想生BB

跳至

首頁
12345...23

尾頁

子爵府

衷心祝福你, 希望你可以生一個健康嘅龍B

加油

大宅

好好好多謝大定的開解, 睇完個人定了DD...

你地都講得好O岩, 我應該POSITIVE 一D...

我會盡量放開自已... 祝大家都會有成功的一日.

男爵府

唔好亂食藥,阿士匹靈同阿膠係唔係真係食得?
不如睇吓中醫問吓醫生意見可能會好d
呢度好多jm都會祝福你,bb一定痴實你

男爵府

熱血勳章

回覆:又有左….. 好驚又係另一次惡夢的開始

首先都恭喜你呀,你要加油啊,既然毫無準備下都有,應該開心啲面對呀,放鬆心情努力養胎呀仲有自己食藥得唔得架?問下醫生先好d,祝好孕

大宅

我絶對明白你的感受, 我也是高齡, 試過做人流&自然流產, 上半年每日都在喊, 心諗咁唔係辦法, 所以要吸正能量, 既然上天早巳預備, 你就積極面對, 係你既始終係你既, 我都想上天賜給我十個健康小b, 放鬆心情, 迎接小b

侯爵府

又有左….. 好驚又係另一次惡夢的開始

有左bb就唔好再驚喇, 你要做個敢既媽媽, 其實我都小產過2次, 好明白你既心情同恐懼, 不過之前既失敗唔等於今次都會失敗, 擔心總會有, 但你要放鬆心情,比正能量bb, 而家唔好亂食藥, 去睇醫生問下意見先啦。

男爵府

支持你, 唔好放棄
祝母子平安

男爵府

畀面勳章

加油

大宅

放鬆曬心情就容易bingo!雖然以你既經歷實在太令人可怕啦!我也小x過,明白真係痛不欲生~不過你而家發現有左即刻安胎補下,休息多d,盡你個人最大既努力去保住個BB,上天可能今次真係俾個BB你,祝你同BB順順利利!加油!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

michaelytt 發表於 11-12-6 14:24
昨天係全無心理準備下, DAY 32 驗到有左, 好驚, 好DOWN 情緒忽然跌到谷底… 剛又過了生日, 43啦… 之前係20 ...
唔好擔心, 你有做運動打左底已經好好多, 有運動的話, 唔怕食涼野架!!運動本身就係補品~~你由而家開始, 食多d飯, 朝早起身半個鐘內食早餐, 唔好再食涼野, 包你駝得穩如泰山~~嘻嘻!!!!!!!!!

伯爵府

回覆 michaelytt 的帖子

miuhiu

點解有左唔好浸腳?

男爵府

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

或者今次會好孕呢?
情緒影響到BB 0架,注意休息,
果陣時我有先兆流産症狀,但我好堅持安胎。
BB對我不離不棄。我好感動。

禁止訪問

畀面勳章

大宅

rosaki,

你講開可能係同運動有關WOR... 因為好想擺脫一身肥肉做番自己, 我由7月尾 - 9月尾, 一日游兩次水, 每次 30-40MINS. 入秋後就晨早做落樓下做一個鐘運動 (一星期 4次到) ... 這半年的運動量, 係我以前從未試過的.

我一於聽你話今日開始食多D飯.. 同埋要日日浸脚暖身.

至於食阿士匹靈來醫習慣性流產, 係美國台灣已有多年經驗同證實, 係WORK 架..

http://www.babyhome.com.tw/mboar ... =15&sID=1523399

http://tw.myblog.yahoo.com/sweet ... ev=512&next=507

http://www.slideshare.net/7260678/ss-222176

http://www.google.com.hk/search? ... W&lr=lang_zh-CN|lang_zh-TW&tbs=lr:lang_1zh-CN|lang_1zh-TW&prmd=imvns&ei=-zrcTovWBOSQiAfel_HJDQ&start=0&sa=N&biw=1069&bih=911

阿膠就係自古安胎補血的..我今次落重本..

子爵府

No worry, be happy!!

Do you love the baby in your tummy now?? If yes, then consult dr tomorrow. Stop eating medicine which is not prescribed by doctor NOW!!!!You're not doctor. Every pregnancy is a unique case!!!

Since you do lots of exercise, your body is fitter than before!!

Andy Lau's wife is 45-yr old and just get bingo also!!

Trust yourself. You faced few times failure before. Fight the fear!!! Waiting for victory!!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

michaelytt 發表於 11-12-6 17:41
rosaki,

你講開可能係同運動有關WOR... 因為好想擺脫一身肥肉做番自己, 我由7月尾 - 9月尾, 一日游兩次水, ...

因為我都係運動bingo架, 仲要近3個月先發現, 成個過程好穩好輕鬆, 所以你唔駛驚,運動令你變得好健康, 情況好似鬼婆咁, 佢地都無戒口啦!!

仲有, 食早餐係會令個人暖d, 血液循環同新陳代謝都好d, 試一個星期你就feel到個人好唔同架喇!!!!!
無咁血氣虛, 人又暖d, 又活力d!!!!!!!

大宅

回覆:michaelytt 的帖子

加油,加油,放鬆心情迎接小生命。

大宅

rosaki,

thank you for sharing.

甘你現在有了幾多個月呀... 祝福你生個健健康康的BB.

,...

其實我唔係唔想立即睇醫生, 我之前個3次都係立即睇醫生, 分別係中西醫都試過, 但到頭來跟本一D 都幫唔到...

rosaki  我生左架喇, bb已經2歲幾lu~~^^不過都多謝你先~~  發表於 11-12-8 11:49

複式洋房

回覆 回覆:michaelytt的帖子

加油努力呀,可能個天覺得你之前未ready,依家ok,所以依家先比你,多d休息,為你禱告

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:又有左….. 好驚又係另一次惡夢的開始

你太似我了!
我都是小X三次,肥之二十多磅,
現在己減了十磅,
但我從無放棄過!

首頁
12345...23

尾頁

跳至