嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

原帖由 heihei007 於 11-3-18 17:00 發表
我的仔仔都有做著治療。而且還做左一段長時間。因為他有很多問題。但是﹐濕疹和一些身體上的問題就在很早的階段已經好了。我到今天都沒再見到濕疹。 很神奇。這是一個很好的治療。我了解你們的顧慮。我也經歷過。如果 ...

heihei007, 你個仔做到第幾次就冇再出過濕疹?會唔會冇冇下又再來返? 有冇食返些原本check咗有敏感反應的食物?我個仔依家都有段時間冇再發。我想俾佢食但又怕食咗又發。。。。

大宅

請問試過生物共振的姊妹可唔可以PM價錢比我? 我好友囝囝睇過洗EC但依家無睇, THX

大宅

沙棘籽油對濕疹似乎很有效

沙棘籽油對阿仔的濕疹似乎很有效,阿仔的濕疹困擾多時自從用了bioresonacne theraphy 介紹的沙棘籽油好了很多,見佢是天然植物, 起初都懷著患得患失的心情去試,但功效好好,

禁止訪問

大宅

畀面勳章

各位,我一直都有留意大家的留言,所以我都同我個女開始了共振。因為真係試過好多方法,佢都係有嚴重濕疹,從冇改善。
我真的累透了類固醇,本來初期只係用1%,現在越用越勁(Avantan)。
本來用好勁個隻好快見效,但現在都好似冇反應了。
佢塊面最嚴重,但醫生話頂多只可用1%,用1%都冇用啦。
我已經俾囡囡著全棉衫,又戒口(牛奶,雞蛋,小麥等類),又用天然油,physiogel搽身(一個鐘搽一次),金銀花,益生菌,flaxseed, 防塵蟎被單,綠茶素,中藥等,全都冇效。
希望共振可以幫到佢啦,見到R痕全身損哂,塊面又時甩皮,時出水,出街俾人望住d人有時都走來問我bb做乜咁,好down.
P.S. 我住係外國,囡囡一歲半。這邊原來都有共振,都有幾多的,真係唔查唔知。
仲有,我會定期向大家報告囡囡進展。佢聽日會做第一次共振。Wish me luck!

大宅

回覆 3# LailaiChan 的文章

沙棘籽油...where can i buy? please let me know here or call me becasue my PM is out of service, now still waiting for help...thx

大宅

由去年11月開始,我都有帶我3歲的仔仔去做 bioresonance therapy,起初都存有懷疑,問了一些在美國做腦部科學研究的朋友, 他們都沒有聽過此therapy, 但幫我找了一些資料, 說這是另類治療,應該沒有副作用, 所以我才敢帶個仔去試試, 他有自傾和濕疹, 皮膚由出世開始未好過, 中、西醫、顧小培、什麼藥膏通通都試過, 有好轉但始終不能斷尾, 情況時好時壞, 我心情亦隨此而起伏。本來我帶他做bioresonance therapy只想醫自閉症, 但做了只是兩次療程後他的濕疹(臉、手和腳)竟然全退了, 整個冬天都沒有翻發, 真是一個意外收獲。第一次見治療師時, 她告訴我我個仔有什麼食物敏感, 又教我點同佢介口, 亦很有耐性地解答我的疑問。我個仔每次做完therapy後, 都有顯著的進步, 成個人開心左、講說話多左、反應及眼神接觸好左, 佢可以在三、四個月有如此大的進步, 我真係好開心! Bioresonance therapy 幫左佢唔少!

現在西方醫學對濕疹和自閉症都沒有根治的方法, 他們可以做的只是改善。我覺得如果濕疹和自閉症都是身體及腦部出了毛病時, 何不及時對症下藥、找尋根治辦法? 希望bioresonance 會係我尋找多年的答案。

大宅

回覆 1# llb 的文章

hi, can you advise which centre you join and how much for the treatment...how many time you have been taken....sorry to ask you so many question becasue my bb is getting worest...i am so so worry and don't know how to do...

大宅

我買的是膚安寧沙棘籽油塗劑,在他的shop 買 150.-佢地話在華潤堂和 healthy plus 有得買,另外我作天在麗港城見到展銷平好多 只是 98.- 所以有買了2 枝

原帖由 Maykhera 於 11-3-24 13:31 發表
沙棘籽油...where can i buy? please let me know here or call me becasue my PM is out of service, now still waiting for help...thx

大宅

回覆 28# Maykhera 的文章

I know perfectly how you feel as I have been through it before. Here is the info of the center to which i brought my son. Hope it's helpful:

Grand Health Bioresonance Naturopathic Center

Tel: 2332 3463
Fax: 2384 4430
[email protected]
九龍旺角彌敦道585號富時中心21樓2101-02室
http://www.ghbioresonance.com/contact.html

Charges:
First consultation: $800
Therapy/session: $600 ($500 if you pay for 10 times)

My son was asked to do the therapy twice a week in the first 10 times in order to see more remarkable improvement. Then he just went there once a week. Our family were away from HK last December for some weeks, so we are now doing the 3rd course of the therapy. I will keep going there.

大宅

http://www.hkej.com/template/magazine/jsp/detail.jsp?journal_id=66&title_id=5722

大宅

回覆 3# LailaiChan 的文章

can help me to buy 1 ma?

大宅

回覆 3# llb 的文章

thanks and hope it works...but very expensive ar....

複式洋房

Maykhera
你試下去 Grand Health 啦,唔錯的。
我明白係貴,所以我一開始都冇太大鼓勵你去。希望冼醫師可幫到你。但已過一段日子了。
宜家我隻「白老鼠」試驗暫算成功。所以先夠膽叫你試。
呢幾千蚊對我來講係一勞永逸,一次痛。我個女個勁濕疹搞掂了(touch wood).

原帖由 Maykhera 於 11-3-24 17:46 發表
thanks and hope it works...but very expensive ar....

大宅

我想問你下治療後,有無教你點樣飲食,

原帖由 catmom29 於 11-3-25 05:08 發表
Maykhera
我明白係貴,所以我一開始都冇太大鼓勵你去。希望冼醫師可幫到你。但已過一段日子了。
呢幾千蚊對我來講係一勞永逸,一 ...

大宅

不好意思,你女女治療後,therapist 有沒有教你如何飲食來增強免疫力,否則會不會翻發, 今天阿仔聽詳細報告,有二十多種toxin 最嚴重是鉛,胞和脂肪 和接觸性皮炎, 另外又check 到佢缺乏 ,酵素, therapist 又話會教佢改變飲食,否則只是皙時性好

原帖由 catmom29 於 11-3-25 05:08 發表
Maykhera
呢幾千蚊對我來講係一勞永逸,一 ...

大宅

回覆 3# catmom29 的文章

hi, which center ? can you pm the details and how much they charge?thanks a lot!!

大宅

回覆 4# catmom29 的文章

oic...all mama also going to Mongkok center.., i will discuss with my husband and try next week if possible...many many thanks...!

大宅

畀面勳章

星期四我帶咗囡囡去做第一次共振,首先用咗大部份時間去測試,跟住即時話我知佢有乜問題。全程用咗唔少時間,但其實我又唔係好清楚佢做緊乜。一味係度做又唔話我知。
囡囡主要係對dust mites, molds, milk, wheat, some heavy metals, fish 敏感。
我想知道香港做共振個程序係點?呢度有幾位媽咪做過,有冇人答到我呢?

大宅

回覆 catmom29 的帖子

hi, can you pm their office hour? i called many times but no answer and only voice mail...thanks.

首頁

尾頁

跳至