婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我亞姨係呢類人.... 不過我唔會同呢個人聯絡...

其實呢個婆婆都幾攪笑..不停強調自己個心抱搵到錢...老實說,我覺得佢有d井底,而家搵多過3-4萬既人大把啦....

子爵府

哈哈.. 我62就係呢d "人地奶奶"..

我坐月個時.. 佢同99隔日就孖必一齊黎. 佢成日show off 話自己湊佢d仔女湊到好叻..又話湊到佢地唔喊. 又話佢4個仔女都係9個月識行, 話人地正常都要1歲先識行. 又話佢細仔身體好弱. 但都比佢練到9個月識行! 呢句我聽過起碼50次!!!

屋企得我同bb.. 佢次次講親佢d仔女有幾叻我都會答佢一聲"哦. 係咩". 之後我就會去洗下奶樽, 去晾衫.... 但佢次次上黎搵到借就會搭單又話自己湊到有幾叻又盛!

但佢4個仔女,包括我c9都唔理佢. 都唔仲意我62. 4個仔女同佢既關係都係超差... =.=.. 佢d仔女大聲講一句" 話你好煩, 唔好出聲啦".. 佢即唔出聲.. [佢地對99都係咁=.=] 我當然覺得佢地冇d仔女[包括我c6]都冇禮貌唔識尊重佢亞媽亞爸.. 佢地既家事我唔會理.. 所以我都唔會出聲.

so 佢讚佢d仔女時.. 我心裏都諗: 你湊得幾叻幾勁都好.. 但你唔識"教".. 你d仔女9個月識飛都冇用!!

所以我覺得你遇個個"人地奶奶"都係我62個d人黎 , d仔女已經唔理佢講既野, 要同d外人講.. 哈哈哈哈哈

男爵府

好媽媽勳章

回覆 20# anita_yps 的文章

我都有聽過,有個係火車上面,不過就係大6,其實香港有冇依D傳聞?
其實我諗佢真係想SHOW OFF多D,因為佢問都係好表面既野,反而佢就講好多佢屋企既野(唔知佢有冇吹水)~
不過我下次都會小心D,多謝你提醒~
奀b仔9月16日出世啦~

男爵府

好媽媽勳章

回覆 21# 我愛Corina 的文章

可能佢D仔女搵唔到3-4萬個月,個心抱搵到咪覺得多~
不過到最後佢又話個心抱唔會聽佢講野,有時諗返轉頭,佢可能真係D仔女又唔係好睇佢,又悶先會係咁,因為佢真係同我講左好多野,我已經"哦哦哦,唔唔唔"佢都仲唔走~

奀b仔9月16日出世啦~

大宅

起碼响佢心目中,個新抱又搵到錢、又識湊bb。佢應該好錫個新抱。

首頁

尾頁

跳至