2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

HI, 我又唻"襯"下先! 未到M小姐嘅日子, 但又覺得係係地...係呢, 你地有乜症狀呀?

大宅

回覆 zachu 的帖子

哦~~咁你果時即係都係三年抱兩囉~ 辛唔辛苦?
BB你要健健康康啊!

大宅

回覆 callist_b 的帖子

我除左未來M, 都無咩唔同.

係開始有少少怕油煙味囉 (上一胎都係咁.)~ 但唔知關唔關我感冒事?
BB你要健健康康啊!

大宅

係呀...3年抱兩...當時唔辛苦...而家辛苦...哈...
因為一溫書同睇佢地寫字時...兩個爭寵...哈...
不過好彩佢地都算聽話...唔難湊...唔知係咪因為女既關係呢?

我記得第1胎係有作嘔同想暈...標冷汗...
果晚一驗就顯示有左...當時未夠1個月...去睇醫生...醫生D試紙反而驗唔到...要過多1個星期先再睇...

第2胎就覺得成日都好熱...冬天要開風扇...

今次未嚟M...但又開始覺得熱同埋勁多胃氣...不過呢兩日驗過未有...
上月17日 Day 1..不過我通常遲嚟M...可能要過幾日先開奬...

大宅

畀面勳章

Hello

嗚!
M小姐真係嚟咗!
唔制呀!!

*~ Little CarCar 小車車 ~*

大宅

我應該bingo了,剛用Cb check pregnant 1-2week.

洋房

hi~
大家好,我都應該似係有了......
昨天驗了綠D,有條淡淡的線,
今早再驗相對昨天我深了一倍,同咪我再加埋棒棒CHECK,
棒棒都有條不太深色我線,BUT 我會KEEP住CHECK.

大宅

WUWU.... 今次食咋糊了... 遲了個幾星期既Auntie黎左搵我...

不過祝各位bingo左既媽媽舒舒服服順順利利咁生個健康同肥肥白白既BB!

我得閒都會上來同你地chat架^^
BB你要健健康康啊!

大宅

我都唔知係咪真係Bingo...
因為今日Day35...紅D都未到30%...
綠D仲係得好淺色...
只係CB CHECK都話pregnant 1-2 weeks...
都最後會唔會其實無呢?

大宅

畀面勳章

hello every one
我係第一胎呀~好緊張!!!!請多多指教!!!

洋房

hihi... 各位好! 我boxing day試驗棒棒, 點知真係bingo左, 有d驚訝, 因為未有心理準備。。。又唔知去邊度生好。。。又唔知有咩要做。。。有冇人有心得分享一下呢? ... 呢個係我第1胎

洋房

我都check左﹐ 都未有呀

祝大家好運呀!!!!!

洋房

carmen1107 發表於 11-12-15 13:03
我都想知... 唉~~ M小姐又唔嚟,但又 check唔到~ 搞到我心掛掛....

我都心掛掛 =_=!

大宅

陪月勳章

HIHI
我驗左BINGO, 今次係第二胎LU ~
ZACHU 你好勁... 生三個... HAHA ~
我預產係9月3日呀 ~ 
上一個仔, 今次我想係女呀 ~~ 吾知中吾中呢? 都好心急。。

大宅

好媽媽勳章

hi
大家好
我都BINGO 左啦
我第一個都係仔,今次好想生個小龍女,好心急哦!

大宅

我唔知係咪左,M遲左四日, 用CB同萬寧牌CHECK, 都係好淺好淺色!淺色係咪都應該係呢? 我上胎遲左一日M, 已經CHECK到好深色了!
另外, 我上個星期感冒, 食了2日PANADOL, 再睇醫生食了2日藥, 唔知會唔會影響BB呢?

大宅

大家好, 我都BINGO 左, 今次第三個係意外, 因為我D M 唔準, 前幾日去照醫生話大約得4週幾, 所以未CONFIRM 幾時預產期不過應該係9月頭, 要7週後先返去詳細照清楚BB SIZE, 我想問係咪去普通診所度驗孕醫生都可以比到懷孕証明你? 因為等產科照要過左年後, 但我又想早D 去醫院登記左先喎~

複式洋房

我都係第一胎,預產期9月3~首先去診所驗到有孕醫生會開懷孕證明比你,攞住張紙就可以去醫院登記啦

首頁

尾頁

跳至