論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

屋企要等齊人 , 可以七點半開飯已算好了 ,
食飯後無人願意執頭執尾 ,
要個夜班鐘點又唔係咁易 .....

而家外傭經我特訓一輪 , 我甚欣慰 ,

起碼三個貓大爺沒有投訴沙箱太髒 ,
佢亦都奉行"董太偉論" ,

洗手 , 洗手 , 洗手

用消毒洗手液清潔架 !!!

我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都有諗過到細仔仔升埋上中三左右,
可能都唔會再請工人!
即仲要等多六年呀!

大宅

有冇好似好多餘咁, 冇又好多野做......其實我都係唔想媽咪咁辛苦, 因為佢成日周身骨痛, 你知啦, 洗碗, 洗kitchen真係幾辛苦(因為我地3餐都係屋企食)....而家工人0的質素又差, 都唔知去邊度搵到個好既.....

我之前個工人做左4年, 因覺得佢唔值得比long service, 而且佢對我媽咪冇禮貌, 試過係我房聽歌, 睇4仔, 又鍾意睇人地既野, 對佢完全冇晒信心, 所以唔用佢。

佢好既地方係佢清潔, cooking都幾好, 同識得同我隻狗仔沖涼囉....

公爵府

好媽媽勳章

sweetyaj $4800 only mon-fri, how about sat/sun?? cleaning/cooking by yourself? actually, it's very expensive and not all of them are good. my friend's parttime stole her a new bottle of horlicks & Ovaltine. 發表於 1 分鐘前

weekend唔使返工就自己做
自己做返唔大問題嘅, 或者求其d咁.....^^
同意鐘點都有操守問題, 所以我未請外傭前, 請嘅鐘點都要過半年, 同埋我做咗d誠信測試, 至敢比鎖匙佢.
當然自己鎖好財物最緊要, 不過佢貪到飲品都偷, 就狼死咗d.

首頁

尾頁

跳至