想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PCMW 發表於 11-7-25 11:32
佢唔得架,正黃6醫生,我第一胎時都俾佢跣,洗了好多錢仲俾佢嚇餐死!
下~ 佢真係咁差架?!
我最初諗住佢多人睇先睇佢, 不過佢個度好多大陸人...
而且佢一次有幾個病人係入面, 我都唔知佢記唔記得邊個打邊個....

大宅

我好明白如果睇完醫生後另你好唔開心, 好多野諗, 好嬲等等...就算係有幾好你都要轉醫生, 由其是你現在睇醫私家醫生!!!!我睇政苦時就無得好講(鬼叫你比唔起$$$咩), 我地這班準媽媽為左要生BB已經好煩, 要承受好大壓力, 睇醫生係要為左尋找協助而不是加大壓力!!!! 轉轉轉, 快些轉醫生

男爵府

ice_kiola 發表於 11-7-25 14:12
我好明白如果睇完醫生後另你好唔開心, 好多野諗, 好嬲等等...就算係有幾好你都要轉醫生, 由其是你現在睇醫 ...
係呀! 睇完心情好差, 成日會諗係咪自己太肥, 但係又唔敢減....怕又減壞身體...
你講得好岩呀, 睇醫生都係想佢幫我, 令我放心d, 但係而家佢返而令我好擔心....
我地要加油呀!! 快d bingo做媽媽啦~

linglingcat1012  做多d帶氧運動啦...可以減肥又健康  發表於 11-8-11 16:17

珍珠宮

好媽媽勳章

renric 發表於 11-7-25 12:10
下~ 佢真係咁差架?!
而且佢一次有幾個病人係入面, 我 ...

佢真係好差的,果時又係信網上資料信錯人,我只可以講,佢唔係婦產科專科醫生,佢係冇婦產科專業知識囉!如果果時我要搞大件事,一定上報紙,但果時我第一胎,只係好心急另外再搵醫生,返工又忙,我同c6又唔想自己個樣見報,先冇搞大件事.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

renric 發表於 11-7-25 10:01
佢真係令我好嬲, 攪到心情差晒!
我諗住睇多個醫生, 如果同蕭醫生講既野好大出入, 我一定投訴佢!

我BOOK左另一個SIU 醫生,
SIU 景生~~你搵下D資料..口碑幾好
我唔想浪費時間,所以我一見佢後,我應該會直接做IUI~

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

renric 發表於 11-7-25 12:10
下~ 佢真係咁差架?!
而且佢一次有幾個病人係入面, 我 ...

仲之就超混亂啦..勁多大陸人係到係我都好唔喜歡既一樣嘢
佢地好似比好多生意佢咁..
客客氣氣,噓寒問暖,感覺上佢地有打尖TIM..好似集團式咁..
上親去都好嬲..最後老公同我去過一次後,唔比我再去..佢覺得佢搵笨

等得又耐..

SIU 醫生見我有個3.4CM 水泡,即刻叫我做手術...根本就好有問題..
好彩無聽佢講姐...做手術好好玩咩...真係有必要先叫人做架..
係唔係都叫人整走個水泡..D人話黎M期,水泡大D都係正常..但佢係醫生..我緊係信佢架..個排嚇到我同老公半死啊..我地2個幾鬼擔心..

個水泡後來好快就消失左...

瑪瑙宮

PCMW 發表於 11-7-25 11:32
佢唔得架,正黃6醫生,我第一胎時都俾佢跣,洗了好多錢仲俾佢嚇餐死!

我都試過比佢嚇到半死...

瑪瑙宮

PCMW 發表於 11-7-25 16:16
佢真係好差的,果時又係信網上資料信錯人,我只可以講,佢唔係婦產科專科醫生,佢係冇婦產科專業知識囉!如果果 ...

我朋友介紹我去..><
我都浪費左成萬蚊係呢個醫生身上..

換黎得個吉

男爵府

PCMW 發表於 11-7-25 16:16
佢真係好差的,果時又係信網上資料信錯人,我只可以講,佢唔係婦產科專科醫生,佢係冇婦產科專業知識囉!如果果 ...

下.........咁大件事!!
係介唔介意PM話我知咩事呀....

珍珠宮

好媽媽勳章

renric 發表於 11-7-25 17:56
下.........咁大件事!!
係介唔介意PM話我知咩事呀....

check pm.

男爵府

LedTV 發表於 11-7-25 17:10
我BOOK左另一個SIU 醫生,
SIU 景生~~你搵下D資料..口碑幾好
我唔想浪費時間,所以我一見佢後,我應該會直接 ...

我今日book左睇開我婦檢個個廖醫生啦~
多謝你介紹呀~

男爵府

回覆 renric 的帖子

我睇咗蕭志蘭醫生好5,6年左右啦,我一直都覺得佢做野好有問題,一次過放幾個客入去睇.又要冇記性問完我野,又走咗去令一間房睇令一個客,之後又入番我房,又問番之前問過我嘅野都已經唔緊要喇,佢仲要一邊幫我洗陰道一邊同姑娘吹水,有次我比佢用棒拎d細胞化驗時又係度吹水,佢支棒吉咗係我子宮頸點知佢吹吹下水撞到支棒,當時痛到我彈起,我話佢點解整到我咁痛佢都唔彩我,我都算喇,鬼叫佢醫得到我咩咁我都有繼續睇佢!!有一次仲衰,我有一日好肚痛去咗睇佢,佢照到我有肓腸炎,問我有冇買保險,之後叫我立即入法國做手術,同我講只係係我個肚度開一個(look)仔好細的著3點色都睇唔到有疤痕,之後又話到時有令一個醫生幫佢手我做,我當時唔識咁多野,一個信字就比佢玩死了,當我做完手術後,第二天姑娘打開傷口時我發現我個傷口好大,大到好似開刀仔bb咁,仲要唔係一刀過,仲有小小轉彎,我問蕭志蘭醫生點解咁大個傷口,佢仲要答我已經開到好細,仲話開得好靚,我當時真係唔知講咩好,好想喊!!!後來我先同我d朋友講依件事個個都話我點解搵佢做!!!我到現在都好後悔當時唔問下朋友邊個醫生好先做手術,點知攪到自己多咗一個咁大嘅疤痕
耐心地等待成功

男爵府

LedTV 發表於 11-7-25 17:17
仲之就超混亂啦..勁多大陸人係到係我都好唔喜歡既一樣嘢
佢地好似比好多生意佢咁..
客客氣氣,噓寒問暖,感 ...
d大陸人梗係俾好多生意佢啦, 我諗佢介紹去私家生係有抽佣架, 所以佢對d大陸人特別好架!
我老公冇陪我入去, 不過我覺得我俾佢搵笨, 其實都佢唔算平, 係唔使book個度好囉~
次次上去都要等1.5 hr, 等藥都要半個鐘, side晒d時間!!
佢有冇問你有冇買保險呀? 我覺得佢如果知你有保險就會叫你做手術架啦!!
我都聽人講呢d水泡好多時都會自己好返, 不過我俾佢講一講都好擔心....
同埋我問佢左邊痛, 佢又唔答我, 講左另一樣野, 好唔pro!!!!

瑪瑙宮

renric 發表於 11-7-25 19:27
我今日book左睇開我婦檢個個廖醫生啦~
多謝你介紹呀~

唔駛客氣..希望大家可以快快過版做媽咪

男爵府

我同第二個醫生講我依件事,個醫生話佢係大陸醫生黎架,佢又係保險經紀,好似話佢老公都係醫生添
耐心地等待成功

瑪瑙宮

renric 發表於 11-7-25 19:34
d大陸人梗係俾好多生意佢啦, 我諗佢介紹去私家生係有抽佣架, 所以佢對d大陸人特別好架!
我老公冇陪我入去, ...

成日都有問我有冇買保險..
佢其實係唔係醫生?我覺得佢似生意人多d...
一味想賺錢

我次次去都等好鬼耐架,真係唔明,出黎拎藥都仲可以等半小時..
我而家好怕睇婦科醫生...睇一睇,起碼無左3小時..
真係淨係等都等晒d時間..
見就見個幾分鐘..

瑪瑙宮

Kit_ming 發表於 11-7-25 19:42
我同第二個醫生講我依件事,個醫生話佢係大陸醫生黎架,佢又係保險經紀,好似話佢老公都係醫生添 ...

我淨係知佢個仔係牙醫...
其實點解我睇左一段時間都仲有幫襯呢..就係因為覺得佢咁多人睇..
唔差得去邊掛..
點知..中晒蕉

renric  我都係呀, 諗住次次去都咁多人, 呢個e生應該幾好, 點知仲左蕉....  發表於 11-7-25 19:59
Kit_ming  我嘅諗法都係同你一樣囉...唉..錯哂  發表於 11-7-25 19:53

男爵府

Kit_ming 發表於 11-7-25 19:34
回覆 renric 的帖子

我睇咗蕭志蘭醫生好5,6年左右啦,我一直都覺得佢做野好有問題,一次過放幾個客入去睇.又 ...
wah~ 佢咁都得呀!!!
佢真係好唔pro, 成日都睇睇下你, 又叫你等等, 之後就行左去另一間房睇另一個人, 我都唔知佢記唔記得邊個打邊個架!!
佢同我抽血都勁痛, 佢一路同我抽, 一路同另一個姑娘傾計, 我勁驚囉.....
我聽人講做肓腸炎, 如果做微創只係開3個洞咋wor, 我諗你個醫生唔係做微創, 佢肯定唔係搵d識微創既醫生同你做啦, 好差呀!!
我而家係度出個post先知原來好多jm都有俾佢呃過, 大家真係同病相連~
仲要俾多d jm知, 唔好俾人呃呀~

男爵府

Kit_ming 發表於 11-7-25 19:42
我同第二個醫生講我依件事,個醫生話佢係大陸醫生黎架,佢又係保險經紀,好似話佢老公都係醫生添 ...

大陸黃6醫生..............

男爵府

LedTV 發表於 11-7-25 19:43
成日都有問我有冇買保險..
佢其實係唔係醫生?我覺得佢似生意人多d...
一味想賺錢

我都覺得佢似生意人多d, 係咁叫我返去睇佢, 唔好出面配藥, 睇一睇佢又600!!
係呀, 次次都等好耐拎藥, d姑娘又好似好得閒咁, 都唔知咩事....
睇一睇佢, 好多時都用左3個鐘.....等左1.5hr先入去, 睇個時又叫你等等好多次, 出到黎又等半個鐘拎藥....

首頁

尾頁

跳至