在職全職

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 做 Account 的媽咪們

伯爵府

joyce&roy,

hello 咁我又冇聽過呢d傳聞喎, 但我諗細frim可以有商有量一d.

我用果間名不經傳, 細細firm嚟架咋.

洋房

joyce&roy
歡迎你

我們也是用PWC
你們是台資公司嗎?

小恩8861,
為啥要頭痛阿,
審計是你自己做阿?
不然頭痛的應該是審計公司呀

MARS
我也是一個月上大陸開一次會

fungyee
我沒你說的這麼好!:mrgreen:
平日是由奶奶幫忙湊仔的,假日仔仔我湊,才可以趁平日晚上去上課!
旭媽~~~~~~~~~~~~

公爵府

好媽媽勳章

我係a/c clerk 仔一名, 公司在葵芳, 家住將軍澳.
每日來回近兩小時, 好想搵份近屋企d.
但係又唔想咁輕易放棄而家公司既福利 .
唯有頂硬上

大宅

Hi all,

啱發現呢個topic, 原來有咁多account媽媽

我月頭最忙,月中到埋完數就清閒d喇(如果阿表哥老細唔駛做表嘅話), 啱啱交哂audit report今個月更加清閒喇...

自從做咗人老婆之後就無讀書喇...有時諗係咪入錯行,a/c要不斷進修至有得升..... :-( :-(
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~
該用戶已被刪除

公爵府

好媽媽勳章

HinHinMa ,
"有時諗係咪入錯行, a/c要不斷進修至有得升"
我成日都係咁諗呀

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

hi 大家好呀 我都是做會計&九龍灣返工
家住都是九龍灣
我份工好得閒呀, 比起我之前份工好好多, 老細又好; 人工ok啦, 最好就是可以接亞囝返學放學(亞囝剛剛1/8第一日返學 )

男爵府

hi

請問你地用邊隻會計software呀? 我公司想轉.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

男爵府

畀面勳章

phoebepanpan :咁真係好遠woo, 車費每日要多少啊, 這份工做左多時年頭?放工你需唔需要煮飯呢? 因為如果開ot的話, 未你個小朋友好肚打鼓 你話福利好, 是否每年15個月糧, 五天假呢? 因為我有個做a/c的朋友都有這些福利, 但每天要ot成9時先可以走.

大宅

Flexaccount
Mrswong1998 寫道:
hi

請問你地用邊隻會計software呀? 我公司想轉.
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~
該用戶已被刪除

大宅

您哋係做trading a/c 定manufacturing a/c?

我做証券行Da/c 好easy, 所以要做埋cs :-( :-( , D 客好鬼煩架 :evil:

公爵府

好媽媽勳章

GIGI168 ,
我做左就快5年啦, 返5日, 朝9晚5點半.
都要OT, 但又不至於晚晚O. 可以自己就, 多數月尾個兩個week 先OT. 有dddd 咁多 ot 津貼
我仔由我媽湊, 返工後要煮飯.
所以OT 就要就老公都得閒, 由佢湊仔.
15個月糧, 我都想 , 只有13個月咋.
福利好係全家人都有醫療

男爵府

HinHinMa & all

manufacturing a/c但只是小型公司.
flexaccount 我都準備睇demo, 但間公司都幾冇禮貌. 我地公司細, 佢一開口就同我講:我地隻software要幾十萬
:tongue:
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

大宅

比我就換sale, 投訴佢
Mrswong1998 寫道:
HinHinMa & all

manufacturing a/c但只是小型公司.
flexaccount 我都準備睇demo, 但間公司都幾冇禮貌. 我地公司細, 佢一開口就同我講:我地隻software要幾十萬
:tongue:

洋房

HI:
我返工時間好長,星期一至六,放勞工假
唔知你
該用戶已被刪除

伯爵府

小恩8861,

hihi~
我返mon-fri 9-5:30
sat 9-12

大宅

我以前都係做account , 不過會兼埋admin, 而家正在搵工, 但唔想返full time, 想搵份part time (唔知各位靚女有無好介紹, 我想照顧小朋友, 大家都知做account大多數好忙, 所以做part time會好d, 但而家好似好小請part time , 即使有都好小錢, 返1-5 半day $3000, 但如果搵份full time 都可以有$10000, 唉...
而家個市係點呢? 因我上一份工已做了8年, 都唔知出面咩環境

首頁

尾頁

跳至