自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

個陣我個女K3畢業禮,初段時間有好多重要人物係台上面講野,我真係忍唔住訓著左。。。後尾到D小朋友開始拎畢業證書同埋表演我就精神哂!其他小朋友表演我都會去欣賞架。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

babyellow 發表於 11-6-29 07:52
係足足三個鐘,大部份時間係嘉賓致詞,最後半個鐘先係果4xx個小朋友表演,呀囡出左三分鐘
...

唔怪得你話悶啦....我最怕就係"嘉賓致詞"... 我地只有一PART係呢D架咋, 同埋佢唔會講太多野. 其餘時間就係小司儀同小朋友表演時間

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

畀面勳章

我去親呢D都會坐坐下訓著覺.....

控制唔到..........

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

上年畢業典禮全校都可以去,亦都可以唔去
諗住個仔先N1咪唔去囉
點知原來阿仔有得上台拎獎但冇人通知我
今年會去,因為2個都有表演,帶1CAM1相機去

伯爵府

好媽媽勳章

我女畢業禮時, 全校差不多為左呢次演出下了不少功夫, 當然出來效果係好好好睇, 絕冇冷場....全程成4個鐘左右 !

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

babyellow 發表於 11-6-28 16:45
家陣我同老公睇緊呀囡畢業,今年差不多400個小朋友畢業,悶爆!我同老公狂上網中,大家記得畢業典禮帶電話 ...

no, 我會尊重表演場合, 我上年去過k3畢業禮, 雖然唔係我仔畢業, 我都唔覺悶, 小朋友好落力表演比家長睇, 我覺得自己喺度玩手機, 好唔尊重小朋友同埋各老師一番心血, 其實如果你覺得悶, 可以早d離開. 我好欣賞小朋友落力演出, 仲有, 唱校歌時, 我地都企身一齊唱. 校長briefing時都有用心聽. 請尊重場合.

sasa0208  你返黎喇?定無返工?  發表於 11-6-29 14:16

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 kc_01k 的帖子

sasa0208 你返黎喇?定無返工? 發表於 4 分鐘前

我有返工, 不過照上, 老闆都知.

sasa0208  welcome~~~~  發表於 11-6-29 14:27

大宅

除了亞仔上台表演, 我同亞女亦有份, 所以唔會悶

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

上個月大仔幼稚園畢業典禮表演好好睇,一D都唔悶, 好快就過咗兩個幾鐘

伯爵府

你好似我老公咁..少少悶就拎部電話出黎上...通常佢都比我鬧爆...因為我覺得要尊重個場合...睇D小朋友表演都好開心丫~~

大宅

好媽媽勳章

回覆:智能電話解決沉悶幼稚園畢業典禮問題

我悶都唔會咁做,要尊重場合呀

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

joeywongmy 發表於 11-6-29 08:51
點解唔可以好好尊重下人
台上一分鐘
台下十年功

Super agree~希望今年我哋畢業生家長上台唱歌時,唔好有人咁唔尊重我哋啦

sasa0208  放心....我會好尊重你地  發表於 11-6-30 12:08

水晶宮

可能我講嘅野未必岩聽,但我覺得畢業禮係一個好莊嚴嘅儀式,代表小朋友完成人生第一個學業的旅程,而且各位家賓或學生政詞都需要準備,所以我覺得唔應該用悶呢d字眼去易容。師生上下用上個多2個月黎練習,比佢地知道家長係咁諗法,會被覺得唔專重,有幾多家長好想多1、2個家庭成員可以出席,無心去的,不如留返d飛比其他更懂得欣賞嘅人去參與。(不喜勿插)

禁止訪問

引用:Quote:babyellow+發表於+11-6-28+16:45+家

禁止訪問

回覆:智能電話解決沉悶幼稚園畢業典禮問題

大宅

攞部機出黎上網,好似唔尊重人喎,你覺得佢講得悶可以遊雲+扮聽,但唔好咁揚囉其他家長冇禮貌騷擾人係人地既事囉

babyellow  問題係各取所求,尊重人也是雙方的,唔訓都偷笑!  發表於 11-6-30 00:26

男爵府

我今日參觀p6師兄師姐畢業典禮. 有部份場面好感人, 我覺得好好睇呀. (係頒發證書比全級學生悶d囉)

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

阿仔幼稚園的畢業禮...我金精火眼睇到實...幾驚會miss咗阿仔的演出....

首頁

尾頁

跳至