單親天地

跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我大女好鐘意研究小動物既一切, 所以佢仲仍然好有心機咁睇緊呀

原帖由 wayso 於 15-3-2011 21:51 發表
咁慘仔...
我而家睇緊啦,啱啱講緊d好深嘅野,所以可回吓你地

瑪瑙宮

環保接龍勳章

但你呢度係租架喎,養大型狗,第二會唔會有問題架..
原帖由 ditochan 於 11-3-15 21:52 發表

而且部電視係樓下所以懶得行落去睇添哈哈,我搬左入黎成年啦差唔多,唔知有冇開過部野超過10次

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wing 於 2011-3-15 21:53 發表
你好呀~ 我試過係屋企養貓貓, 但細女日日都鼻塞同打乞痴 佢有時去婆婆屋企都會不停打乞痴架

如果係呢個情況,其實唔係唔養得貓,有種貓係有鼻敏感既人都養得架,唔會甩先咁濟,不過係咩貓我唔記得左,以前睇雜誌有講過,呢隻貓係醫生講話有敏感人士都可以養既

瑪瑙宮

環保接龍勳章

咁快d睇明珠啦,而家講緊狗狗呀..
原帖由 wing 於 11-3-15 21:54 發表
我大女好鐘意研究小動物既一切, 所以佢仲仍然好有心機咁睇緊呀

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-15 21:54 發表
但你呢度係租架喎,養大型狗,第二會唔會有問題架..

放心,絕對冇問題,因為租比我個婆婆好好人,佢知我有養貓同兔仔既,反而係佢成日睇唔過眼我地成日唔出街買埋送比我地食而且我養得狗預左搬都係搬村屋架炸,入得我屋企住既小動物,係唔會有機會比我遺棄架

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

佢就係非常留心咁睇緊囉

原帖由 wayso 於 15-3-2011 21:56 發表
咁快d睇明珠啦,而家講緊狗狗呀..

伯爵府

真既 !!??!? 不過搬咗公屋後都無得養啦...點解公屋唔可以養動物架 :-(

原帖由 ditochan 於 15-3-2011 21:55 發表

如果係呢個情況,其實唔係唔養得貓,有種貓係有鼻敏感既人都養得架,唔會甩先咁濟,不過係咩貓我唔記得左,以前睇雜誌有講過,呢隻貓係醫生講話有敏感人士都可以養既 ...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wing 於 2011-3-15 21:59 發表
真既 !!??!? 不過搬咗公屋後都無得養啦...點解公屋唔可以養動物架 :-(

係呀,因為我養貓都超過10年架啦,其實狗就話唔養得姐,貓係ok架,因為佢地唔會點叫,唔會攪到人

伯爵府

我小學3年班第一次養貓貓,都好多好多年LU, 貓貓真係唔會嘈到人又唔會搔擾人,我真係好想養呀~

原帖由 ditochan 於 15-3-2011 22:07 發表

係呀,因為我養貓都超過10年架啦,其實狗就話唔養得姐,貓係ok架,因為佢地唔會點叫,唔會攪到人

瑪瑙宮

環保接龍勳章

講起去厠所,我亞女好鬼醒,一早起身,我用眼神示意佢去尿尿,佢就會去,夜晚就自己去...
其實好多人養多過一隻就搞唔掂架,成日打交,不過貓咪就會好d...
哎吔,我到我個女,佢得個頭得意架咋,d鬼鼠肉咪就係身長囉...
你有咁多隻,佢地都唔怕悶啦...
原帖由 ditochan 於 11-3-15 21:42 發表

當然啦,要罰就梗係一齊受架麻,點可以一隻困住另一隻係出面風流快活呢哈哈因為佢而家周圍便便,冇計之下提早幫佢做,因為原本我想等佢1歲完全大定先做架,而家等唔切,我係佢地心目中呀,個地位一時時啦,我地個 ...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

你當我流架,講左即做架啦...
原帖由 ricohui 於 11-3-15 21:46 發表
真系開咗喎..

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wing 於 2011-3-15 22:11 發表
我小學3年班第一次養貓貓,都好多好多年LU, 貓貓真係唔會嘈到人又唔會搔擾人,我真係好想養呀~

所以有好多人照養架,我就18歲開始養既最攪笑個陣我媽好鬼怕,後來變到好鍾意佢,有次我媽出去扔垃圾,唔知道個衰仔跟住尾走左出去,後來我媽返入屋想關門個陣,個衰仔狂喵住走番入屋,嚇到佢死,好彩佢識返黎炸,如果唔係我都唔知點算,不過真係好好笑

瑪瑙宮

環保接龍勳章

原帖由 ditochan 於 11-3-15 21:57 發表

放心,絕對冇問題,因為租比我個婆婆好好人,佢知我有養貓同兔仔既,反而係佢成日睇唔過眼我地成日唔出街買埋送比我地食而且我養得狗預左搬都係搬村屋架炸,入得我屋企住既小動物,係唔會有機會比我遺棄架 ...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-15 22:14 發表
講起去厠所,我亞女好鬼醒,一早起身,我用眼神示意佢去尿尿,佢就會去,夜晚就自己去...
其實好多人養多過一隻就搞唔掂架,成日打交,不過貓咪就會好d...
哎吔,我到我個女,佢得個頭得意架咋,d鬼鼠肉咪就係身長囉...
你有咁多隻,佢地都唔 ...

我呢2隻係貓好彩d,會自己去個貓廁所度痾,因為我隻手痛,唔夠力搬個貓砂兜,所以唯有一星期一次過換晒所有砂一次,當然等佢阿爸返黎做啦,之後呢,隻衰仔就次次第一時間入去放底d先既,之後個家姐入到去就首先第一件事,幫個細老舖番d便先,因為個衰仔次次去完廁所就即刻出番黎自己唔會清潔番,佢地唔會悶架,3隻好好感情,我2隻貓都係爭8日大,而且隻貓仔係同我男朋友爭一日生日炸

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-15 22:19 發表

我屋企成日比我d朋友叫做動物園架,而且我覺得由細培養我個仔鍾意小動物係好事,最攪笑有次我個仔係度玩玩具,自己趴係床度玩,咁佢細妹走去抓佢件玩具,個衰仔唔理佢自己繼續玩,佢衰到靜雞雞走去打阿哥隻腳之後走左去,我睇到晒之後我即刻問個女,你做咩打哥哥,佢扮冇事之後行左去哈哈,所以咪話佢地蠢,而家2隻野係個籠個叫放我地出黎,不過想出黎,4月2號之後先啦

瑪瑙宮

環保接龍勳章

你講就講到好好笑,但有時真係比佢地激鬼...
差一日咁好,係咪個年2月有29號呀...
我唔知亞女幾時出世架,因佢自來嘅,我當4月1日係咋,玩野日吖嘛...
原帖由 ditochan 於 11-3-15 22:22 發表

我呢2隻係貓好彩d,會自己去個貓廁所度痾,因為我隻手痛,唔夠力搬個貓砂兜,所以唯有一星期一次過換晒所有砂一次,當然等佢阿爸返黎做啦,之後呢,隻衰仔就次次第一時間入去放底d先既,之後個家姐入到去就首先第一件事,幫 ...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-15 22:33 發表
你講就講到好好笑,但有時真係比佢地激鬼...
差一日咁好,係咪個年2月有29號呀...
我唔知亞女幾時出世架,因佢自來嘅,我當4月1日係咋,玩野日吖嘛...
...

有時見到佢地真係幾好笑架,我個仔玩玩具有時會問下個細老一唔一齊玩,不過個細老係唔會比反應佢既哈哈,我成日比2隻野激死架啦,成日打爛我d野,我日日都同佢阿爸投訴既,不過講完之後我又係咁,唔會唔要佢地既,佢地呀,個仔就7月5號出世,個阿爸7月6號出世,我都估唔到咁岩,自來狗其實冇所謂啦,有緣先做到一家人麻

瑪瑙宮

環保接龍勳章

其實有時d好笑野,係咪我地自己聯想出黎架呢...
我亞女之前起水時,我會用人嘅尿片,剪個孔仔比佢着,咁又乾乾淨淨啦...
原帖由 ditochan 於 11-3-15 22:25 發表

我屋企成日比我d朋友叫做動物園架,而且我覺得由細培養我個仔鍾意小動物係好事,最攪笑有次我個仔係度玩玩具,自己趴係床度玩,咁佢細妹走去抓佢件玩具,個衰仔唔理佢自己繼續玩,佢衰到靜雞雞走去打阿哥隻腳之後走左去, ...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-15 22:36 發表
其實有時d好笑野,係咪我地自己聯想出黎架呢...
我亞女之前起水時,我會用人嘅尿片,剪個孔仔比佢着,咁又乾乾淨淨啦...

咁我又冇聯想出黎呀,係係佢地身上發生我見到既,我而家叫人睇邊個好彩抽到ok隻鬆弛熊比我呀,因為我好鍾意呢隻野,我之前好好彩抽到隻架係ok,不過比佢地打劫左要黎訓教用,同我爭床伴,唉,不過冇所謂啦,佢地先係主人,我係阿4

瑪瑙宮

環保接龍勳章

係囉,比佢地激死就無人知,淨係見佢地可愛一面啫..
係呀,我諗係我同亞女有緣多d囉,我寧願街都唔去都係陪佢咋,仲成日比我話我狗痴添..死未
原帖由 ditochan 於 11-3-15 22:36 發表

有時見到佢地真係幾好笑架,我個仔玩玩具有時會問下個細老一唔一齊玩,不過個細老係唔會比反應佢既哈哈,我成日比2隻野激死架啦,成日打爛我d野,我日日都同佢阿爸投訴既,不過講完之後我又係咁,唔會唔要佢地既,佢地呀, ...

首頁
12345...10

尾頁

跳至