跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係報真光,肖珍,生命同三育,如果4間都唔收就疊埋心水遲1年先讀

大宅

回覆:tsoiyingmama 的帖子

Me too but 肖珍去擺表時無帶正本出世紙,miss 左lu

男爵府

畀面勳章

我就報周宋主愛,真光,肖珍,生命

其實珈琳已經收左...不過個個都話唔好...宜家比左留位費,我諗住用黎做後備lor...如果間間都唔收先會讀...

不過宜家周宋好遲先in...要3月...咁咪好遲先知收唔收lor...

洋房

08/04 BB仔, 只係報一間天水圍陳震夏幼稚園...(因為帶阿仔去開放日, 佢超級鍾意), 面試當日即收0左~

禁止訪問

09 元朗牛仔牛女CHAT 一CHAT

大宅

回覆:09 元朗牛仔牛女CHAT 一CHAT

校服嘔靚唔緊要啦,又緊要讀得開心,鐘意返學

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我大仔讀緊真光,細仔會跟哥哥呀

大宅

回覆:babykei 的帖子

係呀,好唔鈡意D靠人士既方法,超級唔公平!又咩方法投訴呢?

複式洋房

回覆 babai 的帖子

Sorry for the delayed response.
You mean if my little girl got admitted to SC. If so, I have three plans:
Plan A: My mother-in-law, who's living with me, may take her to school by West Rail and then East Rail
Plan B: Take the nanny bus
Plan C: ...still thinking

BTW, she has been admitted to St. Lorraine at pre-nursery level, so that means she will be an older B.

Still waiting for SC's news and hopefully an interview opportunity at TT.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:08/04+BB仔,+只係報一間天水圍陳震夏幼稚園

原帖由 SophieSophia 於 11-11-10 發表
08/04 BB仔, 只係報一間天水圍陳震夏幼稚園...(因為帶阿仔去開放日, 佢超級鍾意), 面試當日即收0左~
...
我大仔出年都係陳震夏上午班,佢係10月9嘅

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

子爵府

我暫時淨係報左肖珍,如果遲D生命堂報名時已經收左,就唔再報,如果未知或者唔收,就報埋生命堂。

伯爵府

我隻牛仔讀緊保良局啦~

大宅

請問你地小朋友而家幾高? 我上星期係樓下見到個B女, 見到佢D行為知道佢唔會好大個, 一問之下原來係歲半, 但我我個仔差唔多高... 我個仔得85CM !

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mary0109mama 發表於 11-11-17 13:31
請問你地小朋友而家幾高? 我上星期係樓下見到個B女, 見到佢D行為知道佢唔會好大個, 一問之下原來係歲半, 但 ...

我個仔0906,都係87CM,30磅...

複式洋房

回覆 mary0109mama 的帖子

Don't worry! My little girl is only 83 cm and 10kg but she's healthy and active. I don't force her to eat as long as she got a balanced diet!And she's not very interested in food anyway.

大宅

咁大家有無IN K1 嘅UPDATE STATUS 呀 ? 我下星期日先至IN 第一間三育, 1號會IN 崇真... 唔知面試係咩一回事呢?

男爵府

好媽媽勳章

回覆:mary0109mama 的帖子

Hello! 之前都同你傾開,記得我嗎?我仔都係11月架!

別墅

引用:Hello!+之前都同你傾開,記得我嗎?我仔都

原帖由 babysoon 於 11-11-21 發表
Hello! 之前都同你傾開,記得我嗎?我仔都係11月架!
Hi hi always remember u la.....

piglet1212  me too  發表於 11-11-21 18:25

大宅

Baby soon I remember u as well! 你之前傾開個班mama去晒邊呀?

首頁

尾頁

跳至