跳至

首頁

尾頁

大宅

我都好驚阿b會早出世, 25號先放假, 2月1號開刀, 黎緊仲要幫我個女攪生日會同陪佢interview, 我一定要做埋呢兩件事先安心入院, 所以一路同細佬講要乖d, 唔好早出黎!

大宅

盡量休息多D...唔好太操勞 ~

別墅

我都好驚早產呀....我預產期22 Feb. 而家個肚已經好似籬咁大.....好驚又好緊張呀!
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

我琴晚發夢生得喇..可能真係太大壓力,大家加油la!!

大宅

我都成日驚bb早出黎..但我仲字cfm迮邊日放..今個fri 去c+覆完睇睇e生點講先決定..但政府果邊話bb已經轉左頭仔la...

水晶宮

我呢排宮縮密左好多, 個肚成日都keep住硬, 我阿b 4wk前已轉左頭仔喇! 要到下星期至可以去私家做檢查, 唔知到時醫生會點講呢

仲有一個月咋! 大家要加油!!

大宅

大家盡量放鬆心情...順其自然啦 ~
阿B要出...邊個阻到佢 ~

複式洋房

我依家33wk,bb已經轉咗頭!不過我會keep住行多啲同做家務,因為上一胎就係好驚唔驚學人驚早產,好早已經養尊處優乜都唔做,點知個女過哂預產期都唔出世,仲要催生痛到黐肺(催生嘅陣痛比自然陣痛痛好多),所以今胎唔會坐以待斃,日日keep住做適量家務同步行一個鐘以上(因為要湊女放學)!

我個婦產科醫生話第一胎好少會早產,第二胎可能易啲不過唔係人人都係咁,要睇下媽媽本身嘅體質,所以大家都係無謂擔心咁多,順其自然啦!

男爵府

仲有一個月咋! 大家要加油!!:) :) :) :)

大宅

me too, now 35wk la

大宅

我26week同28week已經出血!e生都話會37week前生!
依家我都39week o拉!
大家唔駛o甘緊張o拉!
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

複式洋房

我而家35weeks, 呢個星期都宮縮得好密呀, 我都唔想阿B咁早出嚟, 最起碼等埋我7/2開始放產假至好出嚟呀!

複式洋房

我想佢2月12-13日好出來啦, 哈哈~

首頁

尾頁

跳至