跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔今年K2,K1開始就係珈琳讀,我覺得此學校很好,老師同姨姨都很有愛心,又細心照顧。
老實講邊有一間會0投訴架,名學都一樣有啦!
元朗區出名D果幾間得半日制,我又要返工,一定要全日制學校,當時入到珈琳,我想只要個仔返得開心就可以,其他都無須考慮太多。後來發現仔仔返學返得好開心,日日唱歌仔,K2仲多左返嚟寫字我地睇添,真係開心架!
新移民比例多呢點就真係無得計,元朗區又點會少架,住得呢區都預左有架啦!除非入私校lor。

複式洋房

大膽講丫,如果老師不停咁同你介紹,咪一樣有人會話HARD SELL,其實最重要係小朋友開心o者,老師同小朋友玩,都可能係想佢日後真係返呢間學校時,印象深刻d,小朋友投入感會大d。我仔第一日返學都記得呢間係"sir滑梯學校"啦,因為2樓有丫ma。
仲有既係,open day當然歡迎家長小朋友去參觀啦,你見到有好多新移民小朋友,即係想帶出咩野呢?

原帖由 hotsing 於 11-3-3 13:41 發表
我去過佢的open day, 感覺麻麻,似去了嘉年華,仲有見到好多新移民細路,d老師只係顧同d細路玩,無話介紹下間學校,我行了一圈就走了,我連form都費時交。

...

複式洋房

我女今年珈琳元朗 我想轉三育

複式洋房

我感珈琳老師比較沒有耐性 常常病 老師態度及校工都一般 好像好惡 但又怕三育程度淺 家長給些意見吧 又係細女 几間都唔收

別墅

請問有沒有珈琳冬季二手校服平讓? 想買俾阿女, 11年讀緊N1 thx...

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

男爵府

開頭揀呢間係因為佢有全日...
我個仔n1就開始讀..今年k3 lu...
n1果年個班主任好好...個仔有咩事都打俾我...
之後幾年d班主任都麻麻...想幫佢轉校...
但阿仔又返得開心話唔想轉...所以算了...
但有一個好大問題..就係d小朋友成日病...
我個仔真係呢幾年睇醫生既次數多得恐怖...
病好返到學校又俾人傳染過..
連我屋企人都問why佢成日病...

首頁

尾頁

跳至