論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:foomama 的帖子

睇吓我有冇你地咁好彩!

別墅

回覆:ftm 幫手比意見,有點後悔!

我都係ftm之前賓賓完咗約,宜家都等緊新工人十月先到又係睇完d到d post睇到驚!為有放鬆心情工人到至算因為湊住個女周身都唔得閒,一齊努力呀

禁止訪問

男爵府

我都係ftm 9月1曰新姐姐到 上bk睇其他mama工人d衰野都好驚 我都需要d正能量!

大宅

等待嘅心情真係覆雜,祝我們大家好運!

大宅

I just waited for 2 months for a new overseas helper and she arrived last week. So far so good - she is very good at cleaning and learning to cook chinese food (improving). I don't let her go to supermarket by herself yet (cannot explain some chinese food names to her) but I take her along so she can carry heavy food home for me. It does free up a lot time so I can spend quality time with my son. Good luck to you!

男爵府

angieshum 發表於 11-8-31 04:08
等待嘅心情真係覆雜,祝我們大家好運!
心情同你一樣,我又係20/8剛簽了個bun,唔知要等幾耐又唔知來到係點,依家都成日諗緊要唔要定啲家規,定得太嚴又怕吓親佢,真係想問下各位請到好工人的jm啲家規真係有用嗎?

大宅

我都係新手請bunbun,下個星期就到,呢排都不停上黎溫習,睇到好多衰野所以都好驚,仲差d想叫佢不如吾好黎.所以我都會自己揍b同埋煮飯. 想請教下有d咩係要預備比佢呢?

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

男爵府

回覆 kck_88 的帖子

想問下有經驗的jm係咪工人來時100分,走時都係60分或更差,有冇試過請到好工人來時同走都係好高評分的?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至