家事百科

跳至

首頁

尾頁

洋房

唔關事,講運氣,
我本來部惠xx用左15年死亡了,之後
買左惠xx歐機,用左半年就爆內胆,要成部搬番去整跟住拎番黎用左唔夠2年就拜拜
跟住,當然唔再信任呢個牌子,咪走去買左樂x日本機啦,應該冇死錯掛..
點知,同樓主一樣case,用左$900換皮帶
跟住沒法子啦,去攪續保兩年囉,..
好彩續保兩年,部死人機,年年都壞,激死我
丫,剛保養期過左咋,而家等緊佢幾時壞呀,再買過部算鬼數mouth:mouth:

大宅

真麻煩,部洗衣機仲未攪掂,送貨日期同時間改咗n次都算喇,部機送到嚟完來喺又凹又崩又花又已變黃啲陳列品,打去投訴,個sales話佢當日只話過部機喺全新冇用過,冇話唔喺陳列品。個送貨哥哥本來好唔滿意我阻住哂,但喺見部機咁殘,都話自己公司離譜,最後個sales應承先放低部機,錢可以唔收住。
第二朝早,有個自認高級啲打嚟,承認個sales誤導,但唔肯以先前講的價錢賣部新機俾我,仲話口講無憑,我告佢唔入。跟住又猛催我俾錢,話我收咗貨唔俾錢,佢哋會做嘢,會報警。咁都得,我落咗order個幾星期,送貨安排改完又改,錯完又錯,佢哋又唔見報警拉自己?而家貨不對辦,正在交涉中就叫我俾錢先再投訴,大家認爲有冇問題?

大宅

真麻煩,部洗衣機仲未攪掂,送貨日期同時間改咗n次都算喇,部機送到嚟完來喺又凹又崩又花又已變黃啲陳列品,打去投訴,個sales話佢當日只話過部機喺全新冇用過,冇話唔喺陳列品。個送貨哥哥本來好唔滿意我阻住哂,但喺見部機咁殘,都話自己公司離譜,最後個sales應承先放低部機,錢可以唔收住。
第二朝早,有個自認高級啲打嚟,承認個sales誤導,但唔肯以先前講的價錢賣部新機俾我,仲話口講無憑,我告佢唔入。跟住又猛催我俾錢,話我收咗貨唔俾錢,佢哋會做嘢,會報警。咁都得,我落咗order個幾星期,送貨安排改完又改,錯完又錯,佢哋又唔見報警拉自己?而家貨不對辦,正在交涉中就叫我俾錢先再投訴,大家認爲有冇問題?

禁止訪問

回覆:twl40c 的帖子

大宅

件事終於攪掂咗,佢個經理本來話我唔俾錢會計部就會做嘢,我會好麻煩,又話我寫咗信俾佢哋老總都冇用,阿頭唔會理,但今日佢個老總一收到信即刻做嘢,不過喺做低佢哋,應承我換番部全新機,總算有番d大公司的風範,事件暫時告一段落,多謝各位關心及意見。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至