自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

mouth:
又到考試周!

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我返大陸跟團未試過跟中旅 ... 我覺得佢地唔多可靠咁既 我都真係大開眼界 ... 旅巴司機盪失路

BonBonLin  i tried " wing xx " last time.. they are okay. but the service not gd enough  發表於 11-12-28 14:53
yuen1818  sure that this is part-time driver!!!!  發表於 11-12-27 14:16

公爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

mouth:mouth:
有你 我可以坐擁天下,沒你 我的世界依然偉大!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

I'm sure that this "阿姑 & driver" are part-time worker!!!! Specially in this peak season!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

耕田妺  agree  發表於 11-12-27 23:02

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

水晶宮

回覆 回覆:sylcaca的帖子

我諗係大時大節請part time先咁樣!今年農曆年,我哋跟康X去睇土樓,果位領隊姑姑,好似自己去參觀咁,第一個落車飛去影相;其中一日我女正日生日(老實講,我哋好少跟團,唔知亦無心理準備會有蛋糕)因我女唔吃蛋糕,午飯尾聲突然送上來,最頂癮係叫我哋切完自己分俾三圍既團友mouth:分派房咭退回證件又亂晒龍,總之一塌糊塗

BonBonLin  mouth:  發表於 11-12-28 14:54
topkidsmom    發表於 11-12-27 21:46
redelmo    發表於 11-12-27 15:03

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

子爵府

環保接龍勳章

回覆:去旅行, 真係要嚴選旅行社~(update #2)

大時大節啲大旅行社唔夠領隊同司機,成日都會搵freelance去帶團,佢哋可能真係第一次帶團,無經驗蕩失路唔出奇架

BonBonLin  嘩 !!!! 全程都好驚險....老實講, 夜嘛嘛喺條公路度... 又係大陸
都咪話唔牙煙  發表於 11-12-28 14:55

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

真係奇聞........我真係無聽過話司機會蕩失路喎

佢地唔係行慣行熟架咩?

男爵府

應該唔知一個領隊架喎~~
香港一個, 大陸都應該有一個~~

水晶宮

環保接龍勳章

亞貴 發表於 11-12-27 14:27
真係奇聞........我真係無聽過話司機會蕩失路喎

佢地唔係行慣行熟架咩?

eee

假期妳都出現係BK, 好少可喎

子爵府

環保接龍勳章

引用:應該唔知一個領隊架喎~~香港一個,+大陸都應

原帖由 燁燁媽 於 11-12-27 發表
應該唔知一個領隊架喎~~
香港一個, 大陸都應該有一個~~
大陸果啲仲驚,有無牌都唔知,尤其廣東省呀

topkidsmom    發表於 11-12-27 21:46
yuen1818  scary!!  發表於 11-12-27 14:53

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有茅寫封信去順風多謝佢地?順便問企地有茅諗過開番間旅行社
典解茅lala又要禾千名

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:去旅行, 真係要嚴選旅行社~(update #2)

mouth:

重新起步,為未來努力

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章

話...真係好驚喎...
大時節去大陸...跟團仲衰過自己去

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

去旅行, 真係要嚴選旅行社~(update #2)

好在平安回家!

Kinglong

男爵府

今次旅行:

1. 蕩失路1定5可以接受, 仲要半夜3更!

2. 阿姑係都5俾我地去浸溫泉先, 1定要我地食左晚飯先, 我真係5知點解

3. 阿姑5識煲冬瓜令我幾意外--佢鬧司機嗰陣(姐姐落左車)有個團友幫佢翻譯tim

4. 姐姐比較蠢, 有時見到佢同阿姑搭5到線, 不過佢應該5係pt, 仲要都幾老油條tim

5. 阿姑竟然自己賴低行李喺酒店都幾奇聞

仲有, 因為阿姑話酒店要我地回鄉卡攞房喺第1日收晒我地d回鄉卡, 到第2晚1返到酒店(蕩失路事件後)幾個團友不約而同即刻問佢拎返, 不過, 佢又堅持第2朝先派返俾我地, 話酒店要逐張scan有排等wor

原本我地1家諗住散團後去深圳食川辣野既, 不過, 都係即刻返屋企穩陣d

男爵府

三順 發表於 11-12-27 14:40
有茅寫封信去順風多謝佢地?順便問企地有茅諗過開番間旅行社

我諗都要la~

水晶宮

無言

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

去旅行, 真係要嚴選旅行社~(update #2)

可能partime或外判,旺季好多旅行社唔夠員工都會請外援,所以旺季去旅行真係睇好唔好彩,我地試過旺季跟大間旅行社旅行,要團友教番個領隊同導遊做野mouth:

首頁

尾頁

跳至