夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

樓主,你加油!

禁止訪問

大宅

米住先,果2層樓係樓主你0既,定係你老公,定係聯名先,有分別架...

複式洋房

樓主年青, 有專業, 有青春, 有錢, 比起我情況好好多. 如果我自己有咁好條件,面對這情況, 我一定同件賤男離婚, 所有物業,房屋歸自己名下啦.其實經歷過這種事之後, 我的人生觀都改變了. 覺得夫妻一場, 應該是互相倚靠, 互相扶持, 重視對方的感受為前提.

原來日子久了, 不是這回事. 你以為件佬會維護你, 事實是沒有的. 女的要靠自己赤手空拳打出自己的地位. 先至唔會俾人蝦上面.倚靠變成無得靠, 女人是不可以單靠男人的, 相反, 最傷害自己的人竟然就係身邊嗰件, 不是很諷刺嗎? 所以衣家睇到啲穿著性感新娘子, 身後一大班穿了制服似的伴娘和男孩, 開開心心拍婚紗照, 花幾十萬, call百幾人食一餐,做一場show, 真不希望幾年後, 在這個blog寫啲小三的嘢.

現在發現有小三事件之後, 對一個年紀大, 無mug專業, 沒有工作, 只有一對孩子的女人來說, 婚姻是什麼? 婚姻是垃圾, 個賤男更加係狗都不如, 但我選擇不離婚, 我沒有這條件去離婚. 如果我有樓主的條件, 我會毫不猶疑, 重新一個新生活. 沒有男人的日子是可以仍然過活的- 離開一個另自己傷心的賤人-這個人你係以後都唔會信得過的, 成日都好似要check實佢的一舉一動, 同一個人過住哩種生活,你唔辛苦嗎?

大宅

mouth:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 weoneone 的帖子

問下法律意見, 睇下有無可能唔分俾佢呢?? 佢同得你分, 即係無諗住會返轉頭, 現階段都係錢最實際, 唔好心軟俾佢氹晒D野益果位小三呀!!!

annafong  同意  發表於 12-1-10 01:14
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

拍地佢地通姦証據, 然後上庭用.

子爵府

既然你c6這樣絕情,那你都不要客氣了,你說一層樓自住,一層樓租出來是拿來供兩層樓,那麼就維持現狀,畢竟你現在都沒有工作,即沒有收入,你一天不願離婚,他都無權和你分身家,就等那小三慢慢等,就算真的離婚,他也未必可以取回業權,首先你要集齊你們兩人供樓的紀錄,一向以來都是你份人工高過你c6,即代表你供得多過他,加上孩子要供養,你又自住一層,他根本暫時無法做任何事情。他應該急過你,一個老男人臨老還要天真地以為別人愛上他,根本貪他層樓,都不知最後幾年他怎樣過。到時人又老,又給人騙了所有錢,孩子也不會理他,註定可憐地過日子!
mc <()>

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

算吧啦.佢兩個都咁大年紀睇佢好得幾耐.大6落黎果d女人個個都係有目的既.搵到件有錢既梗係唔要自己老公啦.你c6咁有錢佢點會放過佢.不過你c6咁既眼光你唔要佢都罷.唔好為左呢d人而傷心難過..努力.加油..明天會更好
我的生命由我主宰.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 mc 的帖子

MC 講得啱, 你地辛苦經營既物業, 無理由益左果個女人架, 我係度諗, 其實個女人老公知道件事未呢? 知道左又會唔會有唔同既結果呢? 始終兩公婆或多或少都有D感情掛? 而且仲有個小朋友...其實你老公做保安, 返工時間又長, 點解都會識到呢D人既, 係咪佢做果度既業主呢, 會唔會個女人本身環境都OK架呢??
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

子爵府

回覆:老公有小三

你樣樣嘢都好過佢,佢條件又咁差,何必呢?試想愛你錫你嘅人,見到你咁佢地會點?你自己都唔愛惜你自己,人地點會愛惜你?積極面對未來,你咁好條件冇左個咁嘅男人一d都唔可惜,你哩個時候睇清楚佢,你咁後生,仲有好多機會,你而家係汁返身彩,點解一要唔開心?佢咁決絕你仲咩仲要咁苦戀落去?有幾多個浪子真係會回頭?你放長雙眼睇個女人會點對佢囉,放手去尋找自己嘅幸福吧,祝福你

大宅

大宅

子爵府

那他還可以容忍自己的老婆有外遇?男人基本上是無法接受的,除非他們另有所圖,根本想騙你c6層樓,想你c6賣樓吐現,把錢全給她。你一於慢慢來,看看他們究竟是想做甚麼?一定有陰謀的,你c6根本是被人落了降頭,居然為一個年紀比老婆更大的女人不顧身,都不看看自己有幾多斤兩。
mc <()>

大宅

子爵府

你c6中毒太深,看來他沒有得到教訓他是不受教的。就讓他和那個女人慢慢等吧!畢竟就算你c6單方面申請離婚,都要等2年。那個女人的老公可能還慶幸可以除去這個惡毒的女人!
mc <()>

禁止訪問

大宅

大宅

首頁

尾頁

跳至