樓市動向

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆 lcyaa 的帖子

對呀!心宜的銀行不是ON THE LIST, 好煩!可否告知另找律師要多花幾錢?THKS

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

回覆 catcatdog1 的帖子

銀行要5月尾放到錢就無問題~ 批咗簽哂嘢都要改期!
不過唔知係咪間間都係咁,定係揸打係咁!

頭先問返c6, 我地係H+0.7% + 1%回贈
6月就H+1% + 0.6%回贈~

hsbc 就 H+0.8%

男爵府

創興都ok

男爵府

YES, CAP IS P-2.95%

大宅

畀面勳章

小曳人 發表於 11-5-20 21:11
回覆 catcatdog1 的帖子

銀行要5月尾放到錢就無問題~ 批咗簽哂嘢都要改期!

hsbc H+0.8%?
我月頭問個時佢話要H+1%~H+1.5%
而家好似又加左

恒生唔做H囉

其他未問..我下星期會開始去問..

小曳人  hsbc嗰單,係4月入form架,經中介人公司,佢地有時hold咗d quota, 到有客時就俾到d好d嘅rate囉!  發表於 11-5-21 14:31

禁止訪問

大宅

畀面勳章

問左HSBC..
叫我今日即刻填form+交資料
可以比到我H+1%
過左今日就無lu

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

唔知我8月成交,係唔係而家就算搵到bank 比offer 都唔confirm架??thank!

男爵府

回覆 小曳人 的帖子

唉~ 批咗都有得反口!仲要批出咗一個星期左右,連正式封信都未出!
唔出奇, 聽過最誇張既有 case 上到律師樓先反 ~

citibank比較進取,但服務唔得 (d人答唔到你!)
跟開我個 citibank staff 又幾好喎, 有問必答, d文件又親自送黎, 有興趣可以介紹, 大家共有 $1300 超市 coupons 送添 ~ (有興趣可pm~)

銀行會因應你層樓,你嘅background去出offer!所以問其他人係無乜用架!
無錯, 問黎只可以作為參考 ~

男爵府

回覆 nono76 的帖子

話就話可以hold 3個月既, e家立立亂就真係唔知啦 ~

伯爵府

nono76 發表於 11-5-23 10:50
唔知我8月成交,係唔係而家就算搵到bank 比offer 都唔confirm架??thank!

我都7月頭才成交,早兩個星期都入左表申請啦!

e+想等埋hsbc 同渣打,打去問幾時有result,佢地都懶懶閒,我想簽citibank 算啦! 因佢個offer 都好好,H+0.95, CAP 2.3%zb20.8% REBATE,大家點睇?
自煮有快樂

男爵府

lovingsleep 發表於 11-5-23 11:31
我都7月頭才成交,早兩個星期都入左表申請啦!

e+想等埋hsbc 同渣打,打去問幾時有result,佢地都懶懶閒 ...

very good rate la !

早 apply / confirm 早 jetso丫, 因為d息愈加愈快, 遲d可能h plan 都會cut 埋啦 ~

大行已經高調加息, 當然唔多想理你 ~

細行仲可以博下睇下好唔好彩, 但佢地其實都會短期內跟著加上去架啦 ~

伯爵府

rentssp 發表於 11-5-23 11:50
very good rate la !

早 apply / confirm 早 jetso丫, 因為d息愈加愈快, 遲d可能h plan 都會cut 埋啦 ~ ...

為免夜長夢多,我都係簽左citibank 先為上策啦
自煮有快樂

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我都打算問下citibank..希望早簽真係著數la.thank!

大宅

回覆 小曳人 的帖子

我都係呀,HKSB反口呀,之前答覆H+0.9,今日收到BAD NEWS 要H+1!所以早日簽好D呀!

大宅

estherxx 發表於 11-5-20 17:41
留意..在找銀行做按揭之前, 最好CHECK CHECK 你用既律師行係咪ON LIST 呢間銀行. 到時簽咗接揭..便麻鬼煩再 ...

對呀!我要多付$3000另找律師,才可在心宜的銀行做按揭。

estherxx  嘩..咪好傷囉..本身律師費都唔平..加埋咪成萬?  發表於 11-5-26 15:11

男爵府

回覆 sk889910 的帖子

咁算加得少啦, e家先 apply 既 已經 H+1.2-1.7% 啦 ~

當然, 如果你 loan size 夠大 & 優質客戶, 6月前仲有機會做 H+0.9% 既 ~

男爵府

回覆 wingyin05 的帖子

有 ching 分享創興新 apply 已經去到 H+1.7% 啦 ~

http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11834601&extra=page%3D1&page=79

侯爵府

係wo!如果已經有律師既朋友,記得問下你間律師樓做唔做你間bank.

我agent叫我要問,唔係要比多次律師費就蝕

我又問過有間律師樓有一大堆bank都唔受,只受大果4間..死得..haha

甘我一定唔會搵果間.廢時煩ma!

LL6684  我間律師樓都唔做渣打,HSBC,只做BOC,建行,所以只可申請律師樓叫我去嗰d銀行.  發表於 11-5-26 18:09

首頁
12345...7

尾頁

跳至