跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇左好多綱上的資料, 但都唔知邊間palygroup 好.現在為有去試堂睇下.阿b 試左一堂gym 好開心.

民房

回復 16# 蝦米豬 的帖子

請問你講的是邊間?我都搵緊d language playgroup。

民房

回復 20# 蝦米豬 的帖子

你係咪星期一去呀,佢地Monday休息嫁。我最近都幫侄仔報左CPDA既潛能班,地方係細d, 不過課程同老師都好好,好有heart。

子爵府

之前BK有優惠你有無用?

另外, 我上過CPDA網站, 好似要自己組班, 佢哋唔會自己公開收生, 喺唔係?

原帖由 peterpan2010 於 10-12-14 21:05 發表
你係咪星期一去呀,佢地Monday休息嫁。我最近都幫侄仔報CPDA既潛能班,地方係細d, 不過課程同老師都好好,好有heart。

民房

有呀,登記左有9折。佢地好似可以自己組班,不過我費事麻煩,凈係報名等佢地安排上堂時間,佢地都有公開收生,不過係不定期,你打去問下呀。

複式洋房

my thomas joined CPDA course since he was 6 months, some parents recommend CPDA (i joined the Jordan one)to me and i tried for around 4.5 months now.
my BB class is on every Tuesday 11:45-12:45, 9-12 months.
i love the teachers, although the room is not very big, there're lots of equipment (much more than other 2 playgroups that i've joined), teachers tried to explain every single steps that can help BB to grow up! that's why i keep my BB in this playgroup for long. so i think it's worth to try try!

複式洋房

回覆 6# babellt 的文章

其實可唔可以 2yrs 8 mths 讀 K1 呢 ? 我見到d學校 k1 是 2yrs 8mths 可以讀喎.

子爵府

原帖由 heimania 於 11-1-6 13:52 發表
其實可唔可以 2yrs 8 mths 讀 K1 呢 ? 我見到d學校 k1 是 2yrs 8mths 可以讀喎.

好多學校在有得揀的情況下唔收咁細讀K1, 尤其有學券個D, 私校就無所謂. 佢哋的原因係大D入學較容易適應同控制, 對小朋友及老師都好D, 3歲以下入學托兒成份多過學嘢

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 heimania 於 11-1-6 13:52 發表

俾你讀K1都無用, 你始終唔可以升小一, 所以無乜學校會睬你~
2010年嘅小朋友, 要2016年9月入小一, 倒返轉頭數.. 即係2012年9月N1, 2013年9月K1

複式洋房

我個間叫garmboree..唔記得點串...係尖沙咀..好好.

子爵府

中point. 另一方面, 有不少研究話,遲一點入學, 認知能力高D, 挫敗感少D, 小朋友學得好D. 做細B聽落去好似勁D, 但最終出到嚟社會無人計較同級大幾多個月, 最重要係佢吸收到, 佢有興趣有動力學

原帖由 小曳人 於 11-1-11 14:16 發表

俾你讀K1都無用, 你始終唔可以升小一, 所以無乜學校會睬你~
2010年嘅小朋友, 要2016年9月入小一, 倒返轉頭數.. 即係2012年9月N1, 2013年9月K1

大宅

BK Milk勳章

我都係乜都未預備啊,完全冇idea添..住火炭,n1同playgroup,大家有咩心水推介?

另外想問,點check幾時有open day?

大宅

係...個頭係有我個仔份..都幾搞笑...

" 然後用吃壽司, 浸溫泉, 去飲食燒豬為題放學生樣上去, 呢D活動全部係大人嘢, 細路都唔會食魚生, 亦唔知係乜, 係為取悅家長而設, 好奇怪。"

不過我細女都未知讀邊間....因為真係MAMA地...HAHA 因為我大仔讀緊....

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 fapig 於 11-2-9 17:08 發表
我都係乜都未預備啊,完全冇idea添..住火炭,n1同playgroup,大家有咩心水推介?

另外想問,點check幾時有open day? ...

樂基係全沙田區最熱門嘅學校
另~ boxhill都唔錯

民房

我啱啱先開始揾playgroup, 大多數都要wait 6-9 個月, 点算?

大宅

睛靈勳章

原帖由 umlau 於 11-2-17 12:52 發表
我啱啱先開始揾playgroup, 大多數都要wait 6-9 個月, 点算?

你報住一D 唔駛等讀住先. 我都係錦呀

子爵府

我等緊話好佢間終於有位話收我阿B, 不過家人覺得宜家得14-15個月太細, 唔係咁好. 等到歲半後才去吧
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

子爵府

2011年幼兒幼稚園開放日陸續開始啦, 大家把握機會認識多D啦, 同時要take it easy....
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

複式洋房

回覆 mukmuk 的帖子

我係談幼稚園topic 見到d人話學之園好好.仲想明天睇下.
想問下咩唔好呢.

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

pslleung 發表於 11-10-7 16:27
回覆 mukmuk 的帖子

我係談幼稚園topic 見到d人話學之園好好.仲想明天睇下.

學之園係好呀, 收大B 多...... 但學費好貴呀,冇學卷~

首頁

尾頁

跳至