跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我都無作嘔呀.只是有d胃氣. 由其晚餐後. 可能吃多了. 少吃點就沒有這個問題. 人地話morning sickness. 反而我morning就無事.
我仲係孖. hormone會比人高. 但真係無暈無嘔. 好感恩了. 不過開始成日想食酸野. 正餐份量吃得少!

大宅

agree! BB要乖乖快高長大,唔好折磨媽媽
原帖由 yoyocutie 於 10-11-9 02:41 發表
我陀第一胎and現時第2胎就完全無害喜反應既. Don't worry....we should be glad we don't.

洋房

我8wk啦, 最多都係有小小想作嘔, 但從來冇話冇胃口...我C+竟然話佢希望我有morning sickness!!!!! 因為我係overweight人, 所以唔可以俾自己增太多磅...但竟然出口wish我有morning sickness?!?!?!?!

洋房

TOUCHWOOD 我都未有嘔, 但就好多胃氣, 同埋好多時個胃頂住吾舒服定係肚餓都分吾出, 通常等到個肚打鼓先知係肚餓...

伯爵府

touchwood暫時無嘔過,只係好累同口淡淡無胃口,但又成日肚餓,唔知想點咁

大宅

原帖由 mysterious22 於 10-11-12 15:51 發表
touchwood暫時無嘔過,只係好累同口淡淡無胃口,但又成日肚餓,唔知想點咁

me too

大宅

回覆 1# Mabel1218 的文章

Me too ar... always want to eat and eat

大宅

我依家7W2D,之前5W都未有作嘔,果時仲有流啡,好擔心。
不過6W開始就嘔喇 ,而且仲停左流啡,聽啲姑娘講,有嘔其實都係好事,因為HGC指數高,先會影響荷爾蒙令我地有作嘔既感覺喎!不過當然有人HGC都好高又無嘔,係本身身體適應得好好囉!!恭喜恭喜!

別墅

唉...如果唔駛嘔你話幾好呢

大宅

原帖由 ipod456 於 10-11-13 01:24 發表
唉...如果唔駛嘔你話幾好呢

already 7 weeks, still no 嘔 ............ I think 嘔 is more normal lor and so I am little bit worrying!!

別墅

我現在8W,已勁作嘔和嘔了兩個星期,終忍不住同醫生講,佢話嘔完要再食,總會嘔唔晒全部的,聽到都想喊...胃都反.... 不過佢開了維他命B6給我,好像舒服了一點,冇咁作嘔,但佢叫我唔作嘔就唔好食,攪到我都唔知食唔食好,又怕影響到BB

大宅

我就都有想嘔既感覺, 但次次都嘔唔出, 聞到一些食物既味就想嘔, 特別係夜晚!
所以現在輕左10磅! 但都係好事, 因為之前太肥啦!

民房

我而家10w 但暫時都冇嘔過,有時係頂住同耐唔耐會冇胃口,不過so far都可以正常飲野&都好易肚餓。

別墅

只係擦牙至嘔,都算好

民房

touchwood暫時無嘔過,胃口仲幾好,成日肚餓,食多咗好多野, 但唔知點解比三星期前輕咗2磅,可能少咗出街食,食得健康咗

洋房

原帖由 kennis154 於 22-11-2010 15:01 發表
只係擦牙至嘔,都算好

係咪隻牙膏d味道令你嘔?有冇試吓換其他牙膏或改用漱口水? 點都好, 一定要保持口腔衛生呀! 我牙醫話d hormone會影響到牙肉腫脹, 容易藏細菌. 若保養得唔好, 會導致牙周病o家!

複式洋房

畀面勳章

我今日睇過中醫, 中醫話我胃熱, 懷孕其間唔會嘔的 yeah

大宅

MommyPanel勳章

我刷牙時一刷到條脷就想嘔,但以前唔會的

大宅

我都冇嘔喎, 到依家為止係4,5點時個口好苦, 周身唔自在之外, 都冇咩野唔C服~

唔知係唔係我食勁多豬肉, 吸收好多Vit.B同Vit.E 所以冇咁易嘔呢?!

複式洋房

有時有嘔下都知佢健康, 一d感覺都冇反而成日擔心...

有冇人個肚成日好多氣谷住咁架?

首頁

尾頁

跳至