跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

剛剛睇TV,陳美齡居然講災區唔夠糧唔夠物資,小朋友開始病, 老人家開始絕望,福島開始有人自殺。

東京無電,出街買唔到水,一個成人只可以買兩支細水,要出示媽媽證才可以買多少少,如果佢家中有小朋友,佢都會好擔心。

陳美齡呀陳美齡,枉你住左係日本咁耐,仲嫁左個日本人,點解會流D咁GE消息出嚟架。 日本人唔係覺得而家無大問題架咩,所有災民都好冷靜地等待日本政府的重建家園,佢地相信明天會更好架!

聽左真係心寒,有物資就唔去派,唔去救人,原來國內已經有咁重大的問題出現。

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

今晚聽到佢話有人自殺,都好唔開心,我諗啲災民真係好絕望。

伯爵府

說到底最可憐都係日本災民,但問題係, 捐錢比佢,D錢會去左邊? 捐物資比佢,咁呢班‘偽人’有無能力自己送到去災區?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

aromama 發表於 11-4-1 00:11

有個咁既政府唔絕望都唔得啦!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

siulili 發表於 11-4-1 00:16
說到底最可憐都係日本災民,但問題係, 捐錢比佢,D錢會去左邊? 捐物資比佢,咁呢班‘偽人’有無能力自己 ...

偽人做show都係搵食啫,咪咁上心先得架!

翡翠宮

cathy-tse 發表於 11-4-1 00:18
where got that information ar??? from tv??

東張西望

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

aromama 發表於 11-4-1 00:11

已經二十日都仲係無人理, 可能佢地都覺得係比人遺棄左, 所以咪咁做lor, 日本政府真係冷漠得好可怕.

公爵府

WChan 發表於 11-4-1 00:26
已經二十日都仲係無人理, 可能佢地都覺得係比人遺棄左, 所以咪咁做lor, 日本政府真係冷漠得好可怕.
...

日本人啲品格真係好極端,當權者不義無情,啲國民就精忠愛國,守望相助。

啲日本仔禮貌周周,彬彬有禮,對工作熱誠,但一收工就要飲酒(我見好多都係咁),落社仲恐怖,第日包你唔敢行近佢三尺之內,因為當你見過佢嘅色狼相,好驚佢會鹹濕你,表裡不一係佢地嘅特質,好難捉摸。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

aromama 發表於 11-4-1 01:12
日本人啲品格真係好極端,當權者不義無情,啲國民就精忠愛國,守望相助。

啲日本仔禮貌周周,彬彬有禮, ...

我只係覺得佢地係金玉其外, 敗絮其中, 係一個可悲既民族.

複式洋房

cathy-tse 發表於 11-4-1 00:18
where got that information ar??? from tv??

I've heard t news from 881903 on Wednesday. A farmer committed to suicide because his products (vegetables) were contaminated and couldn't be sold.

別墅

藝人抽水就梗㗎啦!但籌款係件慈善活動,出發點都係好嘅。
假如某日大亞灣爆炸,我們一同中招,第二D國家嘅人話我哋香港係富裕國際金融大都會,不用幫。咁大家嘅心情會係點呢?
我們都是地球村的人啊!

大宅

好媽媽勳章

回覆 siulili 的帖子

小利利你真聰明

呀陳美齡呀, 陳美齡 ... 枉你做左咁耐日本人 ...

日本人唔會多謝你講出實情, 佢地慣左 "臭屎密 come", 覺得你落佢地面咋 ...

水晶宮

aromama 發表於 11-4-1 01:12

啲日本仔禮貌周周,彬彬有禮, ...

好聽果句: 日本人愛美而又黷武,尚禮而又好鬥,喜新而又頑固,勇敢而又懦弱,保守而又求新

唔好聽就一句: 表里不一,精神分裂,虛偽而要面

sophielau  100個like ar  發表於 11-4-9 01:08
pugbb  講得好!  發表於 11-4-4 15:02
alicemic  全中!  發表於 11-4-1 16:57
CFaHB  中晒 !  發表於 11-4-1 16:11
aromama  就係咁囉!一針見血。  發表於 11-4-1 16:04
annayoyomo  俾您十個叻..  發表於 11-4-1 11:46
tchu  Good point!  發表於 11-4-1 11:01
littlepigstores  句句都好到喎!  發表於 11-4-1 10:53
Bye

水晶宮

我捐左錢比紐西蘭,基督城得四十萬人口,要用一百六億紐紙同埋幾十年時間先可以重建,最慘系衣家果度好多人已經舍城而去唔會再返去,你去過就會知,果度系好靚好靚既地方

alicemic  捐比基督城仲有意義啦! 雖然我無宗教信仰!  發表於 11-4-1 16:58
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

好媽媽勳章

因為世上太多人不分是非黑白,淨係識抽水囉!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

而家唔單止日本政府, 就連民間都對輻射災民有歧視, 明白~人~始終係會對疾病有擔心, 喺民間存在歧視自是難免, 但作為政府, 必需擔當緩衝角色, 幫哩班無辜災民, 去渡過難關, 而唔係帶頭去歧視災民, 畢竟, 哩個錯失, 唔係哩班災民做出嚟的.
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15127570

公爵府

54heima 發表於 11-4-1 14:14
我捐左錢比紐西蘭,基督城得四十萬人口,要用一百六億紐紙同埋幾十年時間先可以重建,最慘系衣家果度好多人 ...

好多流學生已經去咗威靈頓同奧克蘭繼續升學啦!

大宅

唔通睇你你地偽人唱幾首歌就會立即捐好多錢咩...做埋D無用既野..發死人財

首頁
12345...6

尾頁

跳至