親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我都剛去完,USS不夠Disneyland好玩,裡面的機動遊戲-即使是for小朋友的,都太激。不過Sentosa內的luge 和成龍那個兩輪車都幾好玩。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

HuiTung 發表於 11-7-18 12:30
Tiger beer 係本地貨, 但個價係外國貨價, 根本係不鼓勵飮beer 大熱天時飲beer都要諗過度過你話 ...

如果你見喜力的價錢, 仲嚇C 人....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

好媽媽勳章

wawaliluk 發表於 11-7-18 12:33
如果你見喜力的價錢, 仲嚇C 人....

我知呀! 成HK$8x鑵 ...
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆 HuiTung 的帖子

一罐啤酒隨時貴過一碟海南雞飯

wa.................

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

BBvivian 發表於 11-7-17 00:07
驚喜:
‧對幾歲小朋友來說,Zoo,USS,Skyride,Luge,Flyer,Ducktour, Extreme Log Ride,
4D show.. ...

我地3大兩小都會8月去,BOOK左呢間都係諗住有KIDS AREA,原來仲有咁多驚喜添.
之前都係打算的士出入,希望唔好遇到拒載啦.

公爵府

HuiTung 發表於 11-7-18 12:38
我知呀! 成HK$8x鑵 ...

咁就忍吓口, 飲少罐....

其他飲品, 例如汽水價錢, 與hk 相差無幾。 益力多除外, 貴一倍。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係好呀! 有咁多有用嘅資料做參考. 總睇USS好似真係唔駛玩成日喎, 咁有無半日票架? 我地一家三口今個星期日出發, 阿仔(6歲)話好想去USS同睇動物. 係呢, 你地有無去睇night safari呀? 知唔知入場費多少錢?

公爵府

yeesumyin 發表於 11-7-18 13:54
真係好呀! 有咁多有用嘅資料做參考. 總睇USS好似真係唔駛玩成日喎, 咁有無半日票架? 我地一家三口今個星期 ...

zoo 好過night safari, 因夜晚好難睇得清d 動物。

而zoo 入便有得騎小馬 (真馬), 及戲水池 (但我去當天closed) , 對小朋友來說好玩d

小vi~~  請問戲水池啱幾大小朋友玩呀?需要帶泳衣嗎?  發表於 11-7-18 15:16

男爵府

好媽媽勳章

wawaliluk 發表於 11-7-18 13:51
咁就忍吓口, 飲少罐....

其他飲品, 例如汽水價錢, 與hk 相差無幾。 益力多除外, 貴一倍。

係呀! 係難為我個老爹啫, 佢老人家晚飯慣咗嘆番罐, 自己唔飮但幾貴都要醒比佢

aurora1204  你好孝順.  發表於 11-7-20 11:31
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

複式洋房

回覆 wawaliluk 的帖子

十歲以下都啱,有滑水梯。

唔帶泳衣都可以,但都要帶多套衫褲換,因為一定濕晒。

侯爵府

畀面勳章

BBvivian 發表於 11-7-17 02:06
溫馨提示:如果住海景要七樓以上樓層,不會被樹擋着。3樓是cafe位置,人來往較多,住哪層會較嘈。又不要掠 ...
Many thanks for your reminder. Will definitely make a request.

大宅

去airport 幾錢?去zoo 點去?
8/10/07 - 8.6 kg

大宅

明天去zoo, 通常會留幾個鐘?

大宅

Zoo 有冇得食?

公爵府

kambobo2003 發表於 11-7-18 17:48
去airport 幾錢?去zoo 點去?

你由邊度去airport?

去zoo 可在orchard road / little india 上bushub, 車資大人車費s$4.5, 小童s$2,
去到zoo 才收錢, 到站後有位哥哥上車, 你可在巴士上買埋zoo 入場票, 可平s$2or3
條link 有搭車時間及pick up 地點, 因我住在烏節路的酒店, 所以覺得好方便

http://www.bushub.com.sg/_saex_to_the_zoo.html

公爵府

kambobo2003 發表於 11-7-18 22:12
明天去zoo, 通常會留幾個鐘?

有無小朋友? 有的話連食飯約3.5 - 4hrs, 已經足夠。

公爵府

kambobo2003 發表於 11-7-18 22:16
Zoo 有冇得食?

唔貴, 有2個food court, 但提供的食物是一樣。

公爵府

HuiTung 發表於 11-7-18 14:14
係呀! 係難為我個老爹啫, 佢老人家晚飯慣咗嘆番罐, 自己唔飮但幾貴都要醒比佢 ...

算啦, 真係一世人一次俾佢搶~~~

公爵府

回程往機場
因我是住在烏節路, mrt 上蓋, 搭mrt好方便, 唔洗3mins 腳程已到, 所以走人時搭mrt 往機場, 好易搭, 約用40分鐘, 包轉車時間, 車費好似係s$2, 抵!!

公爵府

Charlotte_mom 發表於 11-7-18 12:27
係啦, 星加坡D的士錢都唔知點計, 聽講仲有分TAXI同LIMOUSINE, 有次去ZOO, 去程貴過回程好多好多, 我都唔明點解
LIMOUSINE 應該是全黑色的士, SIN 朋友話 "的士公司" 說他們採用豪華轎車接載乘客, 所以落旗已經要S$5, (普通的係收S$3) 每跳一下都比普通的貴~~~

首頁
12345...8

尾頁

跳至