跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 leung-baby 於 11-3-1 03:54 發表
深夜上黎打個咭先。呢排真係好靜喎。

係lu~ 好多人唔見左,好似細孖,bobo咁,過完年之後唔見左!

大孖,細b而家點呀? 係咪要食好多奶奶呢? 有冇餵人奶呀? 謙謙有冇呷醋呢?

近排我就好多野要趕,所以冇得bk,而今朝去左幫煒煒交留位,晏左返工,我要走lu~

大宅

嘩! 開到第4版lu...
報到先~

不過真係好靜喎...

男爵府

好媽媽勳章

早晨呀, 好靜呀, 媽媽們係唔係忙梗NI interview ar???

我都仲係忙梗Clayton去interview 呀, 下個星期有兩日去interview呀, 雖然唔係心儀學校, 但都會去in 畀Clayton去睇下其他校園, 最近我發現至Clayton返0左Cannan playgroup後, 佢好喜歡Cannan校園, 唔知係唔係呢間學校的校園大有得畀佢走下, 我呢個媽媽真係冇用呀, 早前呢間Cannan通知我收我仔仔讀下午班, 我又好忙唔記得去交留位費, 依家我寫0左封求情信畀學校,希望學校酌情處理, 我好後悔唔記起交留位費呀, 我好似對唔住個仔, 影響0左佢前途呀
][img]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

煒媽,細b而家ok呀。經過上星期催谷,而家已經過6磅。不過我全人奶就堅持唔到。初初仲可以3個鐘食一次,呢幾日開始要2個鐘。有時食食下又訓,焗住補奶粉。半夜叫工人幫手都係餵奶粉。所以我覺得你地d全奶媽好勁呀!

原帖由 cacathepanda 於 11-3-1 09:59 發表

係lu~ 好多人唔見左,好似細孖,bobo咁,過完年之後唔見左!

大孖,細b而家點呀? 係咪要食好多奶奶呢? 有冇餵人奶呀? 謙謙有冇呷醋呢?

近排我就好多野要趕,所以冇得bk,而今朝去左幫煒煒交留位,晏左返工,我要走lu~:gdb ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁希望Cannan可以比番個位Clayton啦。下次唔好唔記得嘞~~

原帖由 Okaya 於 11-3-2 09:34 發表
早晨呀, 好靜呀, 媽媽們係唔係忙梗NI interview ar???

我都仲係忙梗Clayton去interview 呀, 下個星期有兩日去interview呀, 雖然唔係心儀學校, 但都會去in 畀Clayton去睇下其他校園, 最近我發現至Clayton返0左Cannan ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

最後點揀呀?? 心水 (1) 定 (2) 呀??

我最近開始中bk毒呀!! 出面講面包機講到我心大心細, 一諗到我每次買既材料都擺到過晒期, 又覺得面包機真係唔錯, 起碼慳好多時間, 但又要地方擺, 又要錢

原帖由 cacathepanda 於 11-3-1 09:59 發表

近排我就好多野要趕,所以冇得bk,而今朝去左幫煒煒交留位,晏左返工,我要走lu~:gdb ...

子爵府

肯食, 肯瞓就ok啦, 人奶應該唔會谷個肥仔出來的, 但人奶會快餓d。 如果想谷, 反而奶粉既效果會好d, 印象中謙謙滿月時已比出生時增長4磅, 你睇孖三都幾好肉地吖

原帖由 leung-baby 於 11-3-2 11:44 發表
煒媽,細b而家ok呀。經過上星期催谷,而家已經過6磅。不過我全人奶就堅持唔到。初初仲可以3個鐘食一次,呢幾日開始要2個鐘。有時食食下又訓,焗住補奶粉。半夜叫工人幫手都係餵奶粉。所以我覺得你地d全奶媽好勁呀!

...

子爵府

唔好比太大壓力自己啦!! 賽翁失馬, 焉知非福麻

我都仲係忙梗Clayton去interview 呀, 下個星期有兩日去interview呀, 雖然唔係心儀學校, 但都會去in 畀Clayton去睇下其他校園, 最近我發現至Clayton返0左Cannan ...

子爵府

我一上嚟, d人就走晒

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 leung-baby 於 11-3-2 11:44 發表

...

大孖,你唔水灰心wor~我之前,初初唔識,個人又好燥,又覺得以前冇奶粉時d人都係食人奶,又見到自己成日滴奶,冇可能唔可以全人奶,第一個月差d餓c隻b.煒煒1個月時只係重左0.5kg. 之後健康院姑娘同我講叫我抖吓,臨瞓果餐同半夜果餐餵奶粉,等我好好咁瞓吓,唔好咁大壓力,咁我都係3個月先做到全人奶咋. 而家諗番,果時都有d走火入魔,但全人奶時期就真係煒煒最肥,最扎實既時候,開始食固體就開始唔重得咁好,之所以堅持餵到而家都係因為食人奶時煒煒就食得最認真啦!

別墅

...

細b已經好叻啦,唔好俾咁大壓力自己呀,加油可能細b都好似哥哥一樣都係大隻B

男爵府

好媽媽勳章

希望cannan肯比番個位clayton啦! 我2月中都去左in cannan(荃灣),未知收唔收,我都係用嚟做後備,因為要自己搭車,冇校車到,所以去讀既機會唔大.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 cloudybobo 於 11-3-2 12:34 發表

我最近開始中bk毒呀!! 出面講面包機講到我心大心細, 一諗到我每次買既材料都擺到過晒期, 又覺得面包機真係唔錯, 起碼慳好多時間, 但又要地方擺, 又要錢

...

本來唔水揀, 因為得(1)收左,(2)waiting, 點知星期一收到(2)來電叫我交留位,而家(1)&(2)都交左留位,咁而家好頭痕啦!

我就一定唔會買面包機,因為整面包都幾花時間,連整連發酵要大半日時間,我情願整蛋糕,可能我一向都係鐘意整蛋糕啦!

別墅

mama,你咁有誠意,希望cannan會俾個位Clayton啦!!

大宅

畀面勳章

下星期仲有兩間INTERVIEW...月底都有一間之後就完啦..
我心水有兩間, 1間WAITING, 另一間就下星期六IN. 希望得啦...

而家忙緊公司野, 剛剛過完年, 係預咗要忙1個月架。

咁CANNON有回覆未呀? 我知佢哋仲IN緊細B, 所以應該仲有位的...加多幾錢肉緊啦..寄多幾封, 比D誠意佢哋睇下。

大宅

畀面勳章

嵐嵐MA,

靜夜詩好正呀...我同C6而家成日開嚟睇...睇完超開心...

原帖由 mc_baby 於 11-3-2 08:11 發表
嘩! 開到第4版lu...
報到先~

不過真係好靜喎...

大宅

原帖由 cloudybobo 於 11-3-2 12:34 發表

...

哦...原來諾媽近排走左去蒲麵包機, 唔怪得少左吹水啦...哈哈~

諾媽, 你真係好多才多藝呢!勁!
自問真係冇咁好心機呀...

大宅

...

唔錯丫!加油, 奶媽媽~

大宅

Cannan好快會俾好消息你呢...

大宅

原帖由 AYMK 於 11-3-2 14:13 發表
嵐嵐MA,

靜夜詩好正呀...我同C6而家成日開嚟睇...睇完超開心...

THX~

首頁

尾頁

跳至