美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 9594 於 11-1-6 22:14 發表

請問你係點樣溝呀?
咩牌子溝咩牌子呀??

可以買D水份重日霜, 而家冬天, 唔會太乾, 溝返平時粉底就OK..

大宅

我用緊韓國ge cre8skinge bb cream~係美容院買ga..

原帖由 9594 於 11-1-6 22:24 發表

請問你用咩牌子呀?

禁止訪問

水晶宮

敢溝左查唔查埋眼呀??
如果唔查mic2截色??

原帖由 lau 於 11-1-6 17:09 發表
我多數用水份日霜溝少少粉底, 變左有少少色既日霜搽, 又唔會厚粉, 又有些光澤, 睇落無咁殘..

子爵府

原帖由 0120 於 11-1-7 20:49 發表
敢溝左查唔查埋眼呀??
如果唔查mic2截色??
可以搽埋眼四周和條頸, 均勻D...皮膚自然D, 唔似搽粉咁覺, 又唔會變左殘樣....

水晶宮

敢眼mic要溝eye gel黎查
原帖由 lau 於 11-1-7 21:54 發表
可以搽埋眼四周和條頸, 均勻D...皮膚自然D, 唔似搽粉咁覺, 又唔會變左殘樣....

禁止訪問

民房

如果吾想化妝但又吾想咁殘,你可以用shiseido既有色防曬粉條 ,我個時買就340蚊!! 有 d似搽左粉底 系好自然既!!吾想得覺得好假!!又有埋防曬,吾怕有斑斑啦 !!

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

複式洋房

搽調色底霜之前咪搽平時用開D cream囉, 調色底霜巳有隄防晒功能但一般度數唔高, 如要搽防晒可搽完cream跟着搽防晒再搽調色底霜. 如要搽eye shodow, brush等可在調色底霜後搽.

原帖由 seesee1010 於 11-1-8 10:35 發表

請問調色底霜點用架?搽之前同之後係要搽咩架?thx

洋房

你可以用bbcream=]
佢勁易搽易推,,但又有遮瑕美白等作用
咁你平時可以做下facial咁,,咪得lor=]

複式洋房

我都係一定要化的。但最近開始由身體入手。可能會洗多左錢, 但日後身子好左同化妝少左, 咁出街時先化妝, 咪會靚好多囉。
暫時二個星期行程如下
1. 做下身體按摩, 等血液循環好d。另外加拔罐, x 沙等身體濕氣同毒素有得排出。
2. 多d 湯水, 無湯都飲多d 水, 以助毒素有得排出
3.出街做面時, 加入x 沙, 等面部毒素都可以排出, 同時加入面部按摩, 血液循環好左面色會好d..
4.有機會自己平時都做面facial, 由於我朋友幫我買到d salon 裝facial mask , 咁我又可以平少少, 用得可以豪少少。一星期都可以做到二次水份mask

我都等待住可以唔洗化妝出街的一天。
(現在情況開始好轉中..而以上開始左2星期)

複式洋房

我由細到大都唔化妝的,除非要有需要,要皮膚好不是一朝一夕的事,護膚好重要。就算唔化妝都要用落妝油,因為香港空氣太差了,近半年我買了部洗面機,真係好好,用後皮膚好有光澤,再加上要用好的Skin Care.....!最緊要係飲多D水呀!食野我就不戒口,最愛食牛肉同內臟...hahah...努力呀!
洗面機叫 clarisonic 係Joyce Beauty有得買的,希望幫到你啦!

男爵府

BK Milk勳章

我未用過粉底, 因為我去COUNTER 試TESTER,
點解隔離霜油淋淋? 粉底又咁固体?
係咪粉底要用粉撲, 而有色防曬就可以用手搽呢?

水晶宮

熱血金章

原帖由 lwannei 於 11-1-24 01:09 發表
我由細到大都唔化妝的,除非要有需要,要皮膚好不是一朝一夕的事,護膚好重要。就算唔化妝都要用落妝油,因為香港空氣太差了,近半年我買了部洗面機,真係好好,用後皮膚好有光澤,再加上要用好的Skin Care.....!最緊要係飲多D水呀!食 ...

how much ar??
where is joyce beauty??

複式洋房

差不多HKD2000- 有Joyce or Lane Crawford VIP有9折,Joyce Beauty 係Lane Crawford有,另外金鐘,中環,尖沙咀的Joyce都有!

禁止訪問

子爵府

茶左bb cream係咪唔駛茶粉? 可唔可以遮到黑眼圈? Thanks!

大宅

我返工就一定會化妝, 星期日就用 BB cream 望落無咁殘

首頁

尾頁

跳至