夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都明白樓主既心情,依家最重要的是冷靜,萬事都能解決,好好地及心平氣和,大家坐低傾吓

洋房

樓主..而家最重要既係自己同bb..你老公既事..就等到你生完bb再諗...你老公而家個心都偏向個女人到..你激氣尼都冇用..到你生完bb出尼..再想清楚應該點做吧..自己可以照顧到bb既就咪鬼理個c6..

複式洋房

我o岩o岩生左bb了,
不過我生bb住左醫院4晚,
佢就4晚都黎探完我之後就去見那個女人!
我仲check到佢地d sms越來越過火
那個女人仲講到出口話要上黎我地屋企...
我c6就由否認到默認了係出左去見那個女人
但就話無發生過性關係

我向醫院果幾日已經日日都喊了,
而且我一早已經同左佢講如果我大肚生得佢地都仲係咁
我一定唔會原諒佢的...
佢就話我佢出去玩的時候我成日打去check佢令佢好唔安心玩
我話番佢咁邊個令我安心生bb
到生bb果日, 佢又話以後都聽晒我講...

之後我番到屋企坐月, 日日喊, 日日都責問佢, 但我唔係大吵大鬧果d
佢話我迫死佢, 令佢好辛苦, 話自己已經好努力的了
之後佢話要比d時間佢, 話要起碼1個月去處理
但係我坐月果陣, 佢依然當我無到,
係咁send sms去比個女人關心佢同話唔會離開佢
有一日佢仲走左出去見個女人...
佢明知我唔開心, 都要去見佢

到佢見完個女人之後那天, 佢話同佢變番做朋友長輩,
我當然唔會信啦, 佢之前都係咁講, 到我生又照見佢.
佢對我突然變番好似以前咁...不過唔係變好左
我就對佢好冷淡, 好似陌生人咁, 因為我唔想再比佢話我發巔同埋話我迫佢了
佢講左好多令我好hurt的說話
成日怪我亂諗, check佢sms,
但佢從來都無怪過個女人...
只係話大家都唔想傷害我
其實我, 我的best friend 同佢的best friend都覺得佢係好愛個女人的.
只係又唔想失去我...
我對住佢真係好辛苦呀!!
我依家等佢層樓加埋我個名, 我就想走了, 起碼為自己同bb留d保障!!
我每日都諗住要點離開呀, 但我知道一離開, 佢地就會自自然然走在一起了!!

我真係對佢極之失望了, 根本無可能相信佢個心係放向頭家度了
我依家20幾歲, 我唔想再浪費時間向一個咁自私的人身上了
每日佢都食得又訓得睇足球打機跑步, 好似當無事發生過咁

有無過來人可以教下我點做呢?

gigianna  可否叫佢的best friend同佢傾,勸佢?  發表於 11-3-30 17:33

複式洋房

回覆 蠢人 的帖子

我依家又係, 一有電話就覺得係個女人打來
佢一出去我又覺得佢去見個女人
佢地番工日日見, 我又可以阻止到什麼呢?
咁依家你地點樣呀!?

複式洋房

love.yourbaby 發表於 11-3-16 13:00
我都明白樓主既心情,依家最重要的是冷靜,萬事都能解決,好好地及心平氣和,大家坐低傾吓 ...

我地無大吵大鬧的, 全都是平心靜氣傾,
但係我唔覺得佢有想去解決的心
因為佢依然用緊之前的技量去氹我
就係話同佢做番同事同長輩,
唔再sms唔再傾電話...

大宅

畀面勳章

樓主,依家bb係你既一切! 唔好比同一個人傷害你兩次! 等佢層樓加埋你個名, 你就同佢講:其實你地咁難捨難離,你真係好愛佢,我同bb退出等你們一起吧!
其實個女人未必會放棄家庭同佢過人世,所以你c6留住你而又見佢.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 shinkansen_tabo 的帖子

佢個心已唔響你度啦,就算無性關係都唔重要啦,你現在剛生完bb,
唔好成日喊,對眼唔好呀,你同99關係如何呢?可否從99入手呢?
好登你擔心。

大宅

唉,你個情況同另一個post個樓主差不多, 又係老公話比時間佢搞但事實唔係。但好在你有諗離開個C6,為自己同BB打算。

你諗如果你離開好似益唒佢地,佢地可以明正言順一齊,但你真係唔好比呢D思想影響你,你唔好理其他事,只要諗點樣令自己同BB最好就夠啦。因為唔想比佢地一齊而拖拉, 咁樣折磨自己又何必。

複式洋房

我想請問如果我同我c6離婚,
就算層樓無我個名,
係唔係都可以分一半?
我無工作及收入的.

珍珠宮

shinkansen_tabo 發表於 11-3-30 16:20
我o岩o岩生左bb了,
不過我生bb住左醫院4晚,
佢就4晚都黎探完我之後就去見那個女人!

睇完真係鄧樓主心痛, 點解啱啱生完BB就要承受咁多痛苦? 男人變起上來咁可怕, 咁恐怖!
唔識比咩建議你, 希望你可以開心D坐月, 做個開心媽媽!
祝你BB身體健康, 活潑精伶!
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 shinkansen_tabo 的帖子

就算要行到離婚果步,都要好耐時間,好似要分居1-2年。
你要養好身體呀,將來嘅路好長。

男爵府

好媽媽勳章

樓主, 我都好心痛你, 見到你既遭遇就好似睇到聽日既我. 我都係大住肚時發現佢有29, c6都係好protect 隻29, 口口聲聲話隻29對佢好好, 知道我用bitch去形容29都怪我. 
你而家坐緊月, 要好好休息. 你有冇辦法令自己唔理佢地住, 層樓加唔加到名都唔好理住, 過埋呢1,2個月至處理?

我都係有口話人冇口話自己, 我而家都係冇力處理段3角關係. 不過, 上BK同其他人傾訴, 真係令我冇咁傷心.

衷心祝福你開心.
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

別墅

樓主你不要再理c6了,長此下去會好容易有產後抑鬱,他曰可能會對你和bb都做成傷害。你快些做些令自己開心的事,保持心境開朗。為了個不愛惜自己的c6來糟蹋自己,不值得啊!振作,要活得比你好呀!

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

樓主, 我真係好心痛你. 依家你首要係照顧好自己同BB先, 到你認為準備好離婚時, 你可以用你C6有你不能忍受行為 (唔記得係咪呢個名, 如有錯請見諒) 作為離婚理由, 即使層樓冇你名, 你都可以分佢身家的.

加油呀!

複式洋房

多謝你地, 睇到你地d post, 我都會開心番d
我依家只會重視bb一個,
我已經由哭哭啼啼變到對他不太理睬了
不過有時佢又走過來氹下我,
令我徘徊在應該信他還是不信他之間
佢依家成日都係講我地係一家人, 無o厄過我, 對我最好等等的說話
但係我覺得好假, 因為佢無處理過佢同個女人的關係
只係口講話對佢變番做同事朋友
我知道開始左的愛情, 係唔會咁易結束的
好似o岩o岩佢話要去銀行攪d野,
又攪左幾個鐘, 我覺得佢又係偷d時間去見佢lor
而且我見到其他人的老公也是說會改
但最後老婆又是忍了幾年
所以, 我知應該點做, 我會堅強一點
等一個時間就會離開佢
拖拖拉拉真的不好受
我就當有機會過一個新生活吧!

男爵府

我覺得你真係諗通咗, 其實, 其中一方出現第三者, 大多的結局都係咁, 拖拖拉拉, 另大定都辛苦, 所以有時學識放手, 就等如放生自己.

男爵府

加油!

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主,睇到你個post我的心真係好痛...
但你要加油,為bb為自己你要堅強
有咩唔開心就打上黎
要好好保重自己呀!!

我地雖然同你係萍水相逢,但我地都好明白你的!
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

子爵府

畀面勳章

加油呀樓主!!!!! 呢度好多人支持你架~~~

複式洋房

我呢排d心情都係有時好鬱悶, 有時比佢氹下又好番少少咁
湊住bb, 仲要諗佢地的事, 有時都覺得好辛苦
忍唔住都係自己一個偷偷地喊
佢話什麼都可以比我, 但係, 我最想要都係以前的家, 以前的關係
佢又同番個女人聯絡了, 電話講什麼sms什麼我唔清楚
問佢, 佢又話係同事之間的sms
我真係唔明白佢想點...不斷咁重複, 又叫我相信佢
我話佢無改過, 佢質問番我問我要佢點做先可以
仲話係唔係要攪到同佢絕交連朋友都無得做
其實我係想佢地絕交, 不過講出口都無意思
佢地都唔會真係絕交, 唔妥對方啦
況且佢地日日番工都會見面

我真係覺得好煩, 我有時寧願佢做一個絕情d的人
對我好差, 唔要我地
等我可以死心離開佢
好過依家咁樣對我好, 又要去找佢, 又令我亂想...

美亞  樓主既然佢話什麼都可以比你?你要佢立即將樓轉做你個名.比你有小小安全感(也是對你的一種補償)睇佢肯唔肯?(你便知道佢講野是真OR假?)  發表於 11-4-3 23:14

首頁

尾頁

跳至