跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日我又去贊育上講座了...
今次黎0左個瑪麗0個邊既護士黎講
(上次係贊育既護士講話要上晒 5堂+at least 2堂產前運動班)
佢話唔上都可以入產房架~~
所以大家唔洗擔心了

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章 畀面勳章

唉, 真係個個講法都唔同....

原帖由 sinyana 於 10-12-2 13:02 發表
今日我又去贊育上講座了...
今次黎0左個瑪麗0個邊既護士黎講
(上次係贊育既護士講話要上晒 5堂+at least 2堂產前運動班)
佢話唔上都可以入產房架~~
所以大家唔洗擔心了 ...

大宅

畀面勳章

你0個次係0係瑪麗問定0係贊育問?

我會信今日個姑娘,因為佢真係特登由瑪麗落黎講兩個鐘之後就返要瑪麗做野
平時0個個只係贊育姑娘咋~

第一堂時個贊育姑娘話上晒咁多堂會有cert 囉...
但今日個瑪麗姑娘話已經冇0左cert呢樣野好耐了

複式洋房

陪月勳章

請問係贊育上講座好定係係瑪麗上好呀??
邊度會冇咁多人呀??
因為我得21yrs~上次係瑪麗上妊娠糖尿講座被護士誤會我係陪人去架~
十分尷尬!!!!

大宅

畀面勳章

我未去過瑪麗上堂...唔知0個邊點tim...
贊育都多人架,個房好細...都坐滿的
其實我都想報瑪麗既講座,時間好好多,
但我報時,2010年的已經full 晒,

大宅

我點樣可以報講座架?

我11年3月瑪麗生, 無報講座呀, 應該點報架, 係咪太遲啦??

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

同大家say個hi 先…
我老公都唔會得閒陪我上產前檢查,我仲suppose 佢係可以陪入產房既添…
wuwu, 咁好擔心呢

大宅

有無人知道瑪麗有無得借用水泡呢?

大宅

畀面勳章

原帖由 island811 於 10-12-16 15:12 發表
我老公都唔會得閒陪我上產前檢查,我仲suppose 佢係可以陪入產房既添…
wuwu, 咁好擔心呢

瑪麗0個邊話冇上堂都可以入去喇~
不過佢地當然 suggest 我地最好去上啦
其實上0左都有用既

大宅

畀面勳章

原帖由 kenniscg 於 10-12-6 11:59 發表
我11年3月瑪麗生, 無報講座呀, 應該點報架, 係咪太遲啦??

我只知0係贊育有得報咋
上次參觀瑪麗產房, 佢地話其實冇上堂既老公都俾入既
如果想上既話健康院佢地自己都有產前講座架

複式洋房

我報咗, 不過宜家唔想上, 唔想用晒d 大假, 我朋友係威院生都無上過產前講座

大宅

我無報運作班呀,d時間都唔岩,而家都驚到時識唔識生呀.

複式洋房

我都係瑪麗三月生,今次第二胎,第一胎都係瑪麗生!

另外,請問有冇C+醫生介紹?因睇開個醫生已經冇做接生,只可幫我睇到24wks,問個幾個醫生又話唔搵佢接生又唔會睇。你知啦,間中都要搵c+照o下先安心嘛....如有介紹,pls pm me ! many thanks.

複式洋房

我都23w!!

都想間唔中搵c+照o下....如有介紹,pls pm me ! many thanks.

複式洋房

唔好意思 我想問產前運動班點報名架? 我只報左6個courses 但沒運動班啊~

民房

運動班要係覆診個時叫醫生寫轉介信, 跟住拎去物理治療部報名.

複式洋房

thank you :)

男爵府

原帖由 heunheun 於 10-11-29 17:54 發表
咁有無人上過D 產前講座? 我想知係瑪麗生, 係咪有規定用扣的衛生巾? 即係唔比用黏貼個隻?

–定要有2包有扣的衛生巾

男爵府

原帖由 island811 於 10-12-16 15:12 發表
wuwu, 咁好擔心呢

講坐姑娘話會盡量安排俾d老公陪產.但d老公要有足夠心理準備同唔怕血

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

三月份就到喇…大家最近點啊~~~
個走佬袋我仲未執呢…其實我都無一張實際瑪麗醫院既走佬袋list, 如果有既sis可唔可以pm 我啊﹗ thank you!

首頁

尾頁

跳至