親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

買package or 分開自己book air tickets and hotels有分別嗎?

子爵府

回覆:peckykoo 的帖子

唔記得啦都$1000 一晚而且遠mtr 行去成15分鐘
所以今以一定book 要近mtr
機位ok 了
等覆酒店咁就安樂曬

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

I'm still waiting for confirmation of packages.

瑪瑙宮

大廚勳章

htts 發表於 12-2-3 15:25
I'm still waiting for confirmation of packages.

幾時 book 架 , 我1日內就 firm 到酒店 , 機票就即 firm 囉....

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

seaheart88 發表於 12-2-3 16:21
幾時 book 架 , 我1日內就 firm 到酒店 , 機票就即 firm 囉....

今日呀!!! 未覆, 但我睇過d機位好full呀!

瑪瑙宮

大廚勳章

htts 發表於 12-2-3 16:27
今日呀!!! 未覆, 但我睇過d機位好full呀!
今日先 book , 未覆都合理 , 比d 時間人地做野先得架...

機位 full 係事實 , 但如果 agent 有你名 ,一收你錢就可即hold 到機位 , 多數係 firm 吾到酒店 , 但 台北酒店多到嘔 ..... 吾怕囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

seaheart88 發表於 12-2-3 16:31
今日先 book , 未覆都合理 , 比d 時間人地做野先得架...

我未去過,想係指定某些hotel, 但唔知 hotel要幾時先confirm到

瑪瑙宮

大廚勳章

htts 發表於 12-2-3 16:57
我未去過,想係指定某些hotel, 但唔知 hotel要幾時先confirm到
其實大部份酒店都要 firm , 我個d 都係 firm 到有 , call 我落去比錢 or 轉帳 , 先再做野 , 所以都要點時間
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

回覆:seaheart88 的帖子

糸啦機位沒有問題我都要星期一才知酒店book 成點

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你地同旅行社BOOK左酒店後,會唔會自己再同酒店 CONFIRM  ?

男爵府

回覆:1/4-5/4 會去台北的自由行 ...... 入來分享下

請問你地去邊度訂package?

12312  可以找agent或航空公司訂機票,酒店網上訂房  發表於 12-2-3 22:55

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 tszyaumama 的帖子

4 月份PACKAGE 問左幾間都話未出。

所以我無再等,CHECK 過回程機位餘下唔多,早幾日訂左9/4 回港機位,訂左之後過2日再

CHECK 已經FULL 左。好彩訂左

我估而家都重有位,不過要坐 CX (貴 $1000 FOR 一家三口)

其實PACKAGE 未必平好多,機位又多限制。 你考慮下。

子爵府

回覆:wingyee_ma 的帖子

不用已全包cheek in 就得

子爵府

回覆:wingyee_ma 的帖子

我都問過其他旅行社都糸未出等下星期才有如下星期才book 機位一定book唔到早機去晚機返唔想浪費時間所以訂了先!你去專業問下她們報價快都ok

大宅

我嚟緊4月個package經華信假期,以前試過專業,不過最後 .....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 yanyvonne 的帖子

我已經訂左機票, 我直接同 長榮訂.

伯爵府

引用:貴咗好多我多數用ASIA+MILES+或者HK+AIRLIN

原帖由 jackalleung 於 12-02-02 發表
貴咗好多
我多數用ASIA MILES 或者HK AIRLINE 機票
之後上網BOOK 酒店, 會平D
我尋日都係hk Asia 個website book 左仲超抵!而家只係爭酒店未book咋

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我BOOK3/4至7/4,AIRLINE直接係長榮BOOK,因為坐KITTY,所以貴D.酒店係PRICELINE BOOK,3床房西門町JUST SLEEP.因為有小朋友,所以今次成本會貴D...唯有買少D手信LOR~~全部好快CONFIRM.如果等PACKAGE,分分鐘無位啦..

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

htts 發表於 12-2-3 12:01
買package or 分開自己book air tickets and hotels有分別嗎?

我上年11月去分開BOOK.

因為我問過幾間,買PACKAGE要比晒$,但出發前7 日先COMFIRM到所有資料,而C6假期要一早申請,為保證如期出發,所以分開BOOK.

棉花糖媽媽  價錢有分別嗎??  發表於 12-2-6 11:04

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cathy29 發表於 12-2-5 23:27
我尋日都係hk Asia 個website book 左仲超抵!而家只係爭酒店未book咋

...

你邊日出發? 機票多少錢?

首頁

尾頁

跳至