跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 你

我臭B無病過!我覺得係喂人奶關係!
辛苦你嗎?                                                        以下是一對戀人分手時的對話∼                              男:我很忙,很辛苦,你別整天發這種脾氣行不行? 女:那分手吧! 男:你分個夠吧! 女:我也有事忙,不衹你一人有同事有會開有飯吃的! 男:那就好嘛! 女:為什麼你永遠都不懂欣賞我替你做的事?

別墅

病2次 :-(
1 1/2月大, 無故發燒102.5度, 嚇到我即帶佢入院, 醫生話可能係尿道炎, 但證實唔到, 因為打左抗生素...
4個月大, 臨訓前微燒, 第2日砰砰聲又燒到102度...今次出玫瑰疹, 燒左3日, 第4日出疹.
總結經驗 - 好驚好驚, 寧願自己病囉....

禁止訪問

複式洋房

病過兩次.

兩個半月時感冒菌入腸胃造成肚疴. 一日疴6-7次. 疴到屎屎見粉紅絲, 醫生話條腸損左, 食足一個星期藥至好番. 但病既期間一直鬼打咁精神, 又好胃口, 只係增重無咁理想.

6個半月大時傷風, 打噴嚏同流鼻涕, 成隻鼻涕蟲咁. 最慘bb晚黑鼻塞瞓唔著, 要抱到瞓著晒再用枕頭墊高 bb 上半身等d 鼻涕無咁易塞實bb個鼻. bb 又唔鍾意你幫佢抹鼻涕, 次次抹佢個鼻都好似打扙咁, 食左個幾星期藥好番.

複式洋房

我個貓囝囝都係呀, 打完5合1又係發燒, 朝頭10點幾鐘早打, 下晝點幾個額頭同個身已開始發慶喇, 仲呆呆地添, 跟住即刻俾佢食醫生俾既paracetamol(橙色,杰杰地), 4個鐘食一次, 食左1日就無慶喇, 開心到不得了!
gingermama, 你講得好岩呀, 同bb抹鼻抹面, 次次都好似打杖咁呀, 成日都要同佢搏鬥...

mylittleangel 寫道:
我臭b六個月大,打五合一的第二針時,曾經發過燒,驚到震,成晚瞓唔著,好彩食咗退燒水後無事.最近天氣涼咗啲,佢有幾聲咳,諗住睇定啲,再咳就帶佢睇醫生. :-|

大宅

我BB平均ニ至三個weeks就睇一次医生,都係.....濕沴!!

複式洋房

八個半月,終於失守,咳咳.
可能因為打完流感針,第二晚又要去做節食飯,大累了...

首頁

尾頁

跳至