親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 lovelykitty 於 10-12-16 18:26 發表

又真係幾差噃....
8月時跟過EGL去北海道...
一開始已經每人有個膠既拉鍊袋啦...
入面有哂個領隊既電話呀..名啦...
團章背面都有...如果萬一走失..只要比人睇就知咩事!
每晚O係最後程車時都會比定溫馨提示..
有第二 ...

係ar,我跟過幾間去日本,對egl印象最好,個領隊無成sale野,做足你提及的程序.
到收小費就打開果袋比各人自行放入去,無數,吾似有d人講到點慘,要養成家大小...
有次佢收自費活動$仲找多$5000yen比c6,我地比返佢.
每日又編排不同時座位比賽團友人輪流坐.

珍珠宮

原帖由 kelly2111999 於 10-12-17 09:57 發表
慘啦! 我第一次跟佢!!!!!!!!!!!!!

又唔駛擔心住既...可能您果個唔係咁呢...

大宅

mouth: mouth: mouth: 希望啦!

珍珠宮

原帖由 CALVEN 於 10-12-17 10:28 發表

係ar,我跟過幾間去日本,對egl印象最好,個領隊無成sale野,做足你提及的程序.
到收小費就打開果袋比各人自行放入去,無數,吾似有d人講到點慘,要養成家大小...
有次佢收自費活動$仲找多$5000yen比c6,我地比返佢.
每日又 ...

我都覺得係呀...個導遊都唔錯....
一發覺我地好似有問題..都會好主動黎幫手...
而且亦都冇提過話咩要養家呢d老土野...
反而見佢好似跟團咁..係咁幫個女入貨....

大宅

係呀, 我都覺得 EGL 都幾好, 每日溫馨提示d資料都好足, 縱橫遊就咩都冇啦, 咩都要我地係車上聽, 好采聽到既就自己抄低做筆記 lor, 最慘有 d 團友最 like 就係車上 sleep 架嘛, 聽唔到既就各下自理啦.

所以我e+就連返大陸兩三日d短線團都 join EGL, 講真呀, 縱橫遊d 價錢又唔係特別平wor, 日本團貴過人地, 話就係食住有保證姐, 不過內部行政系統, 安排及道游咁差, 就算比多d錢都唔值呀.

原帖由 lovelykitty 於 10-12-16 18:26 發表

又真係幾差噃....
8月時跟過EGL去北海道...
一開始已經每人有個膠既拉鍊袋啦...
入面有哂個領隊既電話呀..名啦...
團章背面都有...如果萬一走失..只要比人睇就知咩事!
每晚O係最後程車時都會比定溫馨提示..
有第二 ...

大宅

原帖由 kelly2111999 於 10-12-17 09:57 發表
慘啦! 我第一次跟佢!!!!!!!!!!!!!

唔須要擔心,我跟過縱X遊去日本4次,次次都OK.

其實真的要好睇個領隊,上次去東京有一天自己離團,但又唔知點搭車,後來打電話給領隊,他好細心咁教我怎樣坐車就可以去到目的地.在旅程中有一個團友生日,當天晚上領隊送上生日蛋糕為這位團友慶祝.

北海道的經歷-----領隊請飲啤酒 .

大宅

大宅

原帖由 HCLAU 於 10-12-6 13:36 發表
之前都有join 過縱x遊北海道日本團, 領隊都十分之有經驗。 good!!

我啱啱 17/12 JOIN完縱X遊,去北海道玩5日4夜,好好呀!!個導遊好NICE,我地一團30人有10個係小朋友,成日都好嘈(車尾班人),導遊知我地成日都吾聽書,佢會再三提我地..好細心,今次真係好好!!
下次再去玩,我都會再TRY縱X遊,希望都係咁好彩,撞到個好導遊啦...
0512-------  小林---------  BOY

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小林媽媽 於 10-12-22 23:33 發表

我啱啱 17/12 JOIN完縱X遊,去北海道玩5日4夜,好好呀!!個導遊好NICE,我地一團30人有10個係小朋友,成日都好嘈(車尾班人),導遊知我地成日都吾聽書,佢會再三提我地..好細心,今次真係好好!!
下次再去玩,我都會再TRY縱X ...

Hi 小林媽媽,

我快將跟縱X遊去北海道玩5日4夜,請問有甚麼啱6歲小朋友玩?和有沒有要注意的地方?Thanks!

大宅

我家姐暑假一家人又係跟縱x遊,佢去完話日本(東京)唔好玩,用成萬蚊一個人,玩完都唔開心!

我諗:日本都會覺得唔好玩,睇黎呢間旅行社真係麻麻。

男爵府

我跟縱x遊去過日本三次,最好係價錢平,可能我唔係旺季出發,三次都好 ok。

大宅

原帖由 SumSumBB 於 10-12-23 08:47 發表

Hi 小林媽媽,

我快將跟縱X遊去北海道玩5日4夜,請問有甚麼啱6歲小朋友玩?和有沒有要注意的地方?Thanks!

小林去到北海道最鍾意係玩雪,所以我覺得手套係最緊要,我係户外城買左一對,用足5日,真係值回票價囉..^^
另外佢日日都係著防水既褲,褲腳就收晒入對boots度,上旅遊巴前叫佢跳幾吓..就好好無濕襪.
仲有出發前問左家庭e生,我地去北海道,e生都比定左d鼻敏感藥,每朝食左藥致出去..(所以佢去完無事,我自己就大病左一餐..)
希望你同我一樣,遇到個好導遊啦..玩得開心d!!!!!!
0512-------  小林---------  BOY

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小林媽媽 於 10-12-27 02:51 發表

小林去到北海道最鍾意係玩雪,所以我覺得手套係最緊要,我係户外城買左一對,用足5日,真係值回票價囉..^^
另外佢日日都係著防水既褲,褲腳就收晒入對boots度,上旅遊巴前叫佢跳幾吓..就好好無濕襪.
仲有出發前問左家庭e ...

多謝你的心得,我一心帶阿仔去睇落雪,但天氣預測黎緊幾日都無雪落!

你的導遊叫甚麼名字?希望遇到個好導遊啦!

首頁

尾頁

跳至