自由報料

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

唉!台嘅野!一時好好,但一兩年之後又好衰.
第一,佢地的公司時時賣來賣去.

第二,為咗慳皮費,D發射站搬來搬去.

所以,D人經常轉台.

People $99 無限上網咁笋!!!!(可能要帮佢買機上台啩!)

我問過pccw & 士嘜通,要二百頭!

玩具萬歲!

子爵府

二百頭--->意思係咩月費???
數X通一般3G月費百零蚊,其實收得好係OK !
用左好多年都好o架,因為呢半年多左好多人用iphone4轉左佢個台,做唔嚟啫~
連打去hotline o既sevice都差左,又係做唔嚟??
所以都無乜話"邊個台"係最好咯~~
最緊要服務同價錢成正比囉,,
正如成日有人話"衫"好差,咁人地收費幾多先??佢服務同價錢成正比喎,,haha~好合理!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

數碼通

原帖由 fw9166 於 11-3-10 15:10 發表
我現在用緊PCCW MOBILE,但PCCW無我簽名授權下,佢竟然可以用我信用卡過數扣電話費,(因我用PCCW上網係用信用卡至有優惠)佢地沒有遵照私隱條例問題而不用我付錢而解約.....

現在我要轉台,之前用"3"都係嘛嘛,大家有咩好 ...

珊瑚宮

Cameo:我是想問pccw及士嘜通攜機上台連無限上網幾錢,答是兩百零蚊簽24個月.
其實3G同無限上網有乜分別?
sorry我是無知師奶,仲用緊$35/?分鐘的普通手機服務.
問過有$9x包?mb的手機連上網,但我朋友話最好無限上網.

玩具萬歲!

子爵府

原帖由 fitfish 於 11-3-13 23:29 發表
Cameo:我是想問pccw及士嘜通攜機上台連無限上網幾錢,答是兩百零蚊簽24個月.
其實3G同無限上網有乜分別?
sorry我是無知師奶,仲用緊$35/?分鐘的普通手機服務.
問過有$9x包?mb的手機連上網,但我朋友話最好無限上網. ...

你意思係只出張sim卡簽約??
你用一般普通手提電話的話,咁點解用佢上網?
我都只係用緊普通3G電話plan,百幾蚊一個月,我無用手提電話上網o架!
我用數x通的隨身寬頻係for netbook用,月費大約二百鬆d(因為要加埋其他$12隧道費.$12防毒軟件月費) !
你意思係想用數x通手提上網服務,但唔喺佢地公司出電話???
不過我見數x通係連埋電話出先抵個喎,,,
例如iphone4咁多人出佢,當你用500mb個plan,咁我記得機價係under $1000,但你買淨機係4千幾蚊,,
你用得smartphone嚟上網,其實已算係"必用上網服務",,咁點解唔出埋機???

我識人用peopxx,因為佢返工位置收peopxx收爆,咁佢買淨機iphone4,跟住開peopxx月費$99無限,佢收到咪好抵囉~

用無限上網視乎你點用啫,,我身邊兩類朋友都有,用無限的都自認乜都玩一餐,去到邊都要影張相upload上FB,但亦不少朋友用500MB好夠用,,,
AND主要而家好似電話上網有收費上限(你必須要先join上網plan,你無join就無呢項保障),當你用多左,間電話公司好似大約要你最多俾多$300~唔會無神神一野要你交幾千~呢樣你可以問吓,我記得係有呢樣保障的,,所以唔洗吓吓join無限~

珍珠宮

原帖由 hiuk 於 11-3-11 23:07 發表
數碼通

首頁

尾頁

跳至