跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 suiyung112 的帖子

可能係啦.... 我係正苦醫院覆診架, 今次個男醫生講得好詳細, 仲話下個星期三如果仲未生得, 佢話要我入院催生.

男爵府

真係唔知啊! 應該幾時開始排好呢?

17/12 5w6d 0.54cm 閃閃 ; 31/1 12w2d 6.11cm 頸皮 1.5mm  Oscar passed; 2/3 16w4d 175g; 19w3d 334g 仔仔; 21w 450g; 25w 856g; 29w 1556g; 32w 2057g; 34w 2400g; 36w 2870g; 37w 3073g; Born on Aug 3 3055g

大宅

回覆:Sabine905 的帖子

我同你同一日預產期,上星期去照,私家醫生話BB頭仔已經落咗2/5, 仲有3/5!

大宅

回覆 回覆:suiyung112的帖子

我同你完全一樣

大宅

轉頭仔

唉…其實佢曾經轉過頭向下架,玩玩下又轉返上黎囉。mouth:
而家要睇醫生點講啦

阿仔7何月大啦,越大越靚仔呢﹗

大宅

回覆 回覆:suiyung112的帖子

我果個都係咁,我睇左中医,佢話D药可令阿B個頭向下,佢的功力要到星期五才揭曉·

大宅

引用:我果個都係咁,我睇左中医,佢話D药可令阿B

原帖由 盈日 於 11-11-28 發表
我果個都係咁,我睇左中医,佢話D药可令阿B個頭向下,佢的功力要到星期五才揭曉·

...
下?你果個中醫咁勁?食藥真的可令阿b轉到頭嗎?真係要聽聽你星期五的結果啦!
我岩岩同老公商量過,如果阿b星期四仲未轉頭,醫生又建議我推肚或開刀的話,我會選擇開刀。因為推刀始終有一定風險,推到就話好啫。然後到開刀果日,如果阿b成功轉到頭,我就可變返順產唔使開刀啦!所以阿b要加油呢!

禁止訪問

大宅

引用:我今日36W去見左醫生啦~亞B仲係未轉頭呀~所

原帖由 BOx2 於 11-11-28 發表
我今日36W去見左醫生啦~亞B仲係未轉頭呀~
所以已經BOOK埋開刀日子LU~~
請問係咪38週多開刀呢?

禁止訪問

大宅

轉頭仔

約左啦。12月19日屯門醫院開刀。

大宅

suiyung112開刀早左成半個月咁多?
不過唔緊要啦,開刀架話唔使經歷十級痛,
我生第一胎時果種痛到依家重好記得~

男爵府

回覆 BOx2 的帖子

唔好咁擔心住~我BB 36週果時BB都未轉頭,醫生果時都BOOK咗個開刀時間比我,但係今日(37週1)去檢查時問醫生BB轉頭未,跟住佢幫我照超聲波點知BB已經轉頭LA~而家可以順產,所以唔好咁擔心住呀!
但係你記住產檢時問醫生BB調頭未呀,因我今日我都係去屯門醫院檢查,唔問醫生,可能佢一心都諗住我要開刀,佢都好似費事幫你睇BB轉頭未呀!

禁止訪問

引用:+本帖最後由+sinsin_82+於+11-12-2+00:04+

大宅

唉...
今日開估啦,個中醫得個吹字
醫生都鼓勵我試下推肚,因我係第二胎,但見佢個成功率唔係好高,
所以我同你一樣選左開刀,19/12

大宅

回覆 sinsin_82 的帖子

恭喜你呀,其實我一心想順產,因第一胎乜都順利
呢胎就好似好多阻滯

大宅

回覆 回覆:盈日的帖子

我仲期待緊個中醫成功,我我都去試下添,哈。
而家你剖腹果日同我一樣都係12月19日呢!兩個b可能會同一日出世呀。
同事叫我試試跪在床度,好似狗仔甘,肚向下,等阿b有多點空間轉身喎,我會即管一試呢!

大宅

回覆 回覆:sinsin_82的帖子

咦,你都係屯門醫院檢查?唔知我們有沒有遇到呢??哈哈。
聽你甘講,下次8號檢查我都問下醫生啦。
今日有個家長同我講,話開刀果日佢個女都未轉頭,佢同醫生講下午先開刀啦,點知食完飯個女說好生性轉左頭,可順產啦!

男爵府

haha~~可能我哋真係有見過面呀!我下次檢查都係8號4︰00呀!你果日幾點檢查呀?
所以你都唔好咁快放棄住呀,bb到時一定會好聽話轉咗頭仔傢la~你預產期原本係幾多號傢?

大宅

回覆 回覆:sinsin_82的帖子

我都係8號4點喎,哈哈。到時會見到呢。
政府醫院原本預產期是12月29日。

首頁

尾頁

跳至