都係只相差幾日;唔洗唔開心;唔洗喊既;首先您不如向好果方面睇;您d朋友如果係唔關心您根本就連電話都唔會打比您莫講話同您慶祝tim啦係米,尼個經驗我有呀;就係我早兩日既生日只得 ...

樂媽, 你要唔要豬朋狗友呀, 收留埋我呀, 我係一個做豬朋狗友嘅好人選黎ga !

首頁

尾頁

跳至