懷孕前後

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

Re: 蘇民峰、李丞賁、楊天命幫BB改名

whitebunny,
乜你搵李丞責幫卡樂b改名架, 我都想知d 資料喎, 係咪要預先book 定? 點樣預約架? 幾多$$?

禁止訪問

男爵府

tiffanylmc 寫道:
李丞責要$2800. 有30個名揀. 另有bb詳細運程資料.

咁洗唔洗上去見面架?bb詳細運程係點樣?

子爵府

tiffanylmc, jb-bb:
我搵李丞責改名時fax左我們兩公婆的姓名,出生年月日(新,農曆)及時間,BB性別,出生年月日(新,農曆)及時間,分娩方法...呀!仲有我們的聯絡電話...
跟住佢會自己親自打電話約我地上去Office傾偈,通常會有3組名,每組10個名俾我地揀,但卡樂B只有兩組名,佢話卡樂B個名比較難改!
不過有沒有第三組名都唔緊要,因為佢會將三組名評分,第一組最高分,其次係第二組,最低分是第三組,所以我地揀名時都沒有考慮第二組,集中看第一組咋!

男爵府

whitebunny

咁係咪仲有詳細運程呀?

子爵府

至於BB的運程方面,佢會有一本"武林秘笈"俾我地,入面有BB的命盤(我諗係咁叫卦 ) 佢會依住本秘笈跟我地說說BB的性格啦,父母管教時要注意什麼地方啦,BB幾時上運啦,簡介幾多歲會有什麼大事發生啦,適合用咩顏色,佩帶咩飾物好啦,幸運數字啦,床頭書桌擺位方向啦!
還會建議英文名的字頭和意思啦,幾時拿出世紙和幾時第一次用BB的名,好多野講架!
好在佢會一邊講一邊錄音,跟住俾埋盒錄音帶我地,唔怕我地唔記得!

子爵府

要預先book定架!最好係你預先準備好我提過的basic info,然後等BB出世果日有埋時間,便叫你hubby fax過去,我地兩個星期之後便有消息了!

jb-bb 寫道:
whitebunny,
乜你搵李丞責幫卡樂b改名架, 我都想知d 資料喎, 係咪要預先book 定? 點樣預約架? 幾多$$?

大宅

whitebunny 寫道:
tiffanylmc, jb-bb:
我搵李丞責改名時fax左我們兩公婆的姓名,出生年月日(新農曆)及時間,BB性別,出生年月日(新農曆)及時間,分娩方法...呀!仲有我們的聯絡電話...
跟住佢會自己親自打電話約我地上去Office傾偈,通常會有3組名,每組10個名俾我地揀,但卡樂B只有兩組名,佢話卡樂B個名比較難改!
不過有沒有第三組名都唔緊要,因為佢會將三組名評分,第一組最高分,其次係第二組,最低分是第三組,所以我地揀名時都沒有考慮第二組,集中看第一組咋!

我地開頭集中看第一組,但第一組啲名我地唔係咁鍾意,之後揀第二組名

大宅

好媽媽勳章

我搵過蘇民峰改既, 有2種, 一種係o係web度幫你改, 收費好似800, 另一種係你fax d資料比佢, 佢會1個禮拜之後比5個option比你, 根住佢會約你親身上去見佢, 佢會用5-10分鐘解d名比你知, 收費2800

$2800 先得 5個名選擇???? 咁少點簡呀!
一定唔合心水架喎.

別墅

咁係咪搵李丞責改名,佢比的意見會較詳細?我都考慮緊搵蘇民峰定李丞責改名好,大家可以比下意見嗎?

大宅

carolsum 寫道:
咁係咪搵李丞責改名,佢比的意見會較詳細?我都考慮緊搵蘇民峰定李丞責改名好,大家可以比下意見嗎?

我係搵李丞責改名,我覺得真係幾好,有30個名俾你揀,錄音帶,用咩英文字母改英文名佢都有講!搵李丞責改名幾好架~

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

我之前搵李丞責,不過太遲約不到,
搵了定麥玲玲,1500,而家好似1800
不過李丞責有30個名
麥玲玲得6個
我打電話去搵麥玲玲,佢個秘書叫我fax or email
我同老公and個女的時神八字俾佢鍾意同唔鍾意用的字
,秘書再約我地上office
佢即時print一張紙,有個女命盤〝幾時開運
再解釋女女命屬咩命人,忌命,咩COLOUR岩bb,
不過我個女真是唔知點解好鐘意佢講的colour
咩唔岩,俾咩佢戴
bb的整體命格,如讀書不會好叻,都好多野講
然後答埋我地d問題
之後佢手寫6個名,叫我地回家選

不過我地得4個,因小朋友的名字昤不可同長輩一樣
但我地有窯俾佢(俾時辰八字時),只俾我我地鍾意的字佢算
所以我地好無奈~~~~~~~~~~~~~

佢俾我地錄影、錄音

子爵府

咦?看來好像李丞責好d喎!
佢會幫我地錄音,唔洗我地自己帶器材去,又自己親自contact我地,見完佢之後我地仲可以fax去再問他一d忘記左或當時沒有問的問題,唔會再收費用架!
carolsum 寫道:

大宅

我大仔都係比李丞責改名.佢真係好詳細&好準

大宅

abcakk 寫道:
我大仔都係比李丞責改名.佢真係好詳細&好準

請問要預早幾時約架, 我想約佢擇日開刀呀.
Pretty Princess Petite Prince

洋房

我都覺得李丞責好d, 我之前同老公都有搵佢算命, 講d野好準, 好仔細. 第時我個b出世都會搵佢改名

男爵府

Sweet0515,
請問李丞責算命是多小錢?
要預早幾耐book?

侯爵府

2024年龍年勳章

我個仔個名係蘇民峰改 $800 但e+好似+左價la 雖然得5個揀 但d名都幾好聽&幾特別

洋房

Mrs. Ting,

搵佢要3000, 不過唔知佢有冇加價, 如果你有心睇, 而家book定都差唔多, 我諗你起碼要7月先有得睇呀. 因為年頭, 會好多人book睇流年, 仲有佢結婚, 可能會忙d

男爵府

My baby's name was from 楊天命. He would interview you in person and give you a brief regarding the baby's life. 10 choices are provided and he would point out the five better choices. With recording tape provided. Cost HK$1800.

For my baby, he's quite accurate. He points out that my baby was born in urgent operation, instead of natural birth and scheduled operation, once I enter his room.

首頁
12345...14

尾頁

跳至