論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

原帖由 joeykwh 於 10-10-16 16:47 發表
炒得。
你仲留佢,佢真係以為你無咗佢唔得,之後嘅日子你有排受。

YES!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

禁止訪問

大宅

留呢個工人係到, 自己一定提心吊膽, 下一次唔知會點玩, 其實整件事, 真係好小事, 但佢玩報警, 為自己安心, 不要為妙!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

炒得, 咁小事都攪都咁大, 此人不能留~
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

別墅

原帖由 lamlam2004 於 10-10-17 09:46 發表
留呢個工人係到, 自己一定提心吊膽, 下一次唔知會點玩, 其實整件事, 真係好小事, 但佢玩報警, 為自己安心, 不要為妙!

Yes.

大宅

工人唔會同你打一世工,就算佢做得幾好都冇用。況且佢仲有膽去告妳,有一次,就有第二次。今次妳推下佢去訓啫,使唔使告去警局,如果下次有咩差池,妳仲使返屋企。我認為妳唔應該養隻會咬自己嘅嘢係屋企。此人留不得。

禁止訪問

公爵府

佢咁耳仔軟, 留唔過, 整損少少都報警, 佢都好厲害, 非常保護自己, 同佢好心分手啦, 期望下個工人好點好過. 已經有條刺, 好難合作下去

原帖由 傻BB 於 10-10-17 16:51 發表
咁都唔想炒呀???
幫到手就重要過一切???

你想繼續用咪用囉~
佢遲d 再搵警察拉你
或者告你, 你記得上嚟講聲喎~
我等住睇戲呀~

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

佢報警給妳下馬威,係等妳以後唔敢鬧佢話佢,
佢打算食住妳,仲覺得妳唔敢炒佢,如果妳唔炒佢,之後佢再報警妳會好麻煩.

公爵府

其實點解要郁手郁腳呢? 佢都企係度比你鬧左三次, 睇佢唔順眼咪自己行開羅,點解咁蝕章丫.

我明白佢點解會報警, 你今次係拉,點知你下次會唔會打架? 鬧完三次都要郁手喎~~

不過調轉我係樓主, 我唔會續用呢個工人.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

炒啦!衡量一下幫得手vs被人屈的後果,你会知点做!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係啊, 我都同意要即炒啦, 少少事都搵警察來, 佢都幾識保護自己啊!
d工人真係唔好比佢掂貴野, 我前日整花膠鮮奶, 己經自己整啦. 叫佢扒出來咋, 佢都可以掉晒d花膠, 只係比奶我...

原帖由 faicherry125 於 10-10-16 09:52 發表
非常同意....留佢就比佢食住, 我一定即炒!! 我上次無即炒個衰工人, 結果留下禍根, 個新工人嚟咗14日就話要走, 就係個舊工人四處講, 結果新工人洗車時遇到樓下d死賓, 返上樓就喊住掛阿媽要走!! 另外, d貴野唔好比 ...

公爵府

至怕呢D... 俾朋友敎壞. 算把啦, 你對佢幾好佢都信D朋友多過信你.

我個工人之前偷我野, 我都放佢一馬留佢做到合約完, 雖然唔係望佢咩感恩圖報啦, 但起碼唔好玩我先. 我新工人月尾先到, 咁佢10月尾先過澳洲, 叫佢幫我做到新工人O黎, 大家好. 幫佢EXTEND左一個月CONTRACT去到10月中, 諗住跟住留14日就O岩O岩好. 佢原本都OK, 但係上星期佢話D FRIEND & AGENT同佢講唔得GA, 捉到好大獲, 就即刻SMS我話要星期五晚走, 過澳門等, 完全唔理我感受! 同佢再解釋, 話報左入境署就可以留14日, 佢星期四就去報埋, 應該放晒心啦, 點知星期五晚詭我話出一出去俾野人, 原來執晒野走.... 我睇死佢都係聽D FRIEND講話O個14日唔做得野 (雖然呢個係事實, 我都有話佢知, 冇人會REPORT你, 唔駛驚), 捉到好大獲, 所以就咁走左去...我真係好失望, O個時人人都叫我報警拉佢, 我念在佢對我D細路好好, 所以唔報警, 諗住佢跟住又要過澳洲, 唔想搞到佢冇得去. 對佢好又點呢, 佢寧願信D 朋友同AGENT都唔信我.

我O黎緊個新工人都要好小心, 放假都俾佢半日半日咁放, 費時佢識埋晒D壞豬朋狗友.

男爵府

agreed. 換個工人, 幫得手又惦,! 佢報警時有冇唸過你平時對佢好.

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-10-15 21:00 發表
哩個工人咁耳仔軟, 容易受人唆擺, 太危險啦! 我都唔會留, 太太對佢好唔好, 佢自己唔知的嗎? 叫佢報警就報警, 難道佢唔知後果係乜嘢嗎? 用警察嚟俾壓力太太, 想點? 想以後買佢怕? 再講, 而家佢報咗警, 如果警方有哩個 ...
:-P

公爵府

補充一下, 我覺得唔留得唔係因為佢報警, 而係佢本來唔想報, 但D朋友叫佢報警而報! 咁易受朋友唆使, 明知唔應該都照做, 好危險呢.

大宅

發癲! 告你仲搵差人上埋屋企!
你認為你地嘅關係仲會融合咩?
你認為佢仲忠心於你同工作咩?
反之你就收到一個WARNING.
你日後就要更加小心"呵護"佢!

伯爵府

For your safety, you MUST fire her....

別墅

ARGEE:我會炒. 嘅然佢有D咁好嘅朋友游說到佢報警, 警察又來過, 即係比晒位工人下次encore. 今次整親腳指尾, 小意思. 又來一單唔啾唔彩, 咁又會整親邊一忽? 要養佢一世定任佢開價賠?

男爵府

醒目開學勳章

你對佢點好都唔及佢FD, 所以只要你工人有壞朋友係左近你就有排煩.

呢個一定唔可以留的, 咁不懂分辨是非既人, 下次將會俾D 更大獲既野你嘆, 到時你就恨錯難番了. 早日回頭是岸啦, 千奇唔好心軟呀, 個政府, 勞工處, 工會全部都係幫工人的, 所以你自己真係徹底D 去解決呢個問題啦.

首頁

尾頁

跳至