跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yy ok 喇,但有時都會濑濕

珍珠宮

我仔仔0706, 情況唔係好穩定, 有時幾晚條片都唔濕, 有時又會濕, 我仲未敢完全唔比片片佢著. 各位有咩好方法呢?

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

回覆:戒左夜片未?

我女2歲多點就介尿片和奶,好爽!

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

男爵府

manman6966 發表於 11-7-30 07:19
我個仔0710夜片都未介倒!

Same as yours, 因為佢去得好密, 小小就要去vv la ...

珍珠宮

未呀!時得時唔得!

大宅

我個女2歲半就成功介夜片了,到依家間中都有1﹣2次失手

開始時要半夜叫佢,慢慢試下唔叫都得,就可以成晚一直瞓

瞓前支奶會早成個鐘飲,去埋小便至瞓

洋房

回覆 itbaby 的帖子

我個case 都好似你,試咗2個幾星期都唔得,自己又冇得瞓,好鬼失望,同佢講咗好多次,佢話知道,到最後都係唔肯起床去v v就屙咗濕晒,好頭痛,真係唔惦教,唉~~

別墅

有冇媽媽可以分享下戒夜片心得?亞仔12月B.到現在起身條片都係好濕.攪到夜晚我唔敢除佢條片呀!

大宅

回覆 chuncelia 的帖子

若果你唔怕整濕張床的話,其實可以現在試吓,因為冬天介夜片比較麻煩,小朋友容易凍病.我之前就日日同小朋友洗腦,同佢講:"你大個,唔駛包片啦,同埋著住片瞓覺會好熱好唔舒服架!若果真係尿床唔緊要,換褲仔,唔駛驚!" 講得三兩天就搵一晚唔同佢包片,當然會佢知道沒有包片,同埋上床瞓之前要去廁所.

不過,講就容易,我小朋友仲未介到夜片,前三晚都沒有尿床,但昨晚又尿床,仲話: "我係惰瞓豬,所以唔識起身去廁所!" 我都唔知幾時先攪掂!

別墅

回覆 itbaby 的帖子

多謝妳意見呀!好明天開始試下得唔得,itbaby大家加油呀!

別墅

我個仔係0712, 好好彩佢2歲時好順利地戒了夜片, 因為其實佢歲幾時條夜片好多時都係無濕。

別墅

回覆:bobosweet 的帖子

我個女因讀救世軍2歲班時,已不可以著日片啦!!傭人姐姐順便幫忙戒埋夜片。日片好快在3個星期戒了,起初,夜片就有時就會失手。去到3歲3個月吧!!就沒有再漏尿。

別墅

回覆:sara6180 的帖子

以前要。4歲後就沒有了,她會自己講要去V V

大宅

我仔仔12月B, 呢幾日開始唔包片瞓, 睡前唔食奶易成功好多.

幾日都冇事, 前晚無啦啦一定要食4安奶, 去左兩次vv先瞓, 都仍然出事. 所以冇食奶多數都可以忍成晚. 半夜唔使起身都ok. 我都有諗買定個痰罐喺房, 如果唔對路或瞓得唔好, 可以叫佢就咁痾唔使搞到成個人醒哂. 尋日出街玩得攰, 7點多就瞓, 驚佢捱唔到12個鐘, 於是12點零開條片就咁等佢瞓喺度除褲vv, 又ok wor, 雖然嘥片片, 但唔使醒哂嘛.

大宅

我仔仔12月B, 呢幾日開始唔包片瞓, 睡前唔食奶易成功好多.

幾日都冇事, 前晚無啦啦一定要食4安奶, 去左兩次vv先瞓, 都仍然出事. 所以冇食奶多數都可以忍成晚. 半夜唔使起身都ok. 我都有諗買定個痰罐喺房, 如果唔對路或瞓得唔好, 可以叫佢就咁痾唔使搞到成個人醒哂. 尋日出街玩得攰, 7點多就瞓, 驚佢捱唔到12個鐘, 於是12點零開條片就咁等佢瞓喺度除褲vv, 又ok wor, 雖然嘥片片, 但唔使醒哂嘛.

大宅

幾日都冇事, 前晚無啦啦一定要食4安奶, 去左兩次vv先瞓, 都仍然出事. 所以冇食奶多數都可以忍成晚. 半夜唔使起身都ok. 我都有諗買定個痰罐喺房, 如果唔對路或瞓得唔好, 可以叫佢就咁痾唔使搞到成個人醒哂. 尋日出街玩得攰, 7點多就瞓, 驚佢捱唔到12個鐘, 於是12點零開條片就咁等佢瞓喺度除褲vv, 又ok wor, 雖然浪費片片, 但唔使醒哂嘛.

大宅

我隻 0707 仲未好穩定. 試過5 晚無事, 但第6 晚衰左.

珍珠宮

我個仔都未穩定呀!! 因為佢同我訓所以唔夠謄唔包片, 要買左強力吸水床墊先, 佢而家10日裡面得2日無濕咋!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:戒左夜片未?

我大女一滿三歲就自動介左夜片,而家差不多4歲都未失手過!

男爵府

引用:我果個而家夜晚都仲有著片,其實佢已經識忍

原帖由 huisylvia 於 11-07-24 發表
我果個而家夜晚都仲有著片,其實佢已經識忍住同我地講要去shsh,仲係成晚唔使去,到天光至去,只係佢呀媽我懶, ...
Me too

首頁

尾頁

跳至