影視娛樂

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

回覆 jaycee_mami 的帖子

同意!!
三十幾歲人都仲係靠屋企既男人
一早就應該飛喇!

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

唔洗回我嫁啦,明白嫁啦,我想攞分所以post下同呢個 post 有關既野炸,不喜勿插,thanks !

剖白矛盾 疑點重重
http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20110707/00282_008.html

楊思琦昨日聲淚俱下接受訪問,不過她的剖白內容卻充滿矛盾,根本沒有解開疑團。

搬離愛巢?思琦昨日稱今年二、三月已搬離與豪仔同居愛巢,其父母在場亦知道。但日前李家鼎與施明均否認。而翻查資料,今年三月思琦還公開以「男友」稱呼豪仔。

翹到咁實?思琦昨日稱豪仔求她出席自己的生日會,雖然家人反對仍畀面到賀,但見記者在場和豪仔講婚事感愕然。其實當晚思琦由屋企出發時已知道有記者追訪,到場後又主動翹實豪仔任影,被問到婚期時她更說:「慢慢計劃,佢都未求婚!」

有冇懷孕?思琦至昨日被問有喜一事支吾以對。其實六月三十日記者發現思琦穿平底鞋和鬆身衣現身,被問是否懷孕亦沒有親口否認,還不避嫌揚言恨生BB。

大宅

究竟係咪真係有左啫?

子爵府

畀面勳章

XYZ12345 發表於 11-7-7 16:37
究竟係咪真係有左呢?
你係呢度問d甘既問題,搵鬼答你咩??睇清楚形勢先啦...

青春有限,支持辟腿!!
辟腿有理,勾佬無罪!!
男女平等,信你就笨!!

珍珠宮

引用:Quote:XYZ12345+發表於+11-7-7+16:37+究竟

原帖由 甄太太 於 11-07-07 發表

青春有限,支持辟腿!!
有意思有意思

tobyinlove  如果9年感情可以咁大方,仲話走就走,都幾無情!  發表於 11-7-7 19:33

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

tired 發表於 11-7-7 17:37
有意思有意思

橫掂樓主Post開蘋果報,不如Post 埋個video系度, 不過個人認為太煽情 !

http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&mode=section&id=462&range=d&dv_iss=20110707&sort=view&iss_id=20110707&sec_id=462&art_id=15408054&av_id=15409328&page=1

子爵府

甄太太 發表於 11-7-7 17:30

青春有限,支持辟腿!!

你系呢 post 呢類型既言論好 “正自”正確wor,死忠粉絲實好 buy嫁!

不過跳出呢個post 仲用呢套真系擔心糞屎們既道德觀同邏輯能力(+埋審美觀)!

(我系呢個 post入面 post 呢D野,梗系精神有問題啦,所以糞屎們唔洗回精神病患者嫁啦;不喜勿插同歧視精神病患者,thanks!)

大宅

走遲左.................冇本事就係冇本事,冇D大方.

cissie  agree  發表於 11-7-8 18:58

男爵府

引用:邊個放料都好啦呢個女人話晒都同你共處9年

原帖由 biancaho7 於 11-07-07 發表
邊個放料都好啦
呢個女人話晒都同你共處9年
駛唔駛記者一問你就即刻認話人地有同你透露有左呢?
Agree

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

女人青春有限呢樣野係真...不過佢如果有第三者,甚至有埋bb,咁就算個男友幾衰都好,佢唔應該出黎扮可憐話對方歪曲事實囉....

當然,如果佢既說話係真既,又冇第三者又冇bb,仲要上年已經開始有問題出現,咁個男人就唔要得喇....

呢單野我係等幾時佢地會做埋個大結局~~~

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

herbalcandy 發表於 11-7-7 19:55
女人青春有限呢樣野係真...不過佢如果有第三者,甚至有埋bb,咁就算個男友幾衰都好,佢唔應該出黎扮可憐話對方 ...

Agree, 唔需要鬧定先, 時間會證明一齊.

珊瑚宮

環保接龍勳章

當然李生未必可以似朱買臣一樣衣錦還鄉, 一樣升官發財.....
只係想講, 夫妻本是同林鳥, 大難臨頭共自飛的現實中倒是有很多很多....
我自己就係同老公同甘共苦, 由十二年前他一個窮小子(戶口100蚊都唔夠), 到現在可以有幾個物業加養活我及我父母.
所以在我立場, 一腳踩兩腳好黑人憎(我唔知思琦有無), 好憎人男女關係混亂.

覆水難收

「覆水難收」的典故是來自於朱買臣這個主角,他是一個很用功的讀書人。朱買臣一天到晚只知道讀書,卻不去賺錢謀生,所以家境非常貧窮。到了晚上,朱買臣因為買不起油點燈,只好燒著有油脂的松枝來照明,以便漏夜苦讀。

這種苦日子,過了一段時候,朱買臣的妻子實在受不了了。有一天就哭哭啼啼的要求離婚,可是朱買臣安慰他說:「現在我們雖然很窮,可是總有一天我會發達的,大富大貴,一輩子都享受不完啊!再說我們已經辛苦這麼多年了,你就再忍耐些時候,好日子就快來了。」「像你這麼寒酸的讀書人,不餓死就不錯了,我那敢奢求什麼大富大貴的。我不要!」由於妻子的堅持離婚,而朱買臣百般勸阻又沒有用,只好讓她走了。

過了幾年,朱買臣果然當上了太守,當他「衣錦還鄉」時,縣令還令老百姓把街道打掃乾淨,以迎接他。朱買臣回來那天,他的妻子也擠在人潮中觀看。「相公,我是你的妻子,你還認得嗎?我知道我以前錯了,你是不是可以原諒我呢?」

當她看到朱買臣穿著官服,戴著烏紗帽,「威風凜凜」的走過來的時候,嚇了一跳,不禁主動上前要求和朱買臣再復合。那想朱買臣卻叫隨從端來一盆水,並且倒在地上,然後對著己離婚的妻子說:「我們的關係就像潑在地上的水,再也收不回來了。我們走!」一般來說「覆水難收」是比較常用在男女感情和夫妻關係,比喻一切己成定局,不能反悔更改。

echoo  六合彩, 唔係都幾難衣錦還鄉, 餓死老婆溫臭屋係呢種.  發表於 11-7-7 22:59
echoo  朱買臣係寒窗苦讀, 但李生似係洗腳唔抹腳, 賽車D咁費既野都好玩, 除非中左  發表於 11-7-7 22:58
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

禁止訪問

伯爵府

雖然話男未婚女未嫁大家都可以搵個另一個,但我唔贊成騎牛搵馬囉!

將心比己,我諗我會寧願比人飛,都唔想同床既人原來仲同另一個同床囉!

珍珠宮

引用:當然李生未必可以似朱買臣一樣衣錦還鄉,+一

原帖由 alphabetagamma 於 11-07-07 發表
當然李生未必可以似朱買臣一樣衣錦還鄉, 一樣升官發財.....
只係想講, 夫妻本是同林鳥, 大難臨頭共自飛的現 ...
朱買臣同佢老婆講果番說話以前我老公都我講過,以前我地又系好窮,窮到要住人地..要睇人面色,什至比人打都要忍气吞聲,試過袋得十蚊,就算肚餓都吾敢買野食,行過食店只有眼望望... 果時好辛苦,又要返輪班
5開心時我都試過向老公發悔氣,當時老公成日同我講,「老婆,我地而家系無境,但你信我,我地一定會有好日子過,將來有錢我一定要你享福架,而且我地吾忍都忍左甘耐,再忍耐下添」
就系甘我地一直堅持到底,因為我地仍有愛仍有信念,捱左几年,終於見光明,雖然而家吾系咩大富大貴,但起碼有大屋有自己地方,有樓有車,有錢洗,而最重要系老公兌現 左佢誠諾,佢真系好錫我!吾想我甘辛苦叫我吾好返工,對我好遷就又成日氹我,佢話好感激我,我覺得一切都值得既

所以我都好僧果d劈腿既人,你貪錢吾緊要,我明白女人要d咩!但吾好當人傻仔囉,見到好既即飛舊愛好無品(無論男女都系!)

大宅

不如早D no comment......zzzzzzzzz

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:tired 的帖子

你完全講曬我心中的話唔鍾意人一早分開,唔想跟對方一齊捱都無錯,那只是代表你不夠愛對方,無錯架!不過咁分法真係好鬼肉酸

水滸傳 武大郎 潘金蓮 西門慶 原來潘金蓮無錯兼有理

tobyinlove  今期忽周仲多新鮮野報導!  發表於 11-7-7 23:19
tobyinlove  形象抽水抽足甘多年,多得呢個男友先比人純情/乖/長情,好明顯!  發表於 11-7-7 23:18
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁
12345...8

尾頁

跳至