自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

I think I won't get married with him, but at the same time I won't leave him. We will face the problem together.

伯爵府

講番都廿年有多喇,我舅父當時未夠三十又係有cancer..本來講左一年後就結婚既。但突然有事,佢都同個女友講唔好結喇!不過個女仔話一定會同我舅父結婚。結果兩家人一齊打贏左埸仗!佢地都有就我舅父個化療時間,等佢精神d 先結婚!
當時女家真係好好。有人話食金錢龜好,我阿媽去問,d 檔口話可以搵到比我地,但佢地唔劏!因為會折福。我舅父外母話唔怕,佢幾十歲人為個後生既去劏!
依家廿年喇,雖然佢地無小朋友,但一樣生活得好好!伯母依家八十幾歲,行得走得!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得唔好結住~因為血癌呢個病~真係要醫好耐~
就好似我老公咁~等左而家就黎1年半都仲未有得換骨髓~
【WING】◤[幸福]慢慢接近﹏°我要永遠留不住它〤..╭ 》〃"'。你會為我去學慬 ︴珍惜嗎???↗°° ] || 對你真的.有期望]] ┌我!!!"不管一切**只要有樂怡❤已經心滿意足!!┐期待你快高長大=]

珊瑚宮

把握時間相扶持, 係最重要

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:該不該結婚

我係個女仔既話都會結

伯爵府

i will
請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我會只係註冊...留番D錢要黎醫病...真係好番晒先再擺酒囉...
如果真係愛既..我都想有名有份咁陪佢行埋最後一段路...為佢打點...

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇到呢個post 令我諗起我朋友一句說話

一個男仔曾經同佢出過幾次街,個男仔好鍾意佢,但係佢地係無正式拍拖,
最後無一齊,之後個男仔患咗個唔知咩病,c 的邊緣...好彩依家無事好番晒
但我朋友知道佢患病個時,佢都好worry 個男仔,但係佢同我講咗句
"嘩,好彩我無個時無同佢一齊者,唔係就pk"

我個刻聽到真係覺得佢好衰~可能佢唔係咁既意思,但係佢句說話un 耳!
我即刻話佢唔好咁講,無人想病,你咁講唔係咁岩囉!
身體健康,生活愉快

男爵府

大廚勳章

我會結
想俾佢知道我支持佢、撐佢、同埋愛佢

大宅

一張結婚証書真是這樣重要嗎

男爵府

回覆:cycream 的帖子

其實每個人都唔知幾時會死但已準備結婚,夫妻應共患難

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

人間慘事

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:如果我係男人都唔會結.驚累左人..如果我係

原帖由 waiyuktsoi 於 11-11-09 發表
如果我係男人都唔會結.驚累左人..如果我係女既一定結.最多唔生BB住.怕累左個細既. ...
Agree

若要人不知 唔好咁低B !  : P

翡翠宮

請延遲婚禮,係真愛嘅話等身體好啲先行禮。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

水晶宮

電影橋段往往發生喺現實生活中,我個人好難作評論或給予意見,唯有喺祝福這兩位朋友,希望奇蹟會出現,將來可以快快樂樂生活落去!

珍珠宮

我係女,我會結。我係男,會睇個女嘅頭

首頁

尾頁

跳至