在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

qwbear 發表於 12-2-21 11:02
你一定要好好同你老公傾吓, 因為錢真係一個好大的問題, 加上是否可以好快搵到新工都係未知知數? 你所講的儲 ...
同意. 而且可能你老公危機感比較大. 好驚有咩突發事, 所以2個人做野佢會放心些..你有無同佢溝通過點解甘反對先? 而且你係想轉工定做FTM..有分別既wor..轉工可以搵到至走, 但FTM要佢一個人負擔全部洗費, 你地好好溝通下先...

子爵府

親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 hhpiglet 的帖子

我C6又係咁,而且家用仲少過你,我知佢收入可以應付頭家,但次次同C6講份工好辛苦,而且個仔開始大,我亞媽年紀又開始大,教唔到佢,想自己湊返個仔做FTM,佢都當我耳邊風,叫我做住先。我忍無可忍,一於辭咗職先算,結果宜家做咗FTM一年,C6咪又係照起頭家俾家用我。

最緊要係你真係要好清楚你C6嘅財政狀況係可以應付個家,而你亦都有積蓄,以防C6真係唔肯SUPPORT你時可以用到你搵新工。

男爵府

畀面勳章

ilovematthew 發表於 12-2-21 08:18
D男人真係自私到死,我之前辭職一個月都無,係咁迫我去揾工,仲要幫我睇埋報紙,驚死我唔揾咁,又唔係等錢 ...
我都無得抖呀...自個仔歲半開始出返嚟做嘢到而家個仔12 歲..都無得抖呀

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 hhpiglet 的帖子

c6都係叫我騎牛搵馬, 唔好辭職去搵

男爵府

好媽媽勳章

我其實唔開心既唔只係佢唔俾我辭職, 仲有既係佢對我好計較, 冇support我.

我係另一個post度有講過.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4674019&extra=&page=2
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

大宅

邊做邊搵, 要請假見工好因難.

大宅

騎牛搵馬囉.. 對現在份工唔駛咁上心就會輕鬆D啦.
此終2個人搵錢好過1個人的.. 現在咁的時勢..又多合併..真係無份工係100% STABLE架.

首頁

尾頁

跳至