自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我個袋都係超野,
但其實有好多野都係唔會用,
但又唔知點解一定要拎喎

alicialee1210    發表於 11-12-14 12:39

子爵府

回覆:手袋越拎越大個...

我都怕太大個袋,有時我會拿超細袋!只放所時,銀包,環保袋!

注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

男爵府

平時返工要加一個手抽袋拎早餐、報紙同飯盒,放二就用黎買野
最慘係假日出街要拎埋亞仔既衫、餐具、用品等,好似走難咁

禁止訪問

引用:我成袋都係野,銀包,卡片包,散銀包,鎖匙,電

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我想知點解D女人可以揹個好似銀包咁細的手袋, 我無辦法可以咁細個袋, 淨裝銀包,門匙,紙巾,電話....基本4寶都已塞爆啦.....! 夏天想拎件冷氣外套披下,都一定要用大袋了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

晴B媽 發表於 11-12-13 21:09
我想知點解D女人可以揹個好似銀包咁細的手袋, 我無辦法可以咁細個袋, 淨裝銀包,門匙,紙巾,電話....基本4寶 ...
Train 下自己就可以了,我以前都用大袋不過令自己成日袋好多唔等駛野,好重,而家我用細手袋,只袋銀包,牙線,筆,潤唇膏,紙巾(電話同鎖匙放褸袋)其他乜都唔袋

alicialee1210    發表於 11-12-14 12:39

男爵府

我c6成日話我個係叮噹既百寶袋, 咩都有

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

手袋大個入面D嘢可以唔洗日日執
總有離別的時候

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:rayrayus 的帖子

話說以加出去帶三四樣夠,八達do,enjoy,手機,都愛大既袋放買完d野。

複式洋房

回覆 海妮 的帖子

係呀,我以似用短錢包都還可以用細, 轉左個長之後用親細袋都要換番個短錢包先得.

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有時仲要袋埋飯盒呢

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

同小朋友出街,大袋可以袋埋仔女d"林嬸"嘢,我鍾意

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我已進化到唔用大袋!因為我將佢地一分為二,事實係我肥肉膊唔穩大袋,論論盡盡,所以一定一個斜袋再加一個環保袋
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

禁止訪問

大宅

我個袋都好重,日日好似揹書包咁!

禁止訪問

大宅

我個袋都好重,日日好似揹書包咁!

侯爵府

醒目開學勳章

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公次次幫我拎袋就會話我個袋裝石頭架日日好似擔石咁嘅

男爵府

做女果陣個袋已經好鬼大好多嘢﹝銀包化妝袋飯盒電話……﹞
而家阿仔出世,仲多嘢拎!去得遠仲要拎埋阿仔D衫、飯、片片、紗巾、濕紙巾、玩具……
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

首頁

尾頁

跳至