跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 maggie_chung 於 10-10-4 20:12 發表

Me too ar, 我又係帶住隻23個月既小魔怪去睇紅葉, 你去日本邊度呀, 我25/10去東京,河口湖&輕井澤7日呀...

我去大阪京都呀, 十一月底至出發

大宅

原帖由 J.Kong 於 10-10-4 15:26 發表
我有咗2个月左右都去咗 singapore la, 係之前好早 book 咗機票架, 所以都照去. 若果唔係生咗后都唔知幾時有得再去旅行
我地一家四口難上加難, 除非帶埋工人去幫手照顧 bb 啦 ...

我生埋呢個都係一家四口, 所以黎緊幾年都咪駛旨意去旅行 我屋企同老公屋企人都係唔會幫手湊細路既, 拖住兩隻去旅行不如留係香港算

複式洋房

我下星期去日本呀...........都唔怕啦,我份工要出trip架,而家唔去有排唔駛去架喇。

大宅

原帖由 ChrisAlfred 於 10-10-5 12:29 發表

我去大阪京都呀, 十一月底至出發

大阪我都想再去呀, 你會唔會帶bb去奈良公園餵鹿, 好開心架, 入面d紅葉我諗都會好靚...

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

大宅

原帖由 ChrisAlfred 於 10-10-5 12:31 發表

我生埋呢個都係一家四口, 所以黎緊幾年都咪駛旨意去旅行 我屋企同老公屋企人都係唔會幫手湊細路既, 拖住兩隻去旅行不如留係香港算 ...

講得冇錯 , 所以細b出世前一定要走番轉, 一於勁食, 勁玩, 勁買
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

原帖由 shan_lolo 於 10-10-5 14:17 發表
我下星期去日本呀...........都唔怕啦,我份工要出trip架,而家唔去有排唔駛去架喇。

去日本邊一度呀, 玩得開心d又要小心d呀...
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

maggie_chung
我行程會去奈良呀, 不過怕阿仔仲細, 得一歲半, 去到 d 鹿忽然發狂我抱佢唔切 見 d 人話 d 鹿一見餅就會發哂狂咁追住黎食

大宅

原帖由 ChrisAlfred 於 10-10-6 11:12 發表
maggie_chung
我行程會去奈良呀, 不過怕阿仔仲細, 得一歲半, 去到 d 鹿忽然發狂我抱佢唔切 見 d 人話 d 鹿一見餅就會發哂狂咁追住黎食

D鹿真係一見餅就會追住黎食架, 但不至於發哂狂咁誇張既, 其實佢地都好斯文, 有D仲識點頭say thank you 添...
如果我帶阿女去, 我會抱住佢一齊餵, 或者叫Daddy餵但鼓勵阿女摸下隻鹿, 等佢親身體驗下嗎...
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

原帖由 maggie_chung 於 10-10-6 22:00 發表

D鹿真係一見餅就會追住黎食架, 但不至於發哂狂咁誇張既, 其實佢地都好斯文, 有D仲識點頭say thank you 添...
如果我帶阿女去, 我會抱住佢一齊餵, 或者叫Daddy餵但鼓勵阿女摸下隻鹿, 等佢親身體驗下嗎... ...

我今年年頭有去呀。。。
d鹿, 根本已經唔hou d餅喇, 餵到埋去都唔食, 可能太多人餵餅喇...
反而見到d日本大嬸餵番薯佢地食, 佢地就真係追黎食喇!

子爵府

我上胎2個月果陣同今胎2個月都有去旅行,,0岩0岩果次去蘇梅,,,仲要1家5口再加埋我媽咪1齊去,,好彩行程都唔辛苦,,,玩得好開心,,,我都係諗生完我真係好難就時間LU,,到時4個小朋友,,我諗要同埋工人加埋我媽咪去都驚攪唔掂,,,但我想0係依2個月再同老公2個去多次近近地,,,,過下2人世界先

子爵府

原帖由 phoebe^^ 於 10-10-12 16:07 發表
我上胎2個月果陣同今胎2個月都有去旅行,,0岩0岩果次去蘇梅,,,仲要1家5口再加埋我媽咪1齊去,,好彩行程都唔辛苦,,,玩得好開心,,,我都係諗生完我真係好難就時間LU,,到時4個小朋友,,我諗要同埋工人加埋我媽咪去都驚攪唔 ...

嘩你有四個小朋友呀, 認真唔簡單呀, 好佩服你的愛心同耐性

大宅

我下個月先結婚, 跟住去墾丁玩幾日二人世界~ 期待! 去埋今次旅行都唔知要等幾時啦!

別墅

好媽媽勳章

我啱啱去完日本東京,不過無帶2個仔仔,如果當初知道有左都未必去,不過成3個月先知有左,已經俾哂錢,不過好彩大住個肚都唔係好辛苦
http://hk.myblog.yahoo.com/mags307/

大宅

原帖由 Maqurita 於 10-10-23 13:54 發表
我啱啱去完日本東京,不過無帶2個仔仔,如果當初知道有左都未必去,不過成3個月先知有左,已經俾哂錢,不過好彩大住個肚都唔係好辛苦

請問你幾多號返黎呀? 東京凍唔凍呀? 我聽日25/10出發喇... thanks !!
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

你地就好啦...我今年1月結婚去完honeymoon後,而家有左19weeks 幾 啦..我同c6都極想亞b出生前去多一次旅行,但係公司唔放人,我要到12尾先可以放大假,不過已經28weeks 有多...到時籮咁大個肚,機場俾我上機我自己都唔敢去啦...亞b出世後都唔知要幾耐先可以去呀...

大宅

本來plan了11月底去美國,因為有左,家人擔心「美國移民局」唔肯俾我入境, 怕我踎係美國生仔唔返香港, 所以無得去了!!!

由於爸爸請了3星期大假, 無理由放棄唔去 trip! 大家好開心轉了去曼谷, 帶埋個3歲仔一齊去! 其實頭一胎都係陀了3個月去了一轉曼谷! 最緊要留多d係 間 高級酒店 hea, eating & swimming !

大宅

今日黎到輕井澤, 呢度好凍, 我估得2~3度, 差不多要著晒所有衫至夠暖呢...
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

原帖由 maggie_chung 於 10-10-27 21:05 發表
今日黎到輕井澤, 呢度好凍, 我估得2~3度, 差不多要著晒所有衫至夠暖呢...

嘩你記得着多d衫呀, 萬事小心!
玩得開心d~
過多2星期就到我喇, 希望到時一切順利啦~
你坐飛機有冇唔舒服呀?

複式洋房

我本身同老公打算十月尾去民單島, 後來知道有左老公話唔去.....但家下公司12-2月有三團交流, 每個同事都要去一次, 我老細初時話怕我辛苦叫我唔好去, 我幾大唔制, 唔洗錢又可以去玩

我怕生左之後有兩件有排都無得去, 所以今次幾大都去12月果團

大宅

原帖由 RosesJoy 於 10-10-30 18:05 發表

嘩你記得着多d衫呀, 萬事小心!
玩得開心d~
過多2星期就到我喇, 希望到時一切順利啦~
你坐飛機有冇唔舒服呀?

前晚返左黎喇, everythings ok...
坐飛機冇唔舒服喎, 你記得劃走廊位坐, 方便自己得閒起身行下就ok架喇...
送上阿女第一次自摘&食巨峰提子既pic...
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

首頁

尾頁

跳至