嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實h&m係佢地鄉下只係好cheap的牌子,所以我唔認同質地會好囉
出街衫:popi、減價的cheekeeduck、hallmarkbaby、各公司的減價貨
屋企、瞓覺、樓下公園:淘寶、中環街邊檔、太源街、街市
講真,真係好少會買正價貨比阿囡著,bb衫太貴了,反而係羊毛底衫同底衫仔會買貴d,因為要舒服d

大宅

淘寶毛毛一屋,d裙好靚

原帖由 shirley_chung 於 10-11-5 17:38 發表
請問有咩賣bb衫既website好介紹? 想揾1歲左右晚禮服/花女裙

男爵府

H&M, 赤柱

公爵府

大仔5歲細仔幾個月, 兩個啲睡衣係中環/灣仔出口店買, 啲料好好, 又有卡通cars/pooh/disney/next/gap。

出街的係polo, elle, h&m, 天神村, marco & mari, 日本/美國買的gap, 英國買的next都有。

底褲/襪/body就馬莎或mothercare或永安日本牌子, 呢啲貼身衣物要舒服啲唔慳得。

多年心得, 街市或街邊的蕃簡衫仲貴過jusco大減價時的正牌衫, 啲料又差, 著得一季就要丟, 唔留得比細佬, 以後唔會買。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

禁止訪問

洋房

thank you thank you, 等我睇吓先
原帖由 CatEgg 於 10-11-5 23:11 發表
淘寶毛毛一屋,d裙好靚

禁止訪問

大宅

我會去 uniqlo 買, d 質地唔錯 ga, but 就唔太多款!

underwear 就會買d好d, mathercare, marks & spenser...

喺屋企著果d大多數喺荃灣果度買, 會平過d百貨公司, d質地都 ok ga!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我對仔女d衫多數都係next,mothercare,gap,m&s,zara,h&m,hallmarkbabies,polo rl,Elle..
我係大埔d舖頭仔買過d平衫,d款係ok,價錢平呀,三四十蚊有條裙仔,但d料好差,未著都已經甩晒線。

大宅

我最愛uniqlo, d 料幾好, 又唔貴, 有時有discount真係好平~~ 喜歡佢簡單就是美~~ 有時會睇下有無同大人差唔多既衫, 有就可以親子look咁出街. 不過唔係好多貸, 有時星期六日太多人.

珍珠宮

虎到金來勳章

回復 18# lwkchy 的帖子

我都想知, 請問近唔近麥當當 ? 或榮華光臘味 ?

大宅

jusco, h&m, uniqulo, 葵涌廣場

複式洋房

我係淘寶fans...價錢又合理!係屋企買!好方便!!!

男爵府

天神村 在哪裡? 我試過買, 但後來找不到, 不知是否搬咗?

複式洋房

原帖由 joannechow7 於 10-11-1 15:48 發表
淘寶,又平又快

Hello, 淘寶續件買都幾貴喎...有無好介紹呀? Thx.

洋房

我想問,gap係上網買定係hk有店架。
我上次見gap網上d款項好靚,想買。
但我喜歡在店舖買,因可看真size及質地。

大宅

原帖由 oasis18 於 29/11/2010 10:05 AM 發表
我都想知, 請問近唔近麥當當 ? 或榮華光臘味 ?

紅框果度...

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我最喜愛carters這個美國牌子, 因為佢地款靚之餘, 質料又好好, 又唔係好貴, 但我唔係好見到有舖頭賣, 我都係去網上買這個牌子的, 你試下去下面這個網站買丫, 價錢平, D質料又OK, 佢地賣carters的口水肩(有三層, 中間係防水料, 質素一流呀!!!!)只係$10一個咋, 我見最平係佢地, 所以我買左10個, haha~
http://babysushi.shopping.####.hk/

男爵府

原帖由 shooichi 於 10-12-15 17:26 發表
我最喜愛carters這個美國牌子, 因為佢地款靚之餘, 質料又好好, 又唔係好貴, 但我唔係好見到有舖頭賣, 我都係去網上買這個牌子的, 你試下去下面這個網站買丫, 價錢平, D質料又OK, 佢地賣carters的口水肩(有三層, 中間 ...

carters淘寶有好多 果d口水肩有得揀款都係rmb6.3
不過就要運費囉 買得多都好平

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至