夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我就一定係愛字行先. 當然老公都收入穩定! 吾係軟飯王, 亦不致餐揾餐食, 餐餐清嗰隻!

我啱啱識佢嗰時, 佢都算有積蓄. 拍拖無耐, 我開始幫佢投資, 大家共同努力下, 積聚咗一定財富.

其實未必要嫁個有錢人, 嫁個有potential 嘅男人, 憑女人嘅本事, 都可以令大家生活更好. 你問我介吾介意老公吾做野, (佢有講過佢想去讀書), 我去返工. 我一定吾會介意, 一來我鍾意做野, 二來佢亦為我付出過努力! 當然屋企經濟能力許可做大前提!

水晶宮

ya114 發表於 11-11-7 13:59
我先講下我自己的睇法. 我覺得, 感覺ge嘢, 未必一定要一見鐘情,可以從相處得耐d的時間培養出來.
至於養家的能力, 我覺得係緊要d. 特別是有小朋友的家庭,如果其中一方可以多d留响家, 我覺得對小朋友的發展會好些 ~

我覺得你唔係搵一個可以付託終身既伴侶/老公.

照你所講, 你似乎要搵既係一個適合做你子女既男人, 或者係一個可以幫你共同養育子女既伙伴.
天空之城, 快樂之地

大宅

回覆:選擇結婚伴侶, 二選一,你會重視佢的養家能力or你對佢ge感覺?

搵個能力大過我,賺得多過我嘅老公,佢會對屋企付出,我就對佢有感覺

子爵府

更系養家la

伯爵府

我揀感覺
我唔會同一個我有抗拒感覺但養得起我的人結婚囉...
公一份, 婆一份, 我都無所謂
我亦唔會對一個要我養的男人有感覺囉...

象牙宮

長遠+實際計一定顧家好d,緍後不是2人世界,係家庭為主和行先

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

回覆:選擇結婚伴侶, 二選一,你會重視佢的養家能力or你對佢ge感覺?

伯爵府

作為一個男人, 只想講一句.
枉你地讀左咁多年書, 一心要人養就不如留係屋企學做家務啦.

大宅

如果一個男人係個工作狂, 用好多時間 好努力去揾錢返屋企. 但係佢係要你出聲同佢講遇到咩困難, 佢先至會同你傾你遇到的問題. 咁算5算顧家 ?

大宅

引用:結左婚,+生左個女o既我,+覺得,+男人最緊要

原帖由 gogymiu 於 11-11-07 發表
結左婚, 生左個女o既我, 覺得, 男人最緊要係將自己o既家庭放左第一位。

即是, 老公+老婆+仔女 為之一個家 ...
同意,同我老公一樣

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我一定係靠感覺,賺錢能力唔係咁重要。我同老公拍拖時,都係我搵得多過佢

龍馬精神.......

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我好貪心,亦好現實,無感覺既,根唔唔會去了解,去同佢一齊.感覺行咗先,之後養家能力都一定要有!!幾有感覺,要我養,或者餐餐憂柴憂米既,咁我都唔會要囉~

唔駛要好有能力,好有錢,只要能負起一家個既開支咁就OK啦~

首頁

尾頁

跳至