自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇怕hk人都要學下打尖,同自由人既文化熔為一體,跟住就會多吾覺有此現象

灰灰地  你想香港人都做''低等人''  發表於 11-8-24 22:17

水晶宮

我好欣喜, 看見這些情況, 希望他們世世代代都沒有文化.

水晶宮

畀面勳章

灰灰地 我想知幾時開始, 我都諗下次一定夜場去 發表於 1 分鐘前

而家都仲有晚場,不過時間短D 6:00pm-10:00pm.

男爵府

好媽媽勳章

回覆 (Samantha) 的帖子

等天氣無咁熱時.... 才去夜場
費事同班大陸人一齊迫

翡翠宮

回覆:今日去海x公園大陸人不停''打尖''

不如見到唔打尖嘅大陸人先post上嚟啦

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

好媽媽勳章

我記得二年前去過...都唔係咁
點知今日去就一肚氣...

男爵府

Giant 發表於 11-8-24 21:57
唔打尖就唔係大陸人啦...

絕對同意
打尖已成為大6人的習慣

男爵府

好媽媽勳章

海x 公園已經唔係香港人去的地方了

大宅

先派小孩打尖先, 後大人就話前面有人, 真乞人憎

禁止訪問

男爵府

灰灰地 發表於 11-8-24 22:28
海x 公園已經唔係香港人去的地方了

笑左出黎

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

13號夜場個日可能冇咁多大綠人
所以好似無咩呢個情形出現
但地方非常污衊!!!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:今日去海x公園大陸人不停''打尖''

22/8同亞女去完番黎,未有人打尖wor,都冇見到大小二便事件,可樂22/支,哈根達c/38/支甜筒。多人到爆,指示牌混亂。

侯爵府

畀面勳章

我大半年前去過, 排隊等坐吊車時, 突然有一班大陸人湧出黎打尖, 插在我地前面一路傾一路傾,我老公同佢地講「不要插隊」,佢地冇理, 其中一個中年女人仲擰轉面望住我地一家三口微笑同點頭tim呀!! :;pppp:

CALVEN  咁搞笑  發表於 11-8-25 07:54

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 親子達人勳章

上年我一家大細去左海x公園玩,2個女係度睇緊d海獅,有個大陸人抱住佢個仔係咁逼埋黎,我讓我個位俾佢個小朋友睇,點知個男人之後係咁逼係咁逼入黎,逼左我2個女出黎,之後我老公就同佢開火,話我地都讓左個位俾佢小朋友,你咁大個人係咁逼左我2個女出黎,有冇搞錯呀~~個大陸人淨係話咩咩咩呀~我老公想打佢咁濟 之後都冇諗過要去囉~

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

:;pppp::;pppp: 我同行家人朋友會一字排開,無位比佢地攝
如果仲要攝,就會好惡咁叫佢排隊

不過有次係迪迪尼,個妹妹(8-10歲)當聽唔到囉,咁我更加唔會比到位佢攝,一路頂住佢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

等小d人,我才會全家一齊去,仲要係閒日才會去...

禁止訪問

翡翠宮

小貓咪^^ 發表於 11-8-24 21:57
上一次我沒見到這個現象
你識唔識分香港人同大陸人??
個look好大分別架喎~~

sasa0208  呢個問題問得唔錯~~good  發表於 11-8-25 11:27
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

首頁

尾頁

跳至